کد خبر: ۳۶۰۶۷۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025May 06

خطر دخترانه‌شدن رشته‌های پزشکی

دختران علاوه بر کنکور، حالا در رشته‌های پزشکی هم حضور بیشتری دارند

شفاانلاین»سلامت» کنکور ۱۴۰۴، در یازدهم و دوازدهم اردیبهشت‌ماه برگزار شد. طبق انتظارات، بیشترین تعداد شرکت‌کنندگان را زنان تشکیل می‌دادند؛ نزدیک‌ دوسوم. از سوی دیگر، گروه آزمایشی علوم تجربی هم بیشترین متقاضیان را داشته. همچنین نکته عجیب اینکه دختران، بیشترین متقاضیان رشته‌های پزشکی بوده‌اند. این در حالی است که در حال حاضر، تقریبا تعداد پزشکان زن و مرد برابر است. اما با این فرآیند، تعادل بین پزشکان به نفع زنان به‌هم خواهد خورد. آیا این اتفاق خوبی است؟

پسران عاقل‌تر شده‌اند
دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه متخصصان داخلی

به گزارش شفاآنلاین به‌نظر می‌آید پسرها عاقل‌تر و آگاه‌تر شده‌اند، چون آینده پزشکی ایران، چندان درخشان نیست. برخلاف تصور خیلی‌ها که فکر می‌کنند پزشکان درآمد خیلی خوبی دارند و از احترام خوبی هم برخوردارند، اینطور نیست.
الان بیشتر کسانی که در رشته‌های پزشکی مشغول تحصیل هستند، پشیمان شده‌اند و خیلی از آنها فهمیده‌اند در انتخاب رشته اشتباه کرده‌اند.
بخشی از جامعه پزشکی کشورهای پیشرفته را فارغ‌التحصیلان کشورهای هند، چین و ایران تشکیل می‌دهند. ایرانی‌ها اینجا چندین سال درس می‌خوانند و می‌روند آمریکا، کانادا و اروپا و کمبودهای آنها را جبران می‌کنند.
در هیچ جای دنیا، حتی در کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته‌ای مثل آمریکا و کانادا مردم اصلا تمایلی به رشته‌های پزشکی ندارند. آنجا اکثر افراد دنبال رشته‌های دوساله و سه‌ساله می‌روند.
خیلی از کارشناسان می‌گویند دلیل استقبال گرم دخترها از رشته‌های پزشکی، پرستیژ و جایگاه اجتماعی این رشته‌هاست و دلیل دیگر این است که معمولا دخترها مسئولیت مالی خانواده را برعهده ندارند.
علت استقبال دختران از رشته‌های پزشکی در ایران این است که تصور می‌کنند با تحصیل در این رشته‌ها به درآمد کافی و امنیت بالای شغلی می‌رسند. اگر بدانند که آن‌طرف چیزی نیست، حتما در تصمیم خود تجدیدنظر می‌کنند. درضمن کمتر از 10درصد داوطلبان رشته‌های پزشکی در دانشگاه پذیرفته می‌شوند.

قبولی در رشته‌های پزشکی
بسیاری از داوطلبان گروه تجربی، هدف‌شان قبولی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است؛ درحالی‌که رقابت  در این رشته‌ها بسیار بالاست. ظرفیت محدود این رشته‌ها باعث شده که شانس قبولی هر داوطلب بسیار پایین باشد؛ یعنی چیزی حدود 3درصد

نظرات بینندگان