متاسفانه یک روش درمانی خاص برای پیشگیری یا درمان این سرطان وجود ندارد. اما بنا به گفته محققان انجمن سرطان آمریکا، بهترین روشهای کاهش خطر ابتلا به این بیماری مهلک، ایجاد تغییرات مثبت در زندگی و پیروی از رژیم غذایی مناسب و ورزش است.

شفا آنلاین>
سلامت> سرطان پروستات مانند سرطان پوست، یکی از رایجترین سرطانهاست که مردها را به خود گرفتار میکند. متاسفانه یک روش درمانی خاص برای پیشگیری یا درمان این سرطان وجود ندارد. اما بنا به گفته محققان انجمن سرطان آمریکا، بهترین روشهای کاهش خطر ابتلا به این بیماری مهلک، ایجاد تغییرات مثبت در زندگی و پیروی از رژیم غذایی مناسب و ورزش است.
به گزارش
شفاآنلاین: محققان روشهای متفاوت و پیروی از رژیم غذایی طبیعی برای پیشگیری از سرطان پروستات ارائه دادهاند که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:
خوراکیهای مفید
مصرف محصولات حاوی سویا
ایزوفلاونها ترکیبات شیمیایی دارای خواص ضدالتهابی هستند که در مواد خوراکی حاوی سویا به فراوانی یافت میشوند. در تحقیقات مشخص شده که ایزوفلاونها بدن را در برابر سرطان پروستات<Prostate Cancer> ایمن میکنند.
اسیدهای چرب امگا۳
بنابه گفته برخی از کارشناسان، اسیدهای چرب امگا۳<Omega-3 fatty acids> که در ماهی، گردو، دانههای کتان و سویا وجود دارد، میتوانند از ابتلا به این بیماری مهلک پیشگیری کنند.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگیها حاوی ترکیبی به نام لیکوپن هستند. برخی از تحقیقات نشان داده که این ترکیب شیمیایی میتواند خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطانهای پروستات، ریه و معده را کاهش دهد. گریپ فروت، هندوانه و زردآلو نیز حاوی لیکوپن هستند.
قهوه
در بیش از ۱۰۵ تحقیق و بررسی مشخص شده است که قهوه و آنتیاکسیدانهای آن میتوانند جلوی ابتلا به سرطان پروستات و برخی از سرطانهای دیگر را بگیرند.
خوراکیهای مضر
برخی از خوراکیها ترکیباتی دارند که خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش میدهند. از این خوراکیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
روغنهای گیاهی
رژیم غذایی سرشار از چربی، فرد را به انواع سرطان مبتلا میکند. اسیدهای چرب حاوی امگا۶ که در روغنهای گیاهی<Vegetable oils> وجود دارند میتوانند رشد سلولهای سرطانی پروستات را افزایش دهند. روغنهای گیاهی مانند گل آفتابگردان، گلرنگ و پنبهدانه حاوی مقادیر زیادی اسید چرب امگا۶ هستند.
گوشت گریل یا سرخشده
وقتی گوشت با حرارت بسیار زیاد سرخ یا پخته میشود، مواد شیمیایی خاصی تولید میکند که موجب تغییراتی در «دیانای» میشود و خطر ابتلا به سرطان را بالا میبرد.
قند و کربوهیدراتها
مطالعات نشان داده که افزایش مصرف قند و کربوهیدراتها<carbohydrates>، خطر ابتلا به سرطان پروستات را بالا میبرد. قند بیشترین اثر را در ابتلا به سرطان پروستات، روده بزرگ و لوزالمعده دارد.
برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات، باید از رژیم غذایی سالم و ورزش منظم پیروی کرد و همچنین معاینات پزشکی سالانه را بهطور مرتب انجام داد. مدیکالنیوزتودی