ویتامین C موجود در عناب یکی از آنتی اکسیدانهای قوی به شمار میرود که به کنترل رشد تومورها و سلول های سرطانی، کمک میکند. مطالعات اخیر نشان داده است این میوه در مهار تومورها و سلولهایی که منجر به سرطان خون میشوند، موثر است
شفاآنلاین>سلامت> عناب درختچهای است خزان پذیر که به صورت مستقیم و یا کج و معوج رشد کرده و ارتفاعی بین ۵ تا ۱۰ متر پیدا میکند. برگهای بیضی شکلش کشیده، بدون کرک و سبز براق بوده و حاشیههایش دندانهدار میباشد.به گزارش شفاآنلاین، از آنجا که عناب دارای خواص آنتی اکسیدانی میباشد، در پیشگیری از ابتلا به سرطان موثر است. یکی از مهمترین مزایای میوه عناب، جلوگیری از رشد و حرکت رادیکالهای آزاد است.ویتامین C موجود در عناب یکی از آنتی اکسیدانهای قوی به شمار میرود که به کنترل رشد تومورها و سلول های سرطانی، کمک میکند. مطالعات اخیر نشان داده است این میوه در مهار تومورها و سلولهایی که منجر به سرطان خون میشوند، موثر است.خواص عناب برای کاهش فشار خونعناب فشار خون بالا را در حد سالم نگه میدارد، زیرا هر ۱۰۰ گرم از میوه تازه آن، تنها ۳ میلی گرم و هر ۱۰۰ گرم از میوه خشک آن، تنها ۹ میلی گرم سدیم دارد. یکی از مهمترین راههای کنترل فشار خون، کاهش مصرف سدیم است و از سوی دیگر برنامه غذایی پر سدیم، باعث افزایش فشار خون میشود.خواص عناب برای کبد چرب و بیماریهای کبدیمصرف عناب به طور معنی داری سطوح آنزیمهای کبدی را کاهش میدهد. این آنزیمها نشانگر آسیب بافتی هستند.یافتههای بافت شناسی نشان میدهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماریهای کبدی دارد.عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است. در صورتی که یک فرد گرم مزاج میباشید برای درمان نارسایی کبد بهترین کار این است که ابتدا مقداری خون کم کنید، دوم با جوشانده هلیله و مغز فلوس عمل پاکسازی را انجام دهید و در گام سوم هر روز ۲۰ گرم عناب نیمکوب شده را بجوشانید، بعد آن را صاف و با سکنجبین مخلوط کنید و بخورید.عناب برای سرماخوردگیاگر دچار سرماخوردگی شدهاید و از خشکی سینه و سرفه رنج میبرید، عناب دارویی مناسب و کارآمد است.عناب حاوی آنتیاکسیدانهای طبیعی مانند ویتامین C بوده و موجب تقویت سیستم ایمنی میشود.عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است.در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. برای تهیه جوشانده عناب ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.عناب برای لاغری و کاهش وزنبرای درمان چاقی، یک مشت از برگهای عناب را در یک پیمانه آب بریزید و به مدت یک شب آن را خیس کنید و صبح روز بعد، قبل از این که چیزی بخورید آب برگهای خیس خورده را بخورید.این کار را به مدت یک ماه انجام دهید و شاهد تغییر وزن خود باشید. شما با این رژیم، عضلات خود را افزایش میدهید و از چربی بدن کم میکنید و حذف چربی بدن، جزء اصلی از بین بردن چاقی است.عناب برای درمان سرگیجه سردکسانی که طبع سردی دارند، تعریق سرد دارند، صورتشان پرخون نیست و رنگ پریده هستند. افرادیکه سرگیجه سرد دارند، بهتر است از معجونی استفاده کنند که به معجون هفتگانه معروف است و در آن موادی همچون سیاه دانه، دارچین، زنجبیل، میخک، عناب، چای سبز و هل باد وجود دارد.برای تهیه این معجون ۲۵ عدد عناب، ۱۰ عدد هل باد، سه قاشق غذاخوری سیاه دانه، سه قاشق غذا خوری میخک، یک قاشق غذاخوری، چهار تکه دارچین، چهار تکه زنجبیل و یک قاشق غذاخوری چای سبز را با پنج لیوان آب جوشانده و از این جوشانده به میزان یک فنجان به مدت یک هفته، آخر شبها استفاده شود.فواید عناب برای دندانعناب دندانها را در برابر پوسیدگی مقاوم میسازد. برای درمان دندان درد سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.فواید عناب برای دستگاه گوارشعناب موجب تقویت دستگاه گوارش میشود و کماشتهایی را برطرف میکند.عناب در زمان ابتلا به اسهال میتواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد.مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید.میوه خشک رسیده به عنوان ملین میباشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج میبرند توصیه میشود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند.عناب تقویتکننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.مخلوط عناب با نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماریهای صفراوی سودمند است.کسانی که زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائیده بعد از غذا یک قاشق چای خوری میل کنند.کسانی که زخم روده و اثنی عشر دارند در طول روز ۵ دانه عناب آهسته مکیده بعد از اینکه کاملا نرم شد جویده میل کنند.فواید عناب برای اعصاب و روانعناب مقوی مغز و حافظه است.آرامشبخش طبیعی است.شستشودهنده سلولهای مغزی است.عناب آرامکننده اعصاب است و بدخلقی را از بین میبرد.عناب خوابآور بوده و بیخوابی و خستگی را برطرف میکند.تسکیندهنده اضطراب و استرس است.در طب سنتی چین و کره از عناب به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود، استفاده میکنند.هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه می کنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما می آرود.فواید عناب برای قلب و عروقعناب از بروز مشکلات قلبی جلوگیری مینماید.کاهش دهنده چربی خون است.عناب برای تصلب شرائین مفید میباشد.کاهشدهنده فشارخون است.فواید برگ عناب برای کاهش وزنبرای درمان چاقی، یک مشت از برگهای عناب را در یک پیمانه آب بریزید و به مدت یک شب آن را خیس کنید و صبح روز بعد، قبل از این که چیزی بخورید آب برگهای خیس خورده را بخورید. این کار را به مدت یک ماه انجام دهید و شاهد تغییر وزن خود باشید.شما با این رژیم، عضلات خود را افزایش میدهید و از چربی بدن کم میکنید و حذف چربی بدن، جزء اصلی از بین بردن چاقی(Obesity) است.خواص عناب از دیدگاه طب سنتیکسانی که زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائیده بعد از غذا یک قاشق چای خوری میل کنند.
جوشانده عناب نرم کننده سینه است. برای گرفتن نتیجه بهتر، همراه انجیر، کشمش و خرما استفاده شود.
کسانی که زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائیده بعد از غذا یک قاشق چای خوری میل کنند.
برای رفع خارش بدن جوشانده عناب را با شکر شیرین کنید، میل شود.
کسانی که بواسیر دارند صبح ناشتا یک استکان آب جوشانده عناب به مدت ۴ روز میل کنند.
شربت عناب برای درد سینه، سرفه و فشار خون(blood pressure) مفید میباشد. طرز تهیه شربت عناب: ۲۰۰ گرم عناب در یک لیتر آب پخته سپس دانههای آن را گرفته با ۷۵۰ گرم شکر مخلوط نموده بپزید تا شربت شود.
کسانی که سردرد یا سرگیجه دارند به مدت ۱۴ روز ، روزی ۵ دانه عناب میل کنند.
برای درمان کهیر و خارش های پوستی ۱۰ تا ۵۰ عدد عناب (بستگی به سن فرد و شدت بیماری آن دارد) کمی کوبیده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا میل شود.
عناب، انجیر، کشمش و خرما، از هر کدام ۵۰ گرم در یک لیتر آب جوشانده صاف نموده روزی ۳ فنجان میل شود؛ یک شربت خوب مخصوص سرفه و سینه درد و خلط آور و ملین.
کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند عرق بیدمشک و عرق کاسنی را از هر کدام ۱۰۰ گرم و ۵۰ گرم عناب را در آنها خیس نموده سپس صاف کنند روزی ۳ بار هر بار ۲ قاشق غذا خوری قبل از غذا میل کنند.
کسانی که کمر درد دارند به مدت ۷ روز، روزی ده دانه عناب ابتدا مکیده سپس میل کنند.
اگر سنگ مثانه دارید ۳۰ عدد عناب را در یک لیوان آب شب خیس کرده صبح ناشتا میل کنید به مدت هفت روز.
برای درمان سردرد ۳۰ عدد عناب و ۵ گرم تخم گشنیز را در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح ناشتا میل شود.
برای درمان خارش پوست ۵۰ عدد عناب را با یک لیوان آب جوشانده صاف کرده، صبح ناشتا با سکنجبین مخلوط نموده میل شود. عناب خشک شده را با عسل مخلوط کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
مضرات عناب
زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن غرایز جنسی میشود.
عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ میکند و این گونه افراد باید عناب را با مَویز میل نمایند.
عناب موجب ازدیاد ویتامین k میشود که در نتیجه آن خون غلیظ میشود بنابراین مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون هستند، توصیه نمیشود.
افرادی که از نفخ بیش از حد، انگلهای رودهای و خلط بیش از حد رنج میبرند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.