وی در ادامه افزود: «از آنجا که رطوبت در واژن باعث عملکرد صحیح بافتهای واژن و خاصیت ارتجاعی آنها میشود و اغلب خانمهای یائسه به طور ناگهانی دچار خشکی واژن میشوند، این مساله میتواند باعث غافلگیری آنها شود. از این رو، آگاهی از ایجاد خشکی واژن در این سنین میتواند کنارآمدن با این مشکل را برای خانمها آسان کند.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین تاکید کرد: «خشکی واژن یکی از شایعترین علامتهای یائسگی در سنین 40 تا 65 سالگی است ولی با این حال ممکن است این عارضه در اثر عوامل دیگری نیز ایجاد شود. به عنوان مثال ابتلا به برخی از عفونتهای واژینال نهیز میتواند منجر به خشکی واژن در سنین غیر از یائسگی شود.»
دکتر صفارزاده با هشدار اینکه خشکی واژن احتمال ایجاد عفونتهای واژینال و عفونت مجاری ادراری را در خانمها افزایش میدهد، گفت: «هر چه قدر بافتهای واژن خشکتر شوند، خاصیت اسیدی آنها کاهش پیدا میکند. ترشحات واژن علاوه بر ایجاد خاصیت لغزندگی و لوبریکاسیون واژن، محیطی با خاصیت اسیدی در داخل واژن فراهم میکنند که اثر محافظتی در برابر عفونتها دارد. بنابراین هر نوع مادهای که خاصیت اسیدی واژن را کاهش دهد، آن را در برابر عفونتها حساستر میکند. موادی مانند دوش واژینال از این قبیل هستند.»