با توجه به گرمی هوا مصرف غذاهایی با طبع معتدل میتواند بدن را سرحال کند؛ یکی از این غذاها آبدوغخیار بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، آنتی اکسیدان، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، فسفر، پروتئین، فولات، منگنز، روی، فلاونوئیدها، فیستین و اسید چرب امگا ۳ است
شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای خنک و تابستانی را در رفع تشنگی، گرمازدگی و آبرسانی سریع به بدن موثر دانست.
به گزاش شفا آنلاین:با توجه به گرمی هوا مصرف غذاهایی با طبع معتدل میتواند بدن را سرحال کند؛ یکی از این غذاها آبدوغخیار بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، آنتی اکسیدان، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، فسفر، پروتئین، فولات، منگنز، روی، فلاونوئیدها، فیستین و اسید چرب امگا ۳ است. برای بررسی خواص آبدوغخیار
و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
رهایی از عطش با غذایی خنک و تابستانی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص آبدوغخیار اظهار کرد: این غذا نقش موثری در آبرسانی سریع به بدن، رفع تشنگی، گرمازدگی و دفع سموم از بدن دارد؛ آبدوغخیار آرامبخش، خوابآور و خونساز است و انرژی بدن را هم افزایش میدهد.
وی درباره خواص دیگر آبدوغخیار بیان کرد: این غذا تاثیر چشمگیری در سلامتی، استحکام استخوانها و دندانها و تقویت مفاصل دارد و مانع از بروز پوکی استخوان در افراد میشود؛ آبدوغخیار به کاهش قند، فشار و چربی خون کمک شایانی میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آبدوغخیار در کارکرد بهتر سیستم قلبی و عروقی موثر است؛ این غذا خاصیت آنتی اکسیدانی هم دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف و انواع سرطانها به ویژه سرطان سینه، رحم، تخمدان و پروستات محافظت میکند.
عظمایی تاکید کرد: آبدوغخیار موجب خوشبو شدن دهان میشود و تاثیر چشمگیری در شادابی، طراوت و جوانسازی پوست و مو دارد.
وی یادآور شد: آبدوغخیار به پاکسازی کبد، کلیهها و مجاری ادراری کمک شایانی میکند و جوش، خارش و اگزما را هم از بین میبرد.
مواد لازم برای تهیه آبدوغخیار (چهار تا پنج نفر)
ماست ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
دوغ محلی یک لیتر
سبزیجات خشک و معطر مانند نعناع، پونه، جعفری، ترخون، مرزه و ریحان مجموعاً سه قاشق غذاخوری
خیار خُرد شده پنج عدد
گردوی خُرد شده ۵۰ گرم
تربچه خُرد شده پنج عدد
کشمش پلویی ۸۰ گرم
خامه یک قاشق غذاخوری
نان خشک به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
سبزیجات تازه مانند شوید، ریحان و نعناع برای تزئین به مقدار لازم
گل سرخ برای تزئین به مقدار لازم
طرز تهیه آبدوغخیار
- نخست خیارهای خُرد شده را به ماست بیفزایید سپس کشمش، گردوی خُرد شده و سبزیجات خشک را به سایر مواد اضافه کنید.
-مواد را به خوبی هم بزنید.
- خامه را با دوغ مخلوط سپس به سایر مواد بیفزایید.
- تربچه خُرد شده و نمک را هم به مواد اضافه کنید.
- مواد را داخل یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید تا به خوبی جا بیفتد.
- مواد را پس از بیرون آوردن از یخچال داخل ظرف بریزید و نان خشک را هم به آن بیفزایید.
- روی آبدوغخیار را با سبزیجات تازه و گل سرخ تزئین کنید.
- پس از مصرف این غذا بهتر است ۲ تا سه عدد خرما میل تا پروتئین، کلسیم و ویتامین D به خوبی جذب شود.yjc