به گزارش شفاآنلاین نتایج یک مطالعه جهانی جدید نشان میدهد که ماده شیمیایی «دیاتیلهگزیلفتالات» (DEHP) که در تولید پلاستیکها استفاده میشود، با صدها هزار مورد مرگ ناشی از بیماریهای قلبی در ارتباط است. بر اساس این پژوهش، حدود ۴۲ درصد از مرگومیرهای قلبی ناشی از این ماده شیمیایی در هند و ۳۲ درصد در چین و اندونزی رخ داده است.
هند با ۱۰۳ هزار و ۵۸۷ مرگ، بالاترین آمار را به خود اختصاص داده است و پس از آن، چین و اندونزی در رتبههای بعدی قرار دارند. پژوهشگران تأکید دارند که این تفاوتها حتی پس از در نظر گرفتن جمعیت گروه سنی مورد مطالعه نیز همچنان قابل توجه باقی ماندهاند.
علت احتمالی: تولید پلاستیک و نبود مقررات سختگیرانه
به گفته نویسندگان این مطالعه، یکی از دلایل اصلی این آمار نگرانکننده میتواند سطح بالاتر مواجهه با مواد شیمیایی در این کشورها باشد. کشورهایی مانند هند، چین و اندونزی در حال تجربه رشد سریع در صنعت پلاستیک هستند، اما به دلیل فقدان مقررات سختگیرانه در فرآیندهای تولید، مردم این کشورها بیشتر در معرض تماس با ترکیبات خطرناک پلاستیکی مانند DEHP قرار دارند.
لئوناردو تراسانده، نویسنده ارشد این پژوهش و استاد پزشکی کودکان در دانشکده پزشکی NYU Grossman، در اینباره میگوید: «تفاوتهای آشکاری در میزان تأثیرگذاری این مواد شیمیایی بر سلامت قلب در نقاط مختلف جهان وجود دارد. نتایج ما ضرورت وضع مقررات جهانی برای کاهش تماس با این سموم را بهویژه در مناطق در حال صنعتیشدن و دارای مصرف بالای پلاستیک، گوشزد میکند.»
تراسانده که همچنین استاد سلامت جمعیت و مدیر مرکز تحقیقات مخاطرات زیستمحیطی در دانشگاه نیویورک است، هشدار میدهد که این مطالعه برای اثبات رابطه مستقیم و انحصاری DEHP با بیماری قلبی طراحی نشده است و خطرات مرگ گزارششده شامل دیگر انواع فتالاتها یا سنین خارج از محدوده مورد بررسی نمیشود. بنابراین، احتمالاً آمار واقعی مرگومیر ناشی از مواجهه با این مواد شیمیایی بسیار بالاتر از آن چیزی است که در این تحقیق ارائه شده است.
پژوهشگران این مطالعه اعلام کردهاند که در ادامه، قصد دارند بررسی کنند که کاهش مواجهه با فتالاتها چه تأثیری بر نرخ مرگومیر جهانی خواهد داشت. آنها همچنین به دنبال گسترش مطالعات خود به سایر پیامدهای سلامت ناشی از این مواد هستند، از جمله زایمان زودرس.