شفاآنلاین »عمومی» نتایج تازهترین دوره «شاخص احساسات غذایی کانادا» که توسط آزمایشگاه تحلیلهای کشاورزی-غذایی دانشگاه دالهوزی و با همکاری پلتفرم دادهای Caddle منتشر شده، نشان میدهد که افزایش قیمت مواد غذایی همچنان مهمترین دغدغه مالی خانوارهای کانادایی است.
به گزارش شفاآنلاین بر اساس این نظرسنجی که با حضور نزدیک به سه هزار نفر در ماه گذشته انجام شده است، بیش از چهار پنجم پاسخدهندگان اعلام کردهاند که هزینه خوراکیها بزرگترین فشار مالی بر بودجه خانوار آنهاست. نیمی از شرکتکنندگان گفتهاند هزینه مواد غذایی طی سال گذشته «بهطور قابل توجهی» افزایش یافته و حدود یکسوم نیز از افزایش «جزئی» خبر دادهاند.
حدود ۲۰ درصد کاناداییها اکنون ماهانه بیش از ۶۰۰ دلار برای مواد غذایی مصرفی در خانه هزینه میکنند. همچنین ۴۶.۴ درصد بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار در ماه خرج میکنند.
این گزارش نشان میدهد که تورم غذایی باعث تغییر رفتار خرید شده است؛ تقریباً نیمی از افراد برای مقابله با افزایش قیمتها بهدنبال تخفیفها و فروش ویژه هستند و حدود ۲۳ درصد نیز به استفاده بیشتر از کوپنها، خرید آنلاین یا مراجعه به فروشگاههای ارزانتر روی آوردهاند. بسیاری نیز خرید اقلام غیرضروری، برندهای گرانتر و برخی مواد غذایی مانند گوشت و میوه را کاهش دادهاند.
در بخش غذاهای رستورانی نیز تغییرات قابل توجهی دیده میشود؛ یکسوم پاسخدهندگان کمتر از ۵۰ دلار در ماه برای غذاهای بیرون از خانه هزینه میکنند.
گزارش همچنین حاکی از کاهش اعتماد عمومی به خردهفروشان بزرگ مواد غذایی است. به گفته سیلوین شارلبوا، مدیر آزمایشگاه و نویسنده اصلی گزارش، نگرانی درباره شفافیت قیمتگذاری افزایش یافته است، اما علاقه به محصولات محلی و ساخت کانادا رو به رشد است؛ اقدامی که بسیاری آن را راهی برای حمایت از کشاورزان و تقویت حاکمیت غذایی کشور میدانند.