به گزارش شفاآنلاین: تدروس افزود: "هیچ کشور، بیمارستان یا کلینیکی نمی تواند بیماران خود را ایمن نگه دارد مگر اینکه کارکنان بهداشت خود را در امان نگه دارد. رعایت منشور ایمنی کارکنان حوزه بهداشت از اهمیت بسیار برخوردار است. شیوع بیماری همه گیرکرونا موضوع تامین ایمنی را نسبت به بقیه شرایط مناسب کار در بخش بهداشت و درمان را برجسته نموده است.
کارکنان حوزه بهداشت و درمان و خانواده های آنان، در بحران کرونا در معرض خطر جدی و بی سابقهای قرار دارند. اطلاعات ارسالی به سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که شیوع ویروس کرونا در بین کارکنان حوزه سلامت بسیار بیشتر از مردم عادی است.
در حالی که کارکنان بهداشت کمتر از ۳٪ از جمعیت را در اکثریت کشور های توسعه یافته و تقریباً کمتر از ۲٪ از جمعیت را در تمام کشورهای با درآمد کم و متوسط نشان می دهند، حدود ۱۴٪ موارد COVID-19 گزارش شده به WHO از جمله کارکنان حوزه بهداشت و درمان هستند. در بعضی از کشورها ، این نسبت می تواند تا ۳۵٪ باشد. با این وجود، در دسترس بودن و کیفیت داده ها محدود است و نمی توان تشخیص داد که آیا کارمندان بهداشت در محل کار یا در محیط جامعه آلوده شده اند. متاسفانه هزاران نفر از کارکنان حوزه سلامت به دلیل ابتلا به بیماری COVID-19 در سراسر جهان جان خود را از دست داده اند .
علاوه بر خطرات جانی، همه گیری کرونا باعث ایجاد فشارهای روحی فوق العاده ای بر روی کارکنان بهداشتی شده است. آنها در ترس دائمی از مواجهه با بیماری و مرگ زندگی می کنند. ساعت ها در معرض مراجعات بسیار مردم قرار دارند و در حالی که از خانواده خود جدا شده اند و در معرض فشار روانی حاصل از پرهیز افراد جامعه از ارتباط هم قرار دارند.. در بررسی اخیر متخصصان مراقبت های بهداشتی مشخص شد که از هر چهار نفر کارکنان حوزه بهداشت و درمان یک نفر به بیماری افسردگی و اضطراب دچار شده و از هر سه نفر کارکنان بخش سلامت یک نفر در طی دوران شیوع کرونا دچار بی خوابی شده است. به همه این فشار ها اخیراً گزارش های بسیار نگران کننده ای از افزایش گزارش های آزار و اذیت کلامی، تبعیض و خشونت فیزیکی در بین کارکنان حوزه بهداشت درمان به سازمان بهداشت جهانی گزارش گردیده است.
در روز جهانی ایمنی بیمار ، WHO به دولتها یادآوری می کند که آنها مسئولیت قانونی و اخلاقی دارند تا سلامت، ایمنی و سلامتی کارکنان بهداشت را تضمین کنند. منشور کارکنان بهداشت سازمان از همه کشورهای عضو و ذی نفعان مربوطه می خواهد تا اقدامات زیر را انجام دهند:
۱- ایجاد هم افزایی بین ایمنی کارکنان بهداشت و سیاست ها و استراتژی های ایمنی بیمار
۲- تدوین و اجرای برنامه های ملی بهداشت و ایمنی شغلی برای کارکنان حوزه بهداشت و درمان
۳- محافظت از کارمندان بهداشت و درمان در برابر خشونت در محل کار
۴- برنامه ریزی برای تامین سلامت روان کارکنان حوزه بهداشت و درمان
۵- محافظت از کارکنان حوزه سلامت در مقابل مخاطرات جسمی و بیولوژیکی