به گزارش شفا آنلاین،محمد شریفیمقدم گفت: از نظر تعداد پرستار مورد نیاز برای کشور به ازای هر هزار نفر باید سه پرستار وجود داشته باشد با این معیار باید 240 هزار پرستار شاغل در مراکز درمانی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد پرستار شاغل در مجموع بیمارستانهای دولتی، خصوصی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح 150 هزار نفر است بنابراین اگر مردم بخواهند حداقل خدمات را بگیرند باید به ازای هر هزار نفر جمعیتT سه پرستار حضور داشته باشد که اینگونه نیست.
قائممقام سازمان نظام پرستاری گفت: شاخص پرستار به جمعیت 1.3 به ازای هر هزار نفر است بنابراین اگر به اندازه پرستار موجود، همین تعداد اضافه شود مردم حداقل خدمات را دریافت خواهند کرد در حالی که در آمریکا شاخص تعداد پرستار به جمعیت هزار نفری 9 و در اروپا 8 است.
شریفیمقدم ادامه داد: ما یک فراخوان برای جذب نیروی پرستار دادهایم طبق آماری که موجود است 15 هزار پرستار بیکار داریم که با جمعیت بازنشستگان حدود 40 هزار نفر میشوند.
وی گفت: همچنین آمار مهاجرت پرستاران صد درصد افزایش یافته و این آمار در سه ماه اول سال 95 نسبت به مدت مشابه در سال گذشته است.
قائممقام سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه آمار ترک شغل در پرستاری نیز بسیار بالاست، گفت: پرستاران ما ترجیح میدهند به مشاغل دیگر بروند چون این شغل سخت است و جذابیتی ندارد و علیرغم اینکه سیستم به شدت کمبود نیرو دارد اما آنها تمایلی به خدمت نداشته و آنهایی هم که شاغل میشوند این حرفه را سریعاً ترک میکنند در نتیجه بحث ماندگاری پرستار هم بسیار کم است.
شریفیمقدم با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از پرستاران ترجیح میدهند در منزل بمانند و خانهنشین شوند، گفت: پرستاران حاضر به کار شرکتی هم نیستند که 4 تا 5 ماه حقوق نگیرند، متأسفانه در برخی از بیمارستانها با پرستاران قرارداد باغبانی منعقد می کنند که کار کنند و این اصلاً شرایط خوبی نیست و در شأن پرستاران کشور هم نیست.
وی گفت: نظام سلامت نیاز دارد که با ساختار جدید و با الگوبرداری از نظامهای سلامت دنیا و سیاستهای بالادستی کشور تدوین شود تا از این بحران فعلی خارج گردد.