کد خبر: ۲۷۱۵۶۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۷ دی ۱۳۹۹ - 2021January 16
مخالفت و موافقت با آغاز آموزش حضوری دانش‌آموزان موضوعی که طی چند روز اخیر نُقل و نَقل محافل شده است و دانش آموزان و خانواده‌هایشان در این میانه سردرگم مانده اند.
شفاآنلاین>اجتماعی>در حالی که چند روز پیش مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر آغاز محدود آموزش حضوری بود، اما گویی هنوز این تصمیم قطعیتی ندارد.

به گزارش شفاآنلاین:مخالفت و موافقت با آغاز آموزش حضوری دانش‌آموزان موضوعی که طی چند روز اخیر نُقل و نَقل محافل شده است و دانش آموزان و خانواده‌هایشان در این میانه سردرگم مانده اند.

اوایل هفته گذشته اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا زمزمه‌هایی از بازگشایی مدارس را مطرح کردند و ٢١ دی بود که آموزش و پرورشی‌ها این موضوع را با تاییدیه مصوبه ستاد ملی کرونا به طور رسمی اعلام کردند.

براساس آنچه ستاد ملی کرونا تأیید کرده بود و محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش به آن اذعان کرد دانش آموزان پایه‌های اول و دوم ابتدایی و هنرجویان رشته‌های مهارتی در مناطق زرد و آبی همچنین دانش‌آموزان مناطق آبی با جمعیت کمتر از ۵٠ نفر امکان آموزش حضوری دارند، اما این موضوع سرآغاز حواشی بسیاری از سوی خانواده‌ها و مسئولان شد.

اعلام آمادگی آموزش و پرورش برای آموزش حضوری محدود

آغاز رسمی آموزش حضوری مدارس از اول بهمن اعلام شد و آنطور که رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی گفته بود چگونگی اجرای کار و مدت زمان حضور در مدرسه تابع نظر شورای مدرسه خواهد بود ضمن آنکه هیچ الزامی برای حضور نیست.

عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش تهران هم اعلام کرده بود که مدارس پایتخت تا اول بهمن خود را برای حضور در مدارس آماده می‌کنند ضمن آنکه به جز پایه‌های اول و دوم ابتدایی و هنرستانی‌ها سایر پایه‌ها به هیچ وجه اجازه حضور ندارند همچنین هشدار جدی به مدارس غیردولتی داده شد تا این چارچوب قانونی را زیر پا نگذارند.

اما و اگر‌های رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مدارس

از ابتدای شیوع کرونا مصوبه‌های ستاد ملی کرونا و بخشنامه‌های بهداشتی وزارت بهداشت مبنای عمل دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور شده است، بر همین اساس هم آغاز بازگشایی آموزش حضوری مدارس اعلام رسمی شد و وزارت بهداشت هم بخشنامه‌ای برای اجرای این کار صادر کرد که به موجب آن حضور حداکثری ١٠ دانش آموز در هر کلاس درس و ١۵ هنرجو در هر کارگاه آن هم با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی الزامی شد.

در این مورد محمد محسن بیگی مدیرکل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش و پرورش  گفت که مشکلی بابت تامین سرانه بهداشتی مدارس وجود ندارد و با توجه به اینکه مدارس از ابتدای شروع سال تحصیلی مدت زمان زیادی بازگشایی نشدند بنابراین اقلام بهداشتی باقی مانده است.

او ادامه داد: طبق بخشنامه ارسالی وزارت بهداشت هم شیوه نامه‌های بهداشتی به مدارس ابلاغ شده است تا برای همین تعداد محدود دانش آموز با رعایت تمام شیوه نامه‌ها حضور چند ساعته دانش آموزان انجام شود.

آنطور که پیشتر محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده بود برای تأمین سلامت دانش آموزان و بهداشت مدارس از ابتدای شیوع کرونا تا آغاز سال تحصیلی جاری ٢۴٠ میلیارد تومان اعتبار در اختیار مدارس قرار گرفته بود.

زنگ خطر بی‌عدالتی آموزشی در مناطق محروم و آموزش مجازی

روی دیگر سکه بازگشایی مدارس ضمن جبران نیاز دانش آموزان ابتدایی به حضور چهره به چهره با معلم، توجه به دانش آموزان مناطق کمتر توسعه‌یافته بود و حتی در این مورد سید جواد حسینی معاون وزیر آموزش و پرورش گفته بود که ٣٠ درصد دانش آموزان یعنی حدود پنج میلیون نفر  از این نوع آموزش بی بهره هستند و برای جبران آن ١٢ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، بر این اساس بازگشایی مدارس در مناطق با خطر کم شیوع کرونا دور از ذهن نبود و حتی حکیم زاده گفت که با تایید این مصوبه برخی افراد از مناطق محروم از آن استقبال کردند.

به دنبال این موضوع سید علی موسوی رئیس فراکسیون مناطق محروم مجلس  ضمن موافقت مشروط با بازگشایی مدارس در مناطق محروم با توجه به شرایط خلأ‌های زیرساختی در مناطق نیازمند توسعه گفت که این آموزش حضوری نباید سلامت دانش آموزان را به مخاطره بیاندازد و در غیر این صورت به عنوان نمایندگان مردم در مجلس ورود کرده و نقش نظارتی خود را بر حسن اجرای کار انجام خواهیم داد.

او تصریح کرد که البته باید برای تامین زیرساخت‌های آموزش مجازی دانش آموزان مناطق کمتر توسعه یافته تمهیداتی جدی اندیشیده شود و به به مرحله اجرا برسد.

واکنش دیرهنگام مسئول سلامت کشور و استعانت از روایات صدر اسلام

بعد از زمزمه‌های نگرانی کارشناسان بهداشتی از تعجیل در بازگشایی مدارس، اما ستاد ملی کرونا و آموزش و پرورشی‌ها همچنان بر تصمیم خود بودند و جزئیات کار به تدریج در حال طی شدن بود که در نهایت پنج شنبه سعید نمکی وزیر بهداشت بعد از چند روز تاخیر از اعلام مصوبه بیان کرد که مخالف بازگشایی مدارس هستیم.

او ادامه داد: نگرانیم که دوباره با عادی انگاری به تله اردیبهشت و خردادماه بیفتیم. اگر این بار گرفتار شویم، موج و شدت خیز جدید کرونا در کشور شاید بیشتر باشد و نیرو‌های ما ممکن است توان مقابله چندباره با موجی جدید را نداشته باشند همچنین با یادآوری واقعه‌ای از صدر اسلام اضافه کرد که عمده‌ترین دلیل شکست مسلمانان در جنگ احد، مغرور شدن به پیروزی بود تا جایی که پیامبر اسلام را تا حمراءالاسد تعقیب کردند و آنجا دوباره لشکر آرایی جدیدی شد.

واکنشی عجیب و غریب از وزیر بهداشت که بار دیگر نمایش چند پرده‌ای برگزار شدن یا نشدن کنکور سراسری در بهار و تابستان امسال با توالی تایید و تکذیب‌های مختلف را به ذهن متبادر می‌کرد.

مدیرکل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش و پرورش هم در این مورد گفت که هسته اصلی ستاد ملی کرونا وزارت بهداشت است و موضوع بازگشایی طبق توافق با همه اعضای ستاد و موافقت آن‌ها بوده است.

او تصریح کرد که وزیر آموزش و پرورش به عنوان یکی از اعضای ستاد کروناست و نظراتی در کارگروه تخصصی داشته، اما در نهایت با اتفاق آرا مصوبه تایید و تصویب شده است.

جدال دستگاه‌ها برای به کرسی نشاندن نظر!

حمید سوری رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا معتقد است که به آثار مخرب روانی، اجتماعی، اقتصادی و آموزشی این وضع واقفیم، ولی نگران تصمیمات عجولانه و نسنجیده برای لغو محدودیت‌های سفر، تشکیل اجتماعات، کم توجهی به موازین محافظتی و بازگشایی مدارس هم هستیم.

او تاکید کرد که معلوم نیست پشتوانه علمی و تحقیقاتی جناب وزیر آموزش و پرورش مبنی بر این که بازگشایی مدارس در این مقطع تاثیر تعیین کننده‌ای بر شیوع کرونا ندارد چیست؟ همچنین با اشاره به مخالفت وزارت بهداشت برای بازگشایی مدارس گفت که همانگونه که مردم اختیار تربیت فرزندان خود را به وزارت آموزش  وپرورش سپرده اند آیا بهتر نیست تصمیم گیری در حوزه سلامت را به عهده متولیان اصلی آن یعنی وزارت بهداشت و متخصصان حوزه سلامت واگذار کنیم و متواضعانه به تصمیم کارشناسان بهداشتی و درمانی احترام بگذاریم و به آن تن دهیم؟

این موضوع و اختلاف نظر‌ها در حالی مطرح می‌شود که هم آموزش و پرورش و هم وزارت بهداشت یکی از اعضای ستاد ملی کرونا هستند و در نهایت هم قرار بر این است که نظرات همه اعضای این ستاد متشکل از دستگاه‌های مختلف کشور بعد از بحث و بررسی یکپارچه شده و مبنای عمل قرار گیرد، اما نظر مسئولان بهداشتی نشان می‌دهد که گویی مسیر راه تغییر کرده و کشمکش دستگاه‌ها بر سر به کرسی نشاندن نظرشان اولویت پیدا کرده و در این میانه بلاتکلیفی خانواده‌ها و جامعه ثمره این اختلاف نظرهاست.

آنچه باعث شده است تا سردرگمی خانواده‌ها دوچندان شود ضمن نگرانی از سلامت فرزندان این یک بام و دوهوای تصمیم گیری است که هر دستگاه بی توجه به مصوبه ستاد کرونا و بدون اتمام حجت در این ستاد ساز خودش را کوک می‌کند و معلوم نیست در نهایت مبنای عمل کدام نهاد است؟!

تنها ٣ روز به موعد اعلام شده آغاز آموزش حضوری مدارس باقی مانده است، اما مسئولان تصمیم گیر همچنان در کش و قوس انذار و استدلال تصمیم هستند.yjc

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: