هدف فرد از ترک اعتیاد بسیار مهم است زیرا مشاهده شده که برخی از افراد بدون هدف و با اجبار برای ترک مراجعه میکنند که این امر میتواند باعث شود فرد دوباره به دام اعتیاد گرفتار شود.

شفاآنلاین>اجتماعی>سلامت>یک روانشناس بالینی با اشاره به اینکه معتادان برای ترک اعتیاد باید هدفمند باشند، گفت: غلبه بر اعتیاد همواره از چالشهای اساسی در میان افرادی است که به اعتیاد دچار شدهاند و سعی شده علیرغم درمان دارویی یا سم زدایی به صورت روانشناختی نیز به این مسئله پرداخته شود زیرا عوامل روانشناختی از مهمترین موضوعات در درمان اعتیاد است.
به گزارش شفا آنلاین:حسین بهلولی ، به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر<drugs> اظهار کرد: همه ما نسبت به سلامتی جامعهمان مسئولیم و این نکته را باید بدانیم که هنوز هم اعتیاد به صورت جدی و با شکلهای مختلف جوانان این مرز و بوم را تهدید میکند.وی با بیان اینکه وجود مخدرهای جدید و متنوع باعث شده که تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود، افزود: این مسئله به حدی قابل اهمیت است که مسئولان مربوطه، رسانهها و مربیان مدارس و والدین باید نوجوانان و فرزندان خود را با آسیبهای جبرانناپذیر این مواد آشنا کنند.
این روانشناس بالینی اضافه کرد: ترکیبات صنعتی اینگونه مخدرها آسیب بدنی و مغزی به افراد میزند به طوری که روند درمان را در افراد با مشکلات فراوانی روبه رو میسازد. اما همچنان سازمان مبارزه با مواد مخدر، کلینیکهای سو مصرف مواد، انجمنهای (NA) و کمپهای سم زدایی توانستهاند کمک شایان و گامهای مهمی در جهت مبارزه و کاهش آسیب مواد مخدر به جامعه ارائه کنند.
وی با بیان اینکه وقتی فرد مواد مخدر را ترک میکند آن را به صورت وابستگی بدنی کنار گذاشته اما هنوز ذهنش درگیر وسوسههای مختلف مصرف مواد مخدر است، گفت: درمانهای روانشناختی کوتاه مدت و بلند مدت با دادن تمرینات مختلف میتوانند از این وسوسهها جلوگیری کنند تا بتوان ذهن بیماران وابسته به مواد را نیز درمان کرد.
این روانشناس بالینی خاطر نشان کرد: هدف فرد از ترک اعتیاد بسیار مهم است زیرا مشاهده شده که برخی از افراد بدون هدف و با اجبار برای ترک مراجعه میکنند که این امر میتواند باعث شود فرد دوباره به دام اعتیاد گرفتار شود.
بهلولی افزود: دومین مسئله در درمان اعتیاد ، کنترل وسوسه به سمت اعتیاد است که موارد مختلفی میتواند باعث بروز آن شود مانند دوستان مصرف کننده که باعث آسیب فرد میشوند زیرا با دیدن آنها فرد دوباره وسوسه شده و احتمالا به سمت مصرف دوباره کشیده شود، همچنین محیط مصرفی نیز باعث بروز وسوسه میشود، حال اگر فرد در خانه مصرف داشته میتوان با تغییر چیدمان خانه از وسوسه شدن فرد جلوگیری کرد. نرفتن به محیطهای آلوده و پاک کردن شماره تلفن فردی که بیمار مبتلا به اعتیاد مخدر مصرفی خود را به وسیله وی تامین میکرده است، میتواند برای جلوگیری از وسوسه بسیار اهمیت داشته باشد.
وی عنوان کرد: مشاوره با درمانگران اعتیاد برای یادگیری مقابله با وسوسه میتواند به فرد کمک کند، زیرا به محض اینکه وی وسوسه شود میتواند با مراجعه به روانشناس او را از این موضوع مطلع کرده و مهارتهای مقابلهای را از مشاوره مربوطه فرا گیرد.
این روانشناس بالینی گفت: یکی از باورهای غلط این افراد این است که برای تفریح و لذت بیشتر نیاز به استفاده از مواد مخدر دارند در صورتی که این باور باید در آنها تغییر کند زیرا تا زمانی که فرد روی این نوع باورها تمرکز داشته باشد بعد از ترک اعتیاد امکان مصرف دوباره در فرد به وجود خواهد آمد، این در حالیست که فرد معتاد باید بداند بدون مخدر نیز میتواند شاد باشد و باید باور او از وابستگی به مخدر به سوی شاد بودن به وسیله ورزش کردن، رفتن به پارک و مکانهای تفریحی تغییر کند.
بهلولی یادآور شد: اعتیاد همواره زمینهساز آسیبهای مختلف همچون بیکاری، از دست رفتن زندگی، طلاق، دزدی و حتی قتل بوده و باید سعی شود به مقابله با این پدیده شوم اجتماعی پرداخت تا شاهد جامعهای سالم با افکار مثبت در جهت پیشرفت اجتماعی باشیم.طبنا