
شفاآنلاین »سلامت» مطالعهای بینالمللی نشان داده است که کاهش مصرف کربوهیدرات، همانند رژیم کتو، ممکن است به پیشگیری و کاهش علائم افسردگی کمک کند. این پژوهش که توسط محققان برنامه روانپزشکی مداخلهای بیمارستان سنت مایکل در کانادا انجام شد، نتایج خود را در مجله «JAMA Psychiatry» منتشر کرده و خبر آن توسط روزنامه دیلی میل بریتانیا پوشش داده شد.
به گزارش شفاآنلاین؛ «محققان با بررسی سوابق پزشکی بیش از ۴۰ هزار بزرگسال دریافتند که رژیم کتو میتواند تأثیر قابل توجهی بر کاهش علائم افسردگی داشته باشد، اگرچه هنوز دلیل دقیق این اثر مشخص نیست. آنها فرض کردند که این رژیم ممکن است منبع انرژی جایگزینی برای سلولهای مغزی فراهم کند و از این طریق به سلامت روان کمک کند».
رژیم کتو با کاهش شدید کربوهیدراتهای پرانرژی و رساندن بدن به حالت «کتوزیس» عمل میکند، به طوری که چربیهای ذخیره شده برای تولید انرژی مصرف میشوند. این رژیم معمولاً شامل ۷۵ درصد چربی، ۲۰ درصد پروتئین و تنها ۵ درصد کربوهیدرات است، در حالی که توصیههای تغذیهای سنتی در بریتانیا شامل ۳۰ درصد چربی، ۱۵ درصد پروتئین و ۵۵ درصد کربوهیدرات میشود.
محققان همچنین فرضیهای مطرح کردند که ارتباط افسردگی با عملکرد میتوکندری سلولها ممکن است توضیحدهنده اثرات مثبت رژیم کتو باشد. در برخی افراد، میتوکندری قادر به پردازش صحیح گلوکز نیست و این اختلال میتواند کارکرد سلولها و ارتباطات عصبی در مغز را مختل کند، که به نوبه خود بر سلامت روان و عملکرد مغزی تأثیر میگذارد.