نتایج یک مطالعه نشان می دهد افرادی که در دوران کودکی در معرض سرب قرار می گیرند، علائمی از کاهش رشد مغزی و بهره پایین هوشی را در بزرگسالی نشان میدهند.
شفاآنلاین>سلامت>توسعه روزافزون صنایع و تکنولوژی، آسیب هایی به انسان و محیط زیست او وارد می آورد. از این میان مسمومیت با فلزات سنگین مخصوصا مسمومیت با سرب یک مشکل ویژه بهداشت عمومی در اطفال است.
به گزارش شفاآنلاین:در جوامع شهری نیز با توجه به رشد و توسعه صنایع در شهرها و افزایش میزان حمل و نقل شهری و آلودگی ناشی از آن، این مسمومیت مساله ای است که توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
با در نظر گرفتن عوارض مسمومیت با سرب در کودکان و اثرات آن در ممانعت از رشد کافی و کاهش میزان بهره هوشی و نیز دیگر عوارض جانبی حتی از مقادیری سرب که امروزه طبیعی تلقی می شود، نباید به سادگی گذشت.
سرب یک فلز غیرضروری برای بدن و نشانگر آلودگی انسان به این فلز است. سرب به واسطه خواص فیزیکی و شیمیایی خود از زمان های بسیار دور مورد استفاده بشر قرار گرفته است. از پنج تا هفت هزار سال قبل از میلاد مسیح از این فلز در لعاب کاری ظروف استفاده می شده است.
اکنون نتایج یک مطالعه جدید که به تازگی در نشریه JAMA منتشر شده است، نیز نشان می دهد، افرادی که در دوران کودکی خود در معرض سرب قرار می گیرند در بزرگسالی علائمی از کاهش رشد مغزی و بهره هوشی پایین تر نشان می دهند.
محققان در این مطالعه با تجزیه و تحلیل ۵۶۴ بزرگسال با قرار گرفتن در معرض سرب در سن ۱۱ سالگی متوجه شدند که نمرات ضریب هوشی آنها به ازای هر پنج میکروگرم در دسی لیتر - کمی بیش از سه اونس - از سرب در خون، دو امتیاز کاهش می یافت.
محققان گفتند که شرکت کنندگان این مطالعه در ۱۱ سالگی، تقریباً ۱۱ میکروگرم در دسی لیتر، سرب در خون آنها وجود داشت. طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا، سطوح سرب بالای پنج میکروگرم در دسی لیتر، بالاتر از حد نرمال در نظر گرفته می شود.
به گفته محققان، ضریب هوشی پایین این افراد به دلیل کاهش رشد مغزی آنها بر اثر قرار گرفتن در معرض سرب است.