شفاآنلاین»سلامت» پنل سکوهای اینترنتی توزیع دارو، در سیزدهمین همایش مکملهای غذایی، رژیمی و ورزشی، برگزار شد.
به گزارش شفاآنلاین:عباس کبریایی زاده رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت ایران در این پنل گفت: نظام سلامت جایی برای داد و ستد نیست و اصولاً مصرفکننده تصمیمگیرنده خرید این لوازم نیست، بلکه نظام سلامت در این زمینه تصمیم میگیرد.
وی افزود: البته نظام سلامت باید از ساختارهای دیجیتال استفاده کند تا دسترسی مردم به آنها آسانتر شود؛ همانگونه که در حال حاضر سکوهای اینترنتی این کار را انجام میدهند.
کبریایی زاده گفت: در نظام سلامت یک ساختاری به نام سازمان غذا و دارو وجود دارد. قانون گفته است ایجاد هرگونه مؤسسهای در حوزه سلامت نیاز به مجوز از وزارت بهداشت دارد. فرقی نمیکند مؤسسه دیجیتال باشد یا بیمارستان؛ باید طبق قانون از وزارت بهداشت مجوز بگیرد.
وی افزود: حتی فرآوردههای تحریک کننده، تقویتی و ویتامینها نیز در قانون جزو داروها دستهبندی میشود و جرایم در این موضوع باید طبق قانون محکوم شود.
کبریایی زاده گفت: در برخی از پلتفرمهای آنلاین، علاوه بر مکملها، داروها نیز به فروش میرسد. اگر با آنها تماس بگیرید، هر دارویی را میفروشند. به عنوان مثال دارویی مانند وارفارین را میفروشند که حتی برای تجویز پزشک نیز قوانین سختی وجود دارد. بنابراین در بحث سکوها باید این موارد مد نظر قرار گیرد.
در ادامه، رسول دیناروند عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس اسبق سازمان غذا و دارو، گفت: از دید من تحویل دارو توسط پیک، طبق قوانین موجود امکانپذیر است؛ یعنی هرکسی میتواند نسخه یک نفر را به داروخانه ببرد و داروی آن فرد را بگیرد.
وی افزود: از لحاظ قانونی منعی برای این کار نداریم اما همین کار هم قوانین خاصی میخواهد؛ یعنی باید امکان سوءاستفاده وجود نداشته باشد و جایی جز داروخانه نیز نسخهپیچی نکند.
دیناروند گفت: همین الان هم چیزی به نام ناصرخسرو وجود دارد و مردم برخی داروها را از همینجا تأمین میکنند؛ مثلاً فقط دو درصد داروهای سقط جنین از داروخانه تهیه میشود و بقیه از جاهای غیرقانونی تأمین میشود.
وی افزود: به نظر من نسخهپیچی الکترونیک را میتوانیم توسط داروخانهها داشته باشیم و سکوهای اینترنتی در این زمینه مشکلی ندارد اما این روند باید قانونمند باشد.
دیناروند گفت: نمیشود با تحولات و سیر دیجیتال مقابله کرد؛ ما باید منطقی با آن برخورد کنیم. ما نمیتوانیم از روشهای جدیدی که در دنیا وجود دارد، جلوگیری کنیم زیرا در این صورت در برابر آنها محکوم به شکست هستیم. این سکوها، دادههای بسیار زیادی در اختیار ما میگذارد و میتوان از آنها استفاده کرد.
محمود فاضل رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی در پنل سکوهای اینترنتی توزیع دارو زیر ذرهبین گفت: دولت و مجلس برای قانونگذاری و اجرای قانون ایجاد شدهاند و بر این اساس حوزه سلامت بر عهده وزارت بهداشت است.
وی افزود: اصل موضوع از اینجا ایجاد میشود که نهادها میخواهند در کار یکدیگر دخالت کنند. سازمان نظام پزشکی ضمن پیروی از پیشرفتهای دیجیتال و تسهیل دسترسی مردم به خدمات درمانی، معتقدیم که باید در چارچوب قوانین باشد و وزارت بهداشت باید بر این کار نظارت کند.
فاضل گفت: با توجه به جنگ اخیر، خیلی باید مراقب امنیت و اهمیت دادهها باشیم.