ضعف پا می تواند در یک پا یا هر دو پا در یک زمان توسعه یابد شما ممکن است آن را بخشی از ضعف کلی بدانید که شما در تمام بدن خود احساس می کنید. بیماری یا خستگی اغلب باعث می شود افراد احساس کنند که عضلاتشان ضعیف می شوند اما در حقیقت ضعف حاد زمانی اتفاق می افتد که عضلات قدرت خود را از دست می دهند
شفاآنلاین>سلامت>
مشکل ضعف پا یا اصطلاحا گزگز کردن و خستگی مفرط ساق های پا عموما از سن کمتر از 40 سالگی شروع می شود و شما احساس می کنید برای اینکه این مشکل رفع شود باید پاهای خود را مدام تکان دهید.به گزارش
شفاآنلاین، این مشکل که در زمان استراحت<
Rest> کردن و دراز کشیدن معمولا به وجود می آید در صورتی که شدید نباشد نیازی به درمان نداشته اما اگر باعث رنجش شما می شود می تواند با خوردن بعضی داروها تحت نظر پزشک آن را درمان کرد.
ضعف پا
ضعف در پا می تواند از چندین علت ناشی شود برخی از آنها تهدید کننده زندگی هستند. درمان هایی در دسترس است که می تواند به بهبود قدرت عضلانی در پاها کمک کند.
ضعف پا<Weakness of the foot> می تواند در یک پا یا هر دو پا در یک زمان توسعه یابد شما ممکن است آن را بخشی از ضعف کلی بدانید که شما در تمام بدن خود احساس می کنید. بیماری یا خستگی اغلب باعث می شود افراد احساس کنند که عضلاتشان ضعیف می شوند اما در حقیقت ضعف حاد زمانی اتفاق می افتد که عضلات قدرت خود را از دست می دهند بنابراین، ضعف ماهیچه ای که شما احساس می کنید نتیجه از دست دادن عملکرد عضله نیست این مقاله در مورد علل واقعی از دست دادن قدرت در عضلات پا می باشد.
علت ضعف پا چیست؟
۱. سیاتیک
مسائل با نخاع ممکن است باعث فشردن یا تکان دادن اعصاب نخاع که از طریق سوراخ هایی بین مهره های بسیاری از ستون فقراتوجود دارد که منجر به ضعف در پاها شود.
تعدادی از شرایطی وجود دارد که می تواند باعث بروز سیاتیک شود علامت سیاتیک یک درد تابشی است که از ناحیه کمری ستون فقرات به باسن و سپس به تمام قسمت های پشتی پا می رود اگر چه ناراحتی را می توان در طول مسیر عصبی احساس کرد احتمال دارد که این مسیر از پشت کمر به باسن و سپس پایین پشت ران و ماهیچه ساق پا پیروی کند.
راههای درمان ضعف پا
۲. علل عصبی – عضلانی
تعدادی از بیماری های عصبی – عضلانی وجود دارد که می تواند باعث ضعف پا شود. برخی از این بیماریها شامل اسکلروز جانبی آمیوتروپیک (ALS)، فلج مغزی، فیبرومیالژیا، مولتیپل اسکلروزیس، رابدومیلیزی، دیستروفی عضلانی، پلیمیوزیت و میاستنی گراویس هستند.
۳. مواد دارویی و سموم
ضعف عضلانی می تواند به علت استفاده از داروهای خاص و سموم نیز ایجاد شود مثلا توکسین بوتولینوم، کورتیکواستروئیدها، استاتین ها و مسمومیت ارگانوفسفره می تواند باعث کاهش قدرت در عضلات شود.
۴. سندرم گیلن باره
سندرم Guillain Barre یک اختلال خود ایمنی است که به ندرت اتفاق می افتد در این حالت، سیستم ایمنی بدن شروع به حمله به اعصاب خود می کند سوزن سوزن شدن و ضعف در اندامها یکی از علائم اولیه این اختلال است.
احساسات سوزن سوزن شدن به سرعت در حال پیشرفت است و پس از آن تمام بدن را فلج می کند. سندرم Guillain-Barre در موارد شدید می تواند یک اورژانس پزشکی باشد اگر این شرایط را بدست آورید باید در بیمارستان به درمان خود برسید.
۵. سندرم خستگی مزمن
سندروم خستگی مزمن یک حالت عجیب و غریب است که در آن بیمار احساس خستگی شدید و یا احساس خستگی بدون هیچ دلیلی دارد هیچ شرایط پزشکی برای خستگی وجود ندارد اما معمولاً وقتی فرد به فعالیتهای ذهنی یا جسمی و استراحت می پردازد بدتر می شود.
۶. علل دیگر
آرتریت که ستون فقرات را هدف قرار می دهد
فتق دیسک
تومور، آبسه یا آسیب به نخاع
بیماری دیسک دژنراتیو یا اسپوندیلوز (دژنراسیون دیسک های نخاعی)
تنگی ستون فقرات (باریک شدن ستون فقرات که در نتیجه سبب فشار روی اعصاب نخاعی می شود).
تروما به مفاصل، استخوان ها یا عضلات می تواند به ضعف در پا منجر شود مثال هایی از جمله شکستگی استخوان، کشش و رگ به رگ شدن.
دلایل ضعف پا
چه هنگامی باید به دیدن یک دکتر بروید
ضعف عضلانی در پاها که به طور ناگهانی ظاهر می شود می تواند یک سکته مغزی باشد که یک وضعیت خطرناک است که در آن بخشی از مغز قادر به دریافت اکسیژن لازم نیست.
ضعف پا که بدون هشدار رخ می دهد و به طور عمده در یک طرف بدن احساس می شود نیاز به مراقبت های پزشکی بلافاصله می باشد شما باید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید اگر ضعف همراه با علائم نظیر بیحسی، دید دوگانه یا تاری دید، از دست دادن بینایی، سردرد شدید، از دست دادن کنترل روده یا مثانه، بیحس شدن، فلج، غش کردن، عدم توانایی حرکت بخشی از بدن، تب بیش از ۱۰۱ فارنهایت یا تغییر سطح آگاهی.
نحوه درمان ضعف در پا
وضعیت بیماری، برای درمان ضعف تعیین محل بیماری عصبی است جراحی معمولاً مورد نیاز نیست و داروها برای درمان بیشتر این بیماری ها کافی نیستند ممکن است مجبور باشید از داروها برای مدت زمان طولانی استفاده کنید هرچند گاهی حتی سالها طول می کشد.
جراحی روش اصلی درمان ضعف پایی است که از یک فشرده سازی عصبی یا مشکل با نخاع حاصل می شود با این حال، برای شکستگی های مهره و سیاتیک استفاده از داروی مسکن و استراحت تا ۶ هفته قبل از تمرینات ساده و فیزیوتراپی توصیه شود که عضلات ضعیف را تقویت کنند.
ورزش منظم برای حفظ تون عضله و سلامت کلی بدن ضروری است تمرینات مانند یوگا، پیلاتس، شنا، قدم زدن و تای چی برای تقویت عضلات پا بسیار عالی هستند تمرینات را تحت دستور پزشک خود انجام دهید.
توصیه به کسانی که مشکل ضعف پا دارند :
همیشه سعی کنید قبل از انجام روش های دارویی کارهایی را انجام دهید که آثار سوء و عوارض دارو را از خود دور کنید.
اگر علائم خفیف ضعف پا دارید خودتان را سرگرم کنید، ممکن است پس از مدت کوتاهی این عوارض به خودی خود از بین بروند.
خواب عصر را مدتی فراموش کنید
حذف نوشیدنی های دارای الکل، کافئین و کولا برای مدت معین ، سعی کنید نوشیدنی های کافئین دار را قبل از خواب ننوشید
قبل از خواب دوش آب گرم بگیرید
مصرف زیاد نمک نیز ممکن است از دلایل ضعف پا باشد
خواب به موقع و منظم درمان خیلی از دردهاست، اگر مدتی است که برنامه خواب شما به هم خورده، به آن نظم بدهید
دقت کنید که ضعف پا فقط به دلایل بالا نیست و می تواند به دلیل خستگی و کارهای سخت و مداوم روزانه نیز باشد، شما مدتی است که در یک کار سخت مشغول به کار هستید و مثلا پس از دو یا سه هفته دچار مشکل ضعف پا شده اید، قبل از انجام درمان کمی به خودتان استراحت بدهید، شاید این مشکل برطرف شود.تهران نیوز