درد مفاصل نیز در بسیاری از بیماری ها دیده می شود و علائم متفاوتی از جمله تورم، گرمی، قرمزی، محدودیت حرکت، خشکی صبحگاهی، تب و ندول هایی روی مفاصل ممکن است همراه با آن وجود داشته باشند
شفاآنلاین>سلامت>به طور کلی از نظر آناتومیک ارتباط بین استخوان ها را مفاصل ایجاد می کنند. مفاصل در حرکت موثرند و از حرکات حمایت می کنند. هرگونه آسیب به مفاصل در اثر بیماری یا حادثه می تواند در حرکت فرد تداخل ایجاد کند و باعث درد زیادی شود
به گزارش شفاآنلاین،تقریبا یک سوم افراد درد مفصل دارند که بیشترین درد مفصل آن را درد زانو و پس از آن شانه و لگن تشکیل می دهند. همچنین درد مفصل می تواند بازه ای وسیع از کمی آزاردهنده تا ناتوان کننده داشته باشد. ممکن است درد حاد بعد از چند هفته از بین برود ، یا درد مزمن برای هفته ها یا ماه ها باقی بماند.
علائم همراه با درد مفاصل چه چیزهایی هستند؟
همانند بسیاری از علائم پزشکی دیگر، درد مفاصل نیز در بسیاری از بیماری ها دیده می شود و علائم متفاوتی از جمله تورم، گرمی، قرمزی، محدودیت حرکت، خشکی صبحگاهی، تب و ندول هایی روی مفاصل ممکن است همراه با آن وجود داشته باشند.
علل درد مفاصل چه چیزهایی هستند؟
علل بسیار متنوع درد مفصل می توانند موارد زیر را دربرگیرند:
بیماری بی حرکتی بزرگسالان (Adult Still’s disease): نوعی بیماری آرتریت التهابی نادر است که با تب و جوش و درد مفصل دیده می شود.
اسپوندیلیت آنکیلوزان: نوعی بیماری التهابی که طی زمان می تواند باعث شود مهره ها در ستون فقرات بهم متصل شود.
نکروز آواسکولار: مرگ بافت استخوانی به علت محدودیت جریان خون
شکستن استخوان
بورسیت: التهاب مفاصل
سندرم درد ناحیه ای کمپلکس: درد مزمن به دلیل اختلال عملکرد در سیستم عصبی
جابجایی مفاصل
فیبرومیالژیا: اختلالی است که با درد استخوانی عضلانی منتشر همراه با خستگی و مشکلات خواب، حافظه و خلق مشخص می شود.
آرتریت گنوکوکی: نوعی التهاب مفصل ناشی از عفونت با باکتری گنوکوک
نقرس: آرتریت مرتبط با تجمع مقادیر بسیار زیاد اوریک اسید در بدن
هیپوتیروئیدی: کم کاری تیروئید
آرتریت ایدیوپاتیک جوانان: که پیش از این آرتریت روماتوئید جوانان نامیده می شد.
بیماری لایم: نوعی بیماری عفونی
استئوآرتریت: بیماری ای که باعث تخریب مفاصل می شود.
استئومیلیت: عفونت استخوان
تب روماتیسمی: نوعی بیماری التهابی که عارضه ای از درمان ناقص گلودرد استرپتوکوکی یا تب اسکارلت است.
آرتریت روماتوئید: بیماری التهابی مفاصل
ریکتز: نرم شدن و ضعیف شدن استخوان در کودکان، معمولا به دلیل کمبود طولانی مدت و شدید ویتامین D
آرتریت سپتیک: آرتریت ناشی از عفونت
تندینیت: التهاب تاندون ها
برخی از سرطان ها مانند سرطان استخوان، سرطان خون (لوکمی)
درمان درد مفصل چه چیزهایی هستند؟
درمان های بسیار متنوعی برای درد مفاصل وجود دارد که به طور کلی آن ها را می توان در دسته های زیر جای داد. توجه به این نکته مهم است که بسیاری از این درمان ها صرفا توسط پزشک تجویز می شوند و به علت عوارضی که ممکن است به همراه داشته باشند، لازم است با توجه به شرایط خاص بیمار و تحت نظر پزشک تجویز و استفاده شوند.
داروهای خوراکی: داروهای مسکن مانند NSAIDها ( ناپروکسن، ایبوپروفن، سلکوکسیب و …) ، استامینوفن، اپیوئیدها، داروهای شل کننده عضلات، داروهای ضد افسردگی و ضد صرع.
مواد موضعی مانند کاپسایسین (ماده ای که در فلفل های تند وجود دارد)
داروهای تزریقی: ممکن است پزشک داروهای استروئیدی را مستقیما به مفصل تزریق کند. همچنین خارج کردن مایع از مفصل و تزریق هیالورونین نیز ممکن است استفاده شود.
فیزیوتراپی
ورزش و کاهش وزن: شنا کردن و دوچرخه سواری بهترین ورزش ها هستند زیرا فرد را قادر به کاهش وزن می کنند در حالی که مفاصل را تحت فشار قرار نمی دهند.
مراقبت های خانگی: از مفصل با یک بریس یا باند محافظت کنید، به مفصل استراحت دهید و از هرگونه فعالیتی اجتناب کنید، اگر مفصل ملتهب و گرم است چندین بار در روز، حدود ۱۵ دقیقه یخ روی آن قرار دهید. اگر عضلات اطراف مفصل گرفته اند از حوله گرم چندین بار در روز استفاده کنید. مفصل را بالاتر از سطح قلب قرار دهید.
از برخی مکمل ها مانند گلوکوزامین و کندورایتین نیز می توان استفاده کرد.
چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنیم؟
درد مفصل به ندرت یک فوریت پزشکی است. در اغلب موارد درد مفصل خفیف می تواند به راحتی در منزل بهبود یابد.
اما اگر درد مفصل با تورم، قرمزی، درد هنگام لمس و گرمی اطراف مفصل، همراه باشد لازم است به دکتر ارتوپد یا متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.
اگر درد مفصل طی آسیب یا حادثه ای ایجاد شود و با تغییر شکل مفصل، ناتوانی در استفاده از مفصل، درد شدید و تورم ناگهانی همراه باشد، لازم است فورا به پزشک مراجعه کنید.َصدای ایران