کد خبر: ۲۱۷۹۱۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۰ - ۰۳ دی ۱۳۹۷ - 2018December 24
تاثیری که تحریم‌های آمریکا بر روی تامین دارو یا ارائه خدمات سلامت گذاشته، ساده‌ترین تاثیری است که موجب اعمال فشار بر روی بیماران می‌شود
شفا آنلاین>سلامت>رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اگر بخواهیم برای دور زدن تحریم‌ها تجهیزات درمانی را با 10 برابر قیمت خریداری کنیم بازنده خواهیم بود، اما اگر برای ساخت تجهیزات مورد نیاز به خود باوری برسیم توسعه خواهیم یافت. فراموش نکنیم زمانی سرنگ نیز از خارج وارد می‌شد.

به گزارش شفا آنلاین، طاهره چنگیز اظهار کرد: تاثیری که تحریم‌های آمریکا بر روی تامین دارو یا ارائه خدمات سلامت گذاشته، ساده‌ترین تاثیری است که موجب اعمال فشار بر روی بیماران می‌شود.

وی ادامه داد: تجهیزات درمانی گرچه ممکن است به طور مستقیم در لیست تحریم‌ها عنوان نشده باشند اما با وجود تحریم‌های آمریکا عملا دسترسی به آنها محدود می‌شود. به خصوص تجهیزات و داروهایی که آمریکایی هستند. یعنی نبود امکان ارسال و انتقال ارز موجب آسیب رسیدن به بیماران می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: گروهی از تجهیزات نیز در حال حاضر در کشور وجود دارند اما لوازم جانبی، قطعات و نگهداری آنها نیز نیاز به ارتباطات بانکی با جهان دارد. بخش عمده‌ای از خدمات پزشکی در بخش بستری دولتی است. یعنی 65 درصد از تخت‌های بیمارستانی در اصفهان توسط دولت اداره می‌شود.

چنگیز گفت: گردش مالی بخش دولتی در بهداشت و درمان وابسطه به درآمد دولت است و این درآمد نیز وابسته فروش نفت است. بنابرین جلوگیری از درآمد دولت موجب ناتوانی دولت در ارائه خدمات بهداشتی می‌شود. افزایش قیمت ارز نیز قدرت خرید بخش دولتی را کاهش می‌دهد.

وی افزود: در خصوص تجهیزات و دارو باید آسیب پذیری شبکه بهداشت و درمان را کاهش دهیم. امکان تولید بسیاری از تجهیزات درمانی در ایران ممکن است و چندان سخت نیست. حتی تجهیزات با تکنولوژی بالا نیز می‌توانیم تولید کنیم. تنها نیاز به قدری خودباوری داریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: میزان آسیب ایران از تحریم‌ها با عقلانیت و همت متخصصان ایرانی رابطه دارد. اگر تلاش کنیم برای دور زدن تحریم یک ابزار را با 10 برابر قیمت خریداری کنیم بازنده خواهیم بود. اما اگر تلاش کنیم همان ابزار و نیاز را تولید کنیم تحریم‌ها موجب توسعه خواهند شد.

چنگیز گفت: یک زمانی باند و گاز یا سرنگ هم از خارج می‌آمد و اگر کسی می‌گفت می‌خواهد سرنگ تولید کند همه فکر می‌کردند که چه کار پیچیده‌ای خواهد بود. امروز بسیاری از تجهیزات و وسایل مصرفی را می‌سازیم. ساخت مولکول دارو نیز امروز در ایران انجام نمی‌شود.ایسنا



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: