مشکلات مختلف قلبی هستند که می توانند بر کودکان تاثیر بگذارند. از جمله نقایص مادرزادی قلبی، عفونت های ویروسی که قلب را تحت تاثیر قرار می دهند و حتی بیماری های قلبی که بعدها در سنین بالاتر به دلیل سندرم های ژنتیکی بوجود می آید
شفا آنلاین>سلامت>تحمل دیدن بیماری های قلبی در بزرگسالان بسیار دشوار است ولی در کودکان می تواند بسیار دردناک باشد.
به گزارش شفا آنلاین:مشکلات مختلف قلبی هستند که می توانند بر کودکان تاثیر بگذارند. از جمله نقایص مادرزادی قلبی، عفونت های ویروسی که قلب را تحت تاثیر قرار می دهند و حتی بیماری های قلبی که بعدها در سنین بالاتر به دلیل سندرم های ژنتیکی<Genetic Syndromes> بوجود می آید.خبر خوب این است که با وجود پیشرفت در پزشکی و تکنولوژی بسیاری از کودکان مبتلا به بیماری های قلبی می توانند به صورت فعال و کامل زندگی کنند.
بیماریهای قلبی مادرزادی در کودکان
بیماری های قلبی مادرزادی Congenital heart disease یا به اختصار CHD به بیماری های قلبی گفته می شود که کودکان با آن متولد می شوند که معمولا ناشی از نقصهای قلبی هنگام تولد است. در ایالات متحده حدود 1 درصد از نوزادان متولد شده در هر سال بیماری قلبی مادرزادی دارند. این بیماری های مادرزادی عبارتند از:
اختلالات دریچه قلب مانند تنگ شدن دریچه آئورت که جریان خون را محدود می کند
سندرم قلب هیپوپلاستی که سمت چپ قلب به اندازه کافی رشد نکرده
وجود سوراخ در قلب که معولا در دیواره بین دریچه ها و رگ های خونی قلب دیده می شود. از جمله نقص سپتوم بطنی، نقص سپتوم دهلیزی، مجرای شریانی باز.
تترالوژی فالوت که شامل چهار نقص سوراخ در جداره بطنی، مجرای تنگ بین بطن راست، ضخامت دیواره قلب، آئورتی که در جای خود قرار نگرفته.
نقص مادرزادی قلب ممکن است در دراز مدت بر سلامت کودک تاثیر گذار باشد که معمولا با جراحی، روش کاتتر، دارو و در موارد شدید با پیوند قلب درمان می شود.
برخی از این کودکان نباز به نظارت و درمان طولانی مدت دارند.
آترواسکلروز در کودکان
آترواسکلروز Atherosclerosis واژه ای است که برای توصیف ساخت پلاک چربی و کلسترول درداخل شریان ها استفاده می شود و با افزایش این پلاک ها، شریان ها سفت و سخت می شوند و در نتیجه باعث افزایش خطر لخته شدن خون و حمله قلبی می شود. پیشرفت این بیماری معمولا سال ها طول می کشد و وجود آن در کودکان و نوجوان نادر است.
با این حال، چاقی، دیابت، فشار خون بالا و دیگر مسائل احتمال بروز این بیماری در کودکان را افزایش می دهد. پزشکان توصیه می کنند کودکانی که دارای سابقه بیماری قلبی یا دیابت یا اضافه وزن هستند غربالگری کلسترول و فشار خون شوند.
درمان این بیماری معمولا شامل تغییر سبک زندگی مانند افزایش ورزش و تغییرات رژیم غذایی است.
آریتمی قلبی در کودکان
آریتمی arrhythmia ضربان غیرطبیعی قلب ا ست که باعث می شد که پمپاژ خون توسط قلب کمتر شود. انواع مختلف آریتمی که ممکن است در کودکان رخ دهد عبارت است از:
ضربان قلب سریع یا تاکی کاردی tachycardia
ضربان قلب آهسته یا برادی کاردی bradycardia
سندرم لانگ کیو تی long Q-T Syndrome یا به اختصار LQTS
سندرم ولف پارکینسون وایت یا به اختصار WPW
علایم آن عبارتند از:
ضعف
خستگی
سرگیجه
بیهوشی
مشکلات تغذیه
درمان آریتمی بسته به نوع آن و تاثیرش بر سلامت کودک، متفاوت است.
بیماری کاوازاکی در کودکان
بیماری کاوازاکی Kawasaki یک بیماری نارد است که عمدتا بر کودکان تاثیر می گذارد و باعث التهاب رگ های خونی در دستانف پاهای، دهان، لب ها و گلو می شود. همچنین باعث ایجاد تب و تورم در گره های لنفاوی خواهد شد و محققان هنوز علت آن را نمی دانند.
به گفته انجمن قلب آمریکا این بیماری یکی از بیماری های اصلی قلبی در کودکان زیر 5 سال است که از هر 4 کودک یکی به این بیماری مبتلاست.
درمان بستگی به شدت بیماری دارد ولی اغلب درمان سریع با گاماگلوبولین وریدی gamma globulin یا آسپرین است. گاهی اوقات استفاده از کورتیکو استروئید ها می تواند عوارض بعدی بیماری را کاهش دهد. کودکانی که از این بیماری رن می برند اغلب در معرض ابتلا به بیماری های قلبی مادام العمر هستند.
سوفل قلب
سوفل قلب heart murmur به صدای غیر معمول قلب گفته می شود که به دلیل گردش خون بین دریچه های قلب ایجاد می شود. اغلب بی ضرر است ولی گاهی می تواند یک مشکل قلبی عروقی اساسی باشد.
سوفل قلب ممکن است ناشی از نقص مادرزادی، تب یا کم خونی باشد. این مشکل در کودکان معمولا خود به خود حل می شود ولی گاهی ممکن است نیاز به درمان بیشتری داشته باشد.
پریکاردیت
پریکاردیت Pericarditis زمانی رخ می دهد که غشای پریکارد که قلب را احاطه کرده ملتهب شود. مقدار مایع بین آن زیاد شده و توانایی قلب برای پمپاژ خون را کاهش دهد.
پریکاردیت ممکن است پس از جراحی برای بهبود یک بیماری قلبی رخ دهد یا ممکن است نناشی از عفونت باکتریایی باشد و درمان آن بسته به شدت و سن کودک متفاوت است.
بیماری قلبی رماتیسمی
اگر گلودردو تب خال درمان نشود و باکتری های استرپتوکوک در بدن باقی بماند بیماری روماتیسمی قلبی ایجاد می کند.
این بیماری می تواند به صورت جدی و دائمی به دریچه ها و عضلات قلب آسیب برساند. این بیماری معمولا در کودکان بین 5 تا 15 سال دیده می شود ولی علایم آن معمولا 10 تا 20 سال بعد از بیماری مشخص نمی شود.
با درمان سریع عفونت گلو با آنتی بیوتیک می توان از این بیماری پیشگیری کرد.
عفونت های ویروسی
ویروس ها علاوه بر ایجاد بیمای های تنفسی یا آنفولانزا می توانند بر سلامت قلب شما تاثیر بگذارند. عفونت های ویروسی می تواند باعث ایجاد میوکاردیت شوند که بر توانایی پمپاژ خون قلب تاثیر می گذارد.
عفونت های ویروسی قلب نادرند و ممکن است علایم کمی داشته باشند. هنگامی که علایم ظاهر می شوند شبیه آنفولانزا هستند از جمله خستگی، تنگی نفس و ناراحتی قفسه سینه .سیمرغ