کد خبر: ۲۵۰۴۸۰
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۰ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - 2020January 28
گواوا درختچه ای همیشه سبز است و برگ های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل های آن خوشبو است. پوست تنه گواوا سبز یا قهوه ای متمایل به قرمز است
شفا آنلاین>سلامت>میوه گواوا چیزی شبیه به انار کوچک است. میوه ی آن گوشتدار است. دانه های آن مانند دانه های انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است.

به گزارش شفا آنلاین، گوآوا یا اَمرود، اَرمود، (نام علمی Psidium guajava) نوعی گیاه گرمسیری با درختچه‌ای همیشه‌سبز از خانواده میرتاسه است که برگ‌های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. این درختچه بومی آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است.

گواوا درختچه ای همیشه سبز است و برگ های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل های آن خوشبو است. پوست تنه گواوا سبز یا قهوه ای متمایل به قرمز است. دارای ریشه های سطحی است ریشه می‌تواند به گونه عمقی و پرپشت گسترش پیدا کند. گل های آن سفید و خوشبو هستند و در بهمن و اسفند به گل می نشیند.

میوه آن چیزی همانند به زیتون یا انار کوچک است. چرا که در بالای میوه تاجی از کاسبرگ ها قرار دارد. میوه آن گوشتدار است. دانه های آن مانند دانه های انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می خورند.

در مناطق جنوب ایران، به این میوه زیتون محلی هم می گویند.

گواوا سال‌ها قبل به ایران وارد شد و به گونه پرورشی در شمال و بیشتر جنوب ایران در دو استان هرمزگان و خانه ابود احمدی و سیامک انصاری معروف به عبدالله ترانسپورت و سیستان و بلوچستان کاشته شده که با نام زیتون محلی نیز شناخته می‌شود. شهرستانهای بندرعباس، میناب، رودان، سیاهو، چابهار، سرباز، نیکشهر از بسترهای تولید محدود گواوا در ایران است.

خواص گواوا :

میوه ی گواوا، بمب خاصیت است. طبق تحقیقات پایگاه اطلاعاتی کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا، گواوا منبع عالی انرژی، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. این میوه دارای ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین های گروه B به همراه پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، سدیم و زینک است.

این میوه خاصیت زیادی برای سلامتی دارد؛ از جمله کمک به تنظیم سطح قند خون، تنظیم فشار خون و درمان اسهال، تقویت سیستم ایمنی و سیستم گوارش و کمک به کاهش وزن.سرطان بهبود سلامت پوست، درمان سرفه و سرماخوردگی، اسهال خونی و جبران کمبود ویتامین C، از دیگر خواص گواوا است. گواوا به‌خاطر داشتن موادمعدنی و ویتامین ها، به بالا بردن انرژی نیز کمک می کند.

گواوا منبع خوبی از ویتامین K است

گواوا دارای ویتامین K است:

گواوا منبع خوبی از ویتامین K است که به خلاص شدن از بی رنگی پوست، حلقه های تیره، قرمزی و سوزش ناشی از آکنه کمک می کند.

میوه گواوا برای سرفه و سرماخوردگی:

گواوا یکی از غنی ترین میوه ها از نظر وجود ویتامین ث و آهن است و هر دوی این مواد اثبات شده اند که خاصیت جلوگیری از سرماخوردگی و عفونت های ویروسی دارند. آب گواوای رسیده و خام یا عصاره برگ های آن در التیام سرفه و سرماخوردگی بسیار مفید هستند از آنجا که خلط را از بین برده و سیستم تنفسی، گلو و ریه ها را ضد عفونی می کند.

کمک به کاهش وزن

گواوا میوه ای است که رابطهٔ خوبی با کاهش وزن دارد. با داشتن تنها ۳۷ کالری و تأمین ۱۲٪ از نیاز روزانه به مصرف فیبر، گواوا به یک میان‌وعدهٔ سیرکننده با کالری پایین تبدیل شده است.

برخلاف دیگر میان‌وعده‌ها با کالری پایین، این میوه سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است؛ بنابراین کمبود هیچ مادهٔ مغذی را نخواهید داشت.

میوهٔ خام گواوا در مقایسه با سیب، پرتقال، انگور و بسیاری میوه‌های دیگر از شکر کمتری برخوردار است. با مصرف این میوه در وعدهٔ ناهار، تا شب احساس سیری خواهید داشت. جالب است که این میوه به افراد لاغر نیز کمک می‌کند تا کمی وزن بگیرند. احتمالا این موضوع به دلیل وجود مواد مغذی گواوا است که باعث تنظیم سوخت‌وساز و جذب بهتر مواد مغذی می‌شود.

گواوا به کاهش وزن کمک می کند

• گواوا باعث تقویت سیستم ایمنی می شود.

• میوه ی گواوا دارای ویتامین‌های B، B6 و B3 است. ویتامین B6 نیز مادهٔ مغذی است که با عملکرد مغز و اعصاب در ارتباط است.

• غرغره دم کرده گوآوا به عنوان درمانی برای دندان درد، کاهش التهاب لثه و زخم‌های دهانی مفید است.

• باعث لخته شدن خون در هنگام خونریزی می ‌شود.

• گواوا منبع خوبی از مس است که برای سلامتی تیروئید مهم است.

• با از بین بردن رشد میکروبی و دفع خلط، اسهال خونی را برطرف می ‌کند.

• گواوا از آنجایی که غنی از لیکوپن است، موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان می گردد.

• گواوا همچنین به کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول بد (LDL) کمک می کند و سطح کلسترول خوب (HDL) را بهبود می بخشد.

• استفاده موضعی از گواوا، زخم را درمان می کند.

• ظاهر پوست را بهبود می‌بخشد و از بروز ناراحتی‌های پوستی پیشگیری می کند.

• از جوشانده برگ آن برای درمان درد معده استفاده می شود.

• گواوا حاوی اسید فولیک یا ویتامین B-9 هستند که برای زنان باردار توصیه می شود، زیرا می تواند در توسعه سیستم عصبی کودک کمک کند و نوزاد را از اختلالات عصبی محافظت کند.

• گواوا غنی از ویتامین A، ویتامین C و آنتی اکسیدان ها مانند کاروتن و لیکوپن است که به محافظت از پوست در برابر چین و چروک کمک می کند.

مصرف گواوا باعث تقویت سیستم ایمنی می شود

نحوه استفاده از گواوا

گواوا معمولا به صورت خام و آب میوه یا داخل ژله، اسموتی، بستنی، شربت، سالاد، مارمالاد و مربا استفاده می شود.

هنگام خوردن گواوا ابتدا آن را نصف کرده و بخش وسط میوه به همراه دانه ها را جدا و گوشت آن را میل کنید.

عوارض جانبی و مضرات گواوا

مصرف گواوا معمولا عوارض خاصی ندارد اما مصرف بیش از حد آن برای زنان باردار و مادران شیرده مضر می باشد.

قبل از مصرف گواوا حتما آن را خوب بشویید زیرا آفت کش ها و سموم روی آن ممکن است باعث مشکلات گوارشی و عفونت باکتریایی شود.

هشدار: مصرف بیش از حد گواوا ممکن است باعث اسهال شود و به دلیل استفاده از آفت کش ها مصرف گواوا غیر ارگانیک خطر بروز عفونت باکتریایی در زنان باردار را افزایش می دهد.



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: