همه علائم سویه های ویروس کرونا شبیه به هم است، اما علائمی مانند حالت سرماخوردگی، گلودرد، اسهال، استفراغ، بدن درد و سردرد ممکن است در کودکان مبتلا به کرونای دلتا بیشتر دیده شود

شفاآنلاین>سلامت> با توجه به شــرایط خاص پیک پنــجم کرونا و قدرت انتقال جهش دلتا، متاسفانه سن ابتلا به کووید پایین آمده و در حالی که قبلا این ویروس کودکان ۹ تا ۱۱ سال را درگیر میکرد، اما در حال حاضر این عدد پایین آمده است.
به گزارش شفاآنلاین: متخصصان معتقدند، کودکان بیشتر ممکن است به ویروس کرونای دلتا مبتلا شوند و بهتبع آن در زنجیره انتقال هم قرار گرفته و به راحتی میتوانند بیماری را به دیگران منتقل کنند البته باید توجه داشت به طور کلی ۹۵ درصد موارد ابتلا در کودکان به سمت بهبودی میرود، اگرچه این بهبودی در کودکان چاق، دارای آسم و نقص ایمنی نیاز به زمان و درمان بیشتری دارد. کرونا در اطفال هر کدام از سیستمهای بدن را میتواند درگیر کند اما شایعترین علائم ابتلای کودکان به کرونا به ویژه در جهش دلتا، علائم گوارشی و ریوی است.
همه علائم سویه های ویروس کرونا شبیه به هم است، اما علائمی مانند حالت سرماخوردگی، گلودرد، اسهال، استفراغ، بدن درد و سردرد ممکن است در کودکان مبتلا به کرونای دلتا بیشتر دیده شود. در حال حاضر متاسفانه متخصصان عفونی اطفال از تکمیل ظرفیت بخش اطفال و کمبود بخش به دلیل افزایش بستری کودکان مبتلا به کرونا خبر میدهنــد. جمال میـرزایی متخصص عفونی و فلوشیپ فوقتخصصی نقص ایمنی، سرطان و پیوند گفت: طبق بررسیهایی که در کشورهای مختلف صورت گرفت، مشخص شد ویروس دلتا نسبت به سایر جهش ها، افراد کم سن و سال و جوان را بیشتر درگیر می کند. دلیل اصلی این اتفاق این است که در اغلب کشورها جمعیت مسن در حال واکسینه شدن هستند و اگر هم به ویروس کرونا مبتلا شوند ممکن است بی علامت یا کم علامت باشند، ولی در جوانان و کودکان این ویروس میتواند خودنمایی کند، زیرا جمعیت زیادی از افراد کم سن و سال و خردسال هنوز واکسینه نشده اند و برای کودکان هم هنوز واکسنی وجود ندارد، بنابراین ابتلای این گروه سنی به جهش دلتا امری طبیعی است. ضمن اینکه تغییرات ژنتیکی به وجود آمده در سطح ویروس، تمایل ویروس را به گروههای سنی پایینتر افزایش میدهد.
سرایتپذیری بالای ویروس
میرزایی در مورد شرایط و وضعیت ابتلا به کرونا در افراد کمسن و سال بیان کرد: ما از ابتدای شروع کرونا هم شاهد ابتلای افراد جوان به کرونا و بستری شدن آنها در آیسییو بودیم و میدیدیم که مشکلات جدی برای آنها اتفاق میافتد. تفاوتی که در جهش دلتا نسبت به جهش های دیگر وجود دارد؛ سرایت پذیری بالاتر ویروس است که یک فرد مبتلا میتواند به راحتی چندین نفر را آلوده کند. او افزود: همانطور که افراد مسن مبتلا به بیماریهای زمینهای به وضعیت حاد کرونا دچار میشدند و به ناچار باید در آیسییو بستری میشدند، افراد کمسنوسال و جوان نیز ممکن است به دلیل داشتن بیماریهای نقص ایمنی مادرزاد در بخش مراقبت های ویژه بستری شوند.
گاه حتی آن بیماری، نمود بیرونی ندارد و خود فرد از آن بی خبر است ولی بعد از ابتلا به کرونا، دچار سیر شدیدتر بیماری زمینهای می شود و درگیریهای وسیعی برای آنها به وجود میآید. این متخصص عفونی بیان کرد: ویروس دلتا نسبت به جهشهای قبلی مرگومیر بیشتری برای افراد کمسنوسال به وجود نیاورده است و تنها تفاوت اصلی این ویروس با سایر جهشها، شدت سرایتپذیری و علائم بالینی ویروس است به شکلی که در جهش دلتا سرفه کمتر بروز میکند، اما گلودرد و آبریزشبینی جزو علائم اصلی ابتلا هستند.
تاکنون ثابت نشده این ویروس تفاوت بیشتری در تعداد مرگومیر، نسبت به جهشهای قبلی داشته باشد. میرزایی اظهار کرد: حتی برای گروه واکسینهشده نیز همچنان مهمترین و موثرترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا رعایت شیوهنامههای بهداشتی اولیه به ویژه استفاده مداوم از ماسک و عدمحضور در اماکن عمومی غیرضروری است. به خصوص در مورد افراد کمسنوسال، ضرورتی ندارد که خانوادهها فرزندانشان را برای خرید در مجامع عمومی و فضاهای بسته قرار دهند. حتی افرادی که واکسن را دریافت کردهاند نیز باید همچنان بر استفاده از ماسک مداومت کنند تا میزان انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر به حداقل ممکن برسد.
ابتلای خانوادگی
مسعود مردانی عضو علمی کمیته ملی کرونا و متخصص بیماریهای عفونی، گفت: با توجه به پیک پنجم کرونا و اعمال محدودیتها، متاسفانه بهجای خانهنشینی و قرنطینهشدن هموطنان، شاهد موج مسافرتهای غیرضروری بینشهری بودیم و نتیجهای که امروز دریافت میکنیم، ابتلای خانوادگی افراد به ویروس دلتاست. مردانی افزود: چند هفتهای است که همه مراجعان ما به صورت خانوادگی و فامیلی مراجعه میکنند.
گویا هنوز مردم، خطرناک بودن این جهش دلتا را جدی نگرفتهاند. این متخصص بیماریهای عفونی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به ابتلاهای خانوادگی با درگیری و ابتلای کودکان نیز مواجه شدهایم و از خانوادهها درخواست میکنیم به خانواده و کودک خودشان رحم کنند و در فضاهای عمومی با تهویه نامناسب قرار نگیرند و بیشتر ازقبل مراقب سلامت فرزندانشان باشند. او ادامه داد: مردم نباید به شایعاتی مبنی بر اثرات منفی استفاده مداوم از ماسک بر ریه و مغز توجه کنند و همواره بر استفاده خانه تا خانه ماسک، مداومت کنند. حتی افرادی که میتوانند و در فضاهای پرخطر مشغولند از دو ماسک استفاده کنند. مردانی افزود: ما متوجه خستگی مردم هستیم و میدانیم استفاده از ماسک در این هوای گرم بسیار سخت است، اما در حال حاضر تنها راه پیشگیری از ابتلا به کرونا فقط و فقط، استفاده مداوم از ماسک است. همچنین باید توجه داشت، در این ایام به دلیل خیس و مرطوب شدن ماسک در مواجهه با هوای گرم، بهتر است بعد از هربار مربوط شدن ماسک، آن را تعویض کنیم.