کد خبر: ۱۵۵۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۰ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - 2017June 11

تقویت دیدگاه سلامت محور در بین سیاست گذاران

از آنجا که ایمنی و سالم بودن فرآورده های خوراکی و آشامیدنی در رابطه با تندرستی و سلامت انسان بسیار حائز اهمیت است باید تهیه و توزیع مواد اولیه و محصولات اعم از داخلی و خارجی نیز از نقطه کیفی و بهداشتی تحت نظارت و کنترل دقیق قرار گیرند.
شفا آنلاین>سلامت>مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان(Organization) غذا و دارو ، سند چشم انداز افق 1404 در حوزه غذا و مهم ترین چالش های برنامه های تغذیه کشور را تشریح کرد.

به گزارش شفا آنلاین،بهروز جنت گفت: از آنجا که ایمنی و سالم بودن فرآورده های خوراکی و آشامیدنی در رابطه با تندرستی و سلامت انسان بسیار حائز اهمیت است باید تهیه و توزیع مواد اولیه و محصولات اعم از داخلی و خارجی نیز از نقطه کیفی و بهداشتی تحت نظارت و کنترل دقیق قرار گیرند.

وی با اشاره به سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 هجری شمسی افزود: این سند بر ارتقای فرهنگ مصرف صحیح غذا در سطح جامعه، بهبود ارتباط و هماهنگی مراکز تحقیقاتی، اجرایی و تولیدی در حوزه امنیت غذا و تغذیه(Nutrition) و پایش و ارزشیابی وضعیت تغذیه جامعه تاکید دارد.

وی اضافه کرد: در سند مهم 1404موارد قابل توجه بسیاری مانند تامین سرمایه مورد نیاز برای دستیابی به فناوری های جدید، تامین نیروی متخصص مورد نیاز بخش امنیت غذا و تغذیه و تامین نظام هماهنگ در حوزه های وابسته به تامین غذا و تغذیه نیز وجود دارد که به صورت زیرساخت تعریف شده اند بنابراین برای نیل به آنها باید ابتدا چالش های موجود در این بخش را کاوشگرانه جستجو و سپس برطرف کرد.

این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو ، مهم ترین چالش های موجود در اجرای برنامه های تغذیه کشور را در حوزه ساختار تغذیه سطح کشور و ناهماهنگی و ضعف همکاری های بین بخشی دانست که در مورد وزارتخانه ها و سازمان های دیگر در اجرای برنامه ها وجود دارد.

جنت همچنین از کمبود نیروی کارآمد برای اجرای مناسب سیاست های تعریف شده به عنوان یکی دیگر از چالش های برنامه تغذیه کشور نام برد و گفت:پیش بینی روندها برای افق 1404 کاملا مقدور نبوده است.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع به منزله نادیده گرفتن تلاش های صورت گرفته در سال های قبل نیست و سی سال خدمات صادقانه آموزش سلامت که دستاوردهای مختلفی در این زمینه نیز داشته است مورد مباهات است اما با این حال می توان استمرار و تداوم برنامه های جاری و توجه خاص به مفاهیم آموزش و ارتقای سلامت، توجه ویژه به ارتقای کیفیت برنامه ها، استمرار و تقویت برنامه های پایش و ارزشیابی برنامه های آموزش دانشگاه ها را از جمله چالش هایی برشمرد که نیاز به برنامه ریزی و سیاستگذاری کلان در آن احساس می شود.

مدیر کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: برای نیل به سند چشم انداز چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 باید با تقویت دیدگاه سلامت محور در بین سیاست گذاران، نگرش مثبت و سازنده را بین اهالی آنان اعم از هیات دولت، نمایندگان مجلس و افراد ذی نفوذ و تاثیرگذار در زمینه آموزش و ارتقای سلامت ایجاد کرد.

جنت افزود: در صورت بکار گیری مدیران آگاه از تولید تا توزیع که در سند نامبرده شده هم به آن اشاره شده ، بار بسیاری از مشکلات نظام سلامت در حوزه غذا سبک خواهد شد و این دغدغه مهم در ریل صحیح خود جا خواهد گرفت، در آنصورت کار اصلی ما در سطحی کلان و صرفا افزودن بر شتاب و سرعت این موتور محرک اقتصادی، سیاسی استراتژیک خواهد بود.
برچسب ها: سلامت امنیت تغذیه
نظرات بینندگان