کد خبر: ۱۴۵۷۰۲
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 15

مراقب گیاهان آپارتمانی سمی باشید

خانواده ها باید خود را موظف به تحقیق حداقلی درباره گیاهانی کنندکه قصد تهیه آنها را دارند و این تحقیق با ابزارهای موجود اطلاع رسانی، بیش از 2 یا سه دقیقه زمان نمی برد.

شفا آنلاین>سلامت>دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو گفت: لمس پوستی و دهانی برخی از گیاهان آپارتمانی بویژه از سوی کودکان ممکن است عوارضی مانند مسمومیت(Poisoning) و حساسیت شدید در پی داشته باشد.

به گزارش شفا آنلاین، یسنا به منش افزود: با فرارسیدن ایام نوروز، مردم به ویژه زنان، گل و گیاه تهیه می کنند و حتی بسیاری از مردم ترجیح می دهند در دید و بازدید ها چنین هدایایی به یکدیگر بدهند که در این میان، توجه به نکاتی خاص ضروری به نظر می رسد.

وی ادامه داد: کودکان به دلیل تازگی محیط پیرامون همواره به دنبال کشف و شهود هستند و علاقه وافری به لمس و چشیدن اشیا دارند که در صورت نظارت نداشتن والدین ممکن است این میل طبیعی به فاجعه ختم شود.

وی تصریح کرد: از جمله موارد مشاهده شده در این موضوع بروز مسمومیت کودکان به علت گیاهان آپارتمانی سمی است.

به منش خاطرنشان کرد: التهاب پوست، چشم، دست و صورت از اولین علائم آلرژیک با گیاهان آپارتمانی است که در صورت مسمومیت نیز تخریب و سوزش مخاط درونی و سوزش گلو به آن اضافه می شود.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو گفت: برخی از این گیاهان مانند خرزهره و دیفن باخیا به دلیل سمی که در خود دارند در صورت تماس پوستی موجبات آسیب های پوستی می شوند که این مسمومیت در کودکان شدیدتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: حتی در مواردی که کودک به حساسیت های مادر زادی دچار باشد ممکن است به مرگ کودک ختم شود.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو گفت: نگهداری گل های گرده افشان مانند شمعدانی ها -که در گروه گیاهان گرد افشان طبقه بندی می شوند- داخل آپارتمان ها رایج شده است که از این کار به ظاهر معمولی به هیچوجه نباید به آسانی گذشت چراکه این گیاهان برای کودکان و نوزادان به ویژه نوزادان دارای اگزمای پوستی یا حساسیت آلرژیک(Allergic)، بسیار مضر است و در آنها عوارض های شدیدی ایجاد می کند.

به منش با تاکید بر اهمیت افزایش آگاهی خانواده ها در زمینه گیاهان سمی ، تاکید کرد: تمام گیاهان آپارتمانی بصورت بالقوه برای کودکان خطرناک هستند و باید دور از دسترس آنان نگهداری شوند.

وی یادآور شد: خانواده ها باید خود را موظف به تحقیق حداقلی درباره گیاهانی کنندکه قصد تهیه آنها را دارند و این تحقیق با ابزارهای موجود اطلاع رسانی، بیش از 2 یا سه دقیقه زمان نمی برد.
نظرات بینندگان