شفاآنلاین>سلامت>سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و اموزش پزشکی در بزرگداشت روز ملی بیمه سلامت اظهار کرد: من از دکتر ناصحی خواهش دارم زیر ساختهای بیمه سلامت را حفظ کنند و ارتقا دهند، همچنین تقاضاهای دیگری من از بیمه سلامت دارم این است که ایام سخت کرونا را سعی کنند در کنار نظام سلامت فعالتر باشند، فکر نمیکنم در ۱۵۰ سال گذشته چنین روزهای سختی به یک وزارتخانه تحمیل شده باشد، هیچ کدام از وزرای بهداشت و نیروهای نظام سلامت در ۱۵۰ سال گذشته روزهای سخت و ملال آور این چنینی را سپری نکرده اند.
به گزارش شفاآنلاین:نمکی گفت: من شبهای بسیاری نخوابیده ام تا اکسیژن بیمار قطع و اکسیژن ساز دچار مشکل نشود و تا صبح با راننده تانکر اکسیژن صحبت میکردم تا به موقع اکسیژن برسد و مبادا نفس کشیدن بیماری دچار مشکل شود، روزهای سختی است و از بدنه نظام سلامت میخواهم همدیگر را بیشتر همراهی کنیم و امروز بیمهها باید در کنار مدیریت کرونا پایدارتر باشند و دنبال صرفه جویی نباشند، امروز روز خرج کردن است، همانطور که رهبری فرمودند، اقتصاد و امنیت مهم است، اما مهمترین مولفه تاثیرگذار بر کشور سلامت است.
او ادامه داد: اگر کرونا مزمن شد، اقتصاد و امنیت و روان سر زنده نخواهیم داشت و کرونا اولین اولویت کشور باشد و با خردمندی مقام معظم رهبری مقرر شد، قرارگاهی تشکیل شود و وزارت بهداشت محوریت آن باشد و ما دلگرم شدیم و فکر می کنم جلسه شنبه ستاد کرونا سر فصل و سرآغازی در نظام سلامت کشور بود.
نمکی گفت: من به عنوان وزیر بهداشت که نمیتوانم جاده ببندم یا مغازه را پلمب کنم یا در خیابان با کسی برخورد کنم که چرا ماسک ندارد. هر جا شیوه نامهها رعایت نشد ضرر کردیم، مقام معظم رهبری مراعات کنندهترین فرد در جمهوری اسلامی ایران در دوران کرونا بودهاند. ایشان درد ما را درک کردند و برای اولین بار که هیچ ملاقاتی نمیگذاشتند، ملاقاتی در این سطح گذاشته و فرمودند که این تقسیم کار انجام شود. امروز خدمت وزیر کشور جلسهای خواهیم داشت و تقسیم کارها یکبار دیگر تعریف خواهد شد.
وزیر بهداشت اظهار کرد: در درون نظام سلامت نیز تکالیفی بر عهده داریم که نباید به گردن دیگران بیاندازیم. یکی از این موارد این بوده که سازمان بیمه سلامت که بازوی حمایتی است باید بیشتر کنار بیمارستانها باشد، من خدمت رهبر انقلاب عرض کردم امروز سرداران ما زودتر از سربازان شهید میشوند و این مدل جدید در جنگ بیولوژیکی است و عزیزانی را از دست میدهیم که ستونهای علمی پزشکی هستند و هیچ جایگزینی ندارند و هر روز داغ یک عزیز بزرگواری را میبینیم که سالها خدمت میکردند.
او افزود: بیمارستان دانشگاهی ما حداکثر ۱۵ تا ۲۰ درصد درآمد اختصاصی دارد و برای خرید دارو و غذا نمیداند چه کند و مدیر بیمارستان باید پول نقد بدهد تا مرغ و گوشت برای بیماران بخرد و مایحتاج بیمارستان را تامین کند و در این شرایط باید بیمه سلامت به عنوان کمک اقتصادی پای کار بیاید و برخی اقلام را تحت پوشش قرار دهد، لباس کرونا در هر شیفت برای یک پرستار و پزشک ۸۰۰ هزار تومان هزینه دارد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: با توجه به این موضوع بیش از گذشته حضور بیمه ها در کنار ما باید احساس شود. دو مشکل عمده ما در دوران مقابله با کرونا، جیب خالی و زور کم است؛ خدا نکند نای راه رفتن نداشته باشی. آن زمان نمی توانی به کسی بگویی بالای چشمت ابروست.
نمکی با اشاره به آغاز غربالگری گسترده کرونا در کشور گفت: ما در مرحله ورود به غربالگری گسترده شده ایم و مجبور هستیم کیتهای بیشتر استفاده کنیم که به نفع ما بوده و یکی از بزرگترین طرحهای ماست و تستهای کرونا به ۱۰۰ هزار در روز خواهد رسید و کیتهای رپید یا سریع کرونا به زودی وارد کشور میشود و تولید هم شده است و به زودی نتایج آزمایشهای این تستهای کرونای رپید ایرانی به اتمام میرسد.
او افزود: ما منابع محدود داشتیم، هر تست برای ما ۲۵۰ هزار تومان هزینه دارد و روزانه ۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان هزینه تست کرونا برای ۲۵ هزار تست پرداخت میکنیم. خوشبختانه با دستور رییس جمهور و مقام معظم رهبری گشایش صورت گرفت، بیمه سلامت برای پوشش بیمهای برخی اقلام و داروها گامهای بزرگتری بردارد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: دومین گامی که بیمه سلامت میتواند بردارد بحث پوشش بیمهای مراقبت در منزل است وامیدواریم آن را دنبال کنیم و خدمات در منزل را با تعرفه در ایام کرونا پوشش بدهیم.
او ادامه داد: ۱۱ میلیون نفر داریم که بالای ۶۵ سال یا به یک بیماری زمینهای مبتلا هستند چرا که ۸۸ درصد فوتیهای کرونا در بیماران زمینهای و سالمندان بالای ۶۵ سال است و همه هم و غم ما این است که این مرگها را کاهش دهیم و کسانی هم که مبتلا میشوند و فوت نمیکنند مدتهای طولانی در بیمارستان بستری میشوند و باید خدمات دوراپزشکی را برای این گروهها فعال کنیم.
نمکی افزود: خواهش دیگر من این است که نظام ارجاع و پزشکی خانواده و طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» را جدی بگیرید. یک پارچگی نظام سلامت و ادغام یافتگی و اینکه سازمان بیمه سلامت خود را تافته جدا بافته نظام سلامت نبیند نیز پدیدهای کمک کننده برای ارتقای بیمه سلامت محسوب میشود.
وزیر بهداشت گفت: خرید راهبردی نیز یکی از راههای نجات بیمهها است البته موارد ارائه دهنده خدمت محدود هستند و بخش خصوصی مقتدر نداریم، زیرا از بخش خصوصی به خوبی حمایت نکردهایم. هزاران بخشنامه کار گیر انداز نوشتهایم. به معاون درمان گفتم این زنجیرها را از پای مردم باز کنید و اجازه بدهید هرکسی در هرجایی که میخواهد سرمایه گذاری کند. وقتی میتوانیم خرید راهبردی کنیم که نظام ارائه خدمت، ارائه دهندگان متفاوت خدمت داشته باشند. امروز مجبور هستیم از بخش دولتی خرید کنیم که این کافی نیست.