شفا آنلاین:رئیس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن پیشرفتها و استعدادهایی که خداوند به انسان داده با رعایت اصول اخلاقی، خواستار حل مشکلات فقهی و قانونی باروری مصنوعی شد.
به گزارش شفا آنلاین،حسین مهرپور در همایش بزرگداشت 20 سال فعالیت یونسکو در حوزه اخلاق زیستی، گفت: 3 جلسه در کمیته معاهدات و توصیههای یونسکو به عنوان نماینده ایران حضور پیدا کردم.
وی افزود: این کمیته به نحوه اجرای معاهدات بینالمللی یونسکو از سوی کشورهای عضو نظارت میکند.
مهرپور اظهار داشت: طبق فرمایش خداوند متعال در قرآن مجید همه چیز در تسخیر انسان قرار داده شده است.
وی افزود: بسیاری از امور که در برههای از زمان ناممکن به نظر میرسید، امروزه در جنبههای مختلف به صورت اموری عادی قابل انجام است.
رئیس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: تمام پیشرفتها و ابزارها و استعدادهایی که خداوند به انسان داده، باید با رعایت اخلاق باشد.
وی افزود: بخش زیادی از اخلاق امری طبیعی است و انسان از طریق شهود و کشف و نیروی باطنی که در او قرار داده شده است میتواند به تشخیص درباره آن بپردازد.
مهرپور ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند، خداوند متعال پیامبران را فرستاد تا گنجینههای عقل و خرد بشر را بیرون آورند.
رئیس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: گاهی غبارها و ابرها مخصوصا برای کسانی که با مسائل تجربی سروکار دارند موجب میشود تا این مهم را نادیده بگیرند.
وی افزود: البته کسانی که با علم اخلاق کار میکنند، مبرا نیستند.
مهرپور گفت: اگر اخلاق به صورت علمی خشک در آید کنار گذاشته میشود.
وی تصریح کرد: کسانی که مدعی اخلاق و حقوق بشر هستند، گاهی رفتارهایی از آنها سر میزند که انسان را شگفتزده میکند.
وی با اشاره به مسئله ناباروری و قوانین فقهی ناقص در این زمینه خاطرنشان کرد: در زمینه باروری مصنوعی که شامل رحم اجارهای، دادن نطفه از سوی مرد و اهدای جنین میشود، باید گفت، هنوز نتوانستهایم مسائل فقهی آن را بررسی کنیم. باید آثار حقوقی از لحاظ نسب و محرمیت کاملا بررسی شود.
رئیس کمیته اخلاق زیستی کمیسیون ملی یونسکو نیز با اشاره به لزوم در نظر گرفتن اخلاق زیستی، گفت: الزامی برای سوق دادن همه پیشرفتهای علمی به سلامت بشر وجود ندارد، چرا که اخلاق چیزی متفاوت از پیشرفت علم و تکنولوژی است.
محمد مهدی آخوندی افزود: دانشمندان علوم زیستی باید توجه داشته باشند که استفاده از پیشرفتهای علمی تا حل مناقشات بشری را با در نظر گرفتن مبانی اخلاقی انجام دهند.
وی در پایان از تلاش پژوهشگاه ابن سینا و عوامل اجرایی کمیته اخلاق زیستی کمیسیون ملی یونسکو که برپایی چنین همایشی را موجب شدهاند، تشکر کرد.
فارس