کد خبر: ۱۶۹۵۷۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - 2017October 09
در فضای مجازی اخیرا کلیپ‌هایی در حوزه طب سنتی منتشر شده که حاوی پیام‌های غیر علمی است و به غلط به مردم توصیه می‌شود از مصرف دارو و واکسیناسیون خودداری کنند که وزارت بهداشت اقدامات قانونی را در این راستا انجام می‌دهد
شفا آنلاین>سلامت>سخنگوی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه هر فردی در خدمات بهداشت و درمانی مردم خدشه وارد کند برخورد قاطع و قانونی با آن صورت می‌گیرد، گفت: در برخی از استان‌ها ما واسطه شدیم برخورد قانونی صورت نگیرد و اعلام کردیم دوستان قول می‌دهند که تکرار نمی‌شود.

به‌گزارش شفا آنلاین، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری این هفته خود درباره طرح تحول سلامت اظهار داشت: طرح تحول یک طرح عظیم بهداشتی و درمانی و بزرگترین پروژه اجتماعی دولت به شمار می‌رود همچنین یک موضوع پویا و دینامیک است.

وی افزود: البته شرکا مختلف در مورد منابع، اجرا و ارائه طرح همکاری نکردند.

وی در مورد وضعیت بدهی و مطالبات وزارت بهداشت(Ministry of Health) گفت: 2 هزار و 955 میلیارد تومان بدهی دارویی، یک هزار و 777 بدهی لوازم مصرفی داریم؛ همچنین به‌طور کلی 18 هزار و 815 میلیارد تومان مطالبه داریم، در حالی که بیش از 15 هزار میلیارد تومان آن بدهی است.
حریرچی افزود:‌ سال اول اجرای طرح 11.3 درصد هزینه‌های کمرشکن در خدمات بستری کاهش و در حوزه خدمات سرپایی 6.8درصد افزایش داشتیم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در خدمات پاراکیلینیک 30 درصد افزایش و محصولات پزشکی 33 در صد کاهش هزینه‌های کمرشکن داشتیم.

حریرچی بیان داشت: در فضای مجازی اخیرا کلیپ‌هایی در حوزه طب سنتی(Traditional medicine) منتشر شده که حاوی پیام‌های غیر علمی است و به غلط به مردم توصیه می‌شود از مصرف دارو و واکسیناسیون خودداری کنند که وزارت بهداشت اقدامات قانونی را در این راستا انجام می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه این موضوع محروم ساختن مردم از درمان موثر است، افزود: به دلیل خدشه به ساحت پزشکی، طب سنتی و مفاهیم اصلی دین این افراد باید عذرخواهی کنند و برخورد قاطع قانونی صورت گیرد.

 ایرج حریرچی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه مجازات پزشکانی که به تعرفه‌ها اعتراض دارند و بدون اعلام قبلی استعفا داده و در محل کار حاضر نمی‌شوند، چیست، اظهار داشت: این مسأله درجات مختلفی دارد اگر فرد درخواست استعفا داده باشد یا با آن موافقت خواهد شد و یا برخورد لازم صورت می‌گیرد.

وی افزود: کسانی که خدشه در خدمات بهداشتی و درمانی مردم داشته باشند برخورد قاطع قانونی با آنها صورت می‌گیرد که این برخورد مطابق با مجازات مندرج در سازمان نظام پزشکی است. 

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برخورد قانونی هم از طریق ما و از جانب دستگاه‌های نظارتی و قضایی صورت می‌گیرد، عنوان کرد: در برخی از استان‌ها به دلیل مشکلات پیش آمده ما واسطه شدیم که برخورد قانونی صورت نگیرد و اعلام کردیم که دوستان قول داده که دیگر این مسأله تکرار نمی‌شود.

حریرچی افزود: ولی در صورتی که برای بار دیگر چنین اتفاقاتی را شاهد باشیم هم ما مجازات خواهیم شد و هم کسانی که تخلف کرده‌اند. 

وی تصریح کرد: متخلفان از هر دسته‌ای که باشند اعم از نگهبان، پزشک، پرستار و ... اگر کوچکترین خدشه‌ای در خدمت‌رسانی به مردم داشته باشند مجازات می‌شوند و این مجازات بر اساس قوانین موضوعه مشخص است. 

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: اخلال در درمان بیماران به هیچ عنوان مورد پذیرش نیست و چند رشته‌ای که در موضوع تعرفه‌ها اکنون بحث آن مطرح است 12 ماه کار کارشناسی در مورد آن صورت گرفته و 8 ماه است که در حال مذاکره بودند و فرصت کافی برای تبادل‌نظر را دارند. 

حریرچی اضافه کرد: ادامه این مسائل به ضرر مردم، بیماران و نظام سلامت است و هر گونه اخلال در مراکز و بیمارستان‌ها به بهانه کاهش درآمد با تعهد جامعه پزشکی مغایر بوده و توهین به این جامعه محسوب می‌‌شود.

وی تصریح کرد: دستگاه‌های مربوطه در مورد اخلال در درمان مردم به ویژه در مراکز دولتی مماشات نخواهند کرد و ما از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی انتظار داریم الگوی اخلاق برای دانشجویان و سایر افراد باشد تا آنها را نصیحت کنند. 

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: موضوع اصلاح تعرفه‌ها توسط رئیس سازمان نظام پزشکی پیشنهاداتی در آن شده که بر اساس توان مالی دولت، بیمه  کشور انجام گیرد. همچنین بر اساس کار کارشناسی و گرفتن نظرات گروه‌های مختلف است. 

حریرچی در ادامه در مورد انتقال بیماران توسط اورژانس(Emergency) به بیمارستان‌های خصوصی، گفت: اورژانس مجاز نیست بیماران را به بخش خصوصی بدون هماهنگی با بیمار منتقل کند و اگر وضعیت بیمار نیز بسیار نامساعد باشد بیمار در صورت نیاز به بیمارستان خصوصی منتقل و پس از باثبات شدن وضعیتش در صورتی که خود بیمار تمایل داشت باید به بیمارستان دولتی منتقل شود. 

وی با تأکید بر اینکه ما پذیرای تمام مردم در تمام بیمارستان‌های دولتی هستیم، گفت: اکنون 80 درصد مردم توان بستری در بخش خصوصی را ندارند و تنها 17 درصد به کمک بیمه‌های تکمیلی می‌توانند از این مسأله بهره‌مند باشند.

سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: 3 تا 4 درصد مردم توانایی مالی دارند که مستقیم برای بستری و درمان به بخش خصوصی مراجعه کنند. 

حریرچی گفت: هر پرداختی در بیمارستان‌ها خارج از صندوق بیمارستان باشد غیرقانونی است و هر گونه شکایتی که داشته باشند می‌توانند از طریق سامانه 1690 اطلاع دهند. 

وی در مورد انتقال آموزش پزشکی به وزارت علوم، گفت: قانون تشکیل وزارت بهداشت و درمان مشخص است، برگشت به عقب امکانپذیر نیست و این موضوع مدنظر وزارت بهداشت قرار ندارد. 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: