کد خبر: ۸۰۵۸۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۲۴ مهر ۱۳۹۴ - 2015October 16

هشدار مهم دارویی پزشکان به سازمان غذا و داروی آمریکا

بشفا آنلاین>سلامت>به تازگي گروهي از پزشکان و محققين به سازمان غذا و دارو در آمریکا اعتراض کرده و از آن خواسته‌اند از به کار بردن واژه‌هاي «پيشرفت غيرمنتظره» و «اميدبخش» براي توصيف داروهايي که تائيد مي‌کند، خودداري ورزد.

به گزارش شفا آنلاین،اين محققان معتقدند شايد عموم افراد منظور سازمان غذا و دارو را از کاربرد اين داروها متوجه نشوند. در زبان محاوره روزانه، واژه «پيشرفت غيرمنتظره» به معناي يک دستاورد بسيار مهم است. اما اين سازمان از اين واژه، به عنوان توصيف قسمتي از روند بررسي دارو استفاده مي‌کند، اما لزوما به معني آن نيست که داروي مورد بررسي موثر است يا به بيماران کمک مي‌کند تا بيشتر عمر کنند. از سوي ديگر، ممکن است اعتماد بي‌جا و غيرقابل ضمانتي هم به ادعاهاي شرکت سازنده داروي مزبور داشته باشند.

اگر دارويي از نظر سازمان غذا و دارو کرايترياهاي خاص را داشته باشد، رسما از آن تحت عنوان «درمان‌هاي غيرمنتظره» نام مي‌برد. اين کرايترياها، شامل موارد زير است: دارو بيماراني را درمان کند که دچار شرايط جدي يا تهديد کننده حيات باشند و پيشرفت‌هاي قابل ملاحظه‌اي را در درمان بيماران، در مقايسه با درمان‌هاي موجود، ايجاد کرده باشد. داروهايي که «درمان‌هاي غيرمنتظره» نام مي‌گيرند، با سرعت بيشتري بررسي شده و زودتر از روند معمول تائيد مي‌شوند، با اين ايده که شواهد بيشتر در مورد اثربخشي دارو بعدا خواهد آمد.


در يک مطالعه جديد، محققان نزديک به 600 فرد بزرگسال آمريکايي را بررسي کردند و از آنها خواستند توضيحات کوتاهي را در مورد يک داروي فرضي که در درمان سرطان ريه استفاده مي‌شود، مرور کنند. اين توضيحات براساس کلماتي نوشته شده بود که در اعلاميه‌هاي سازمان غذا و دارو مي‌آيد. يکي از اين توضيحات فقط به حقايق پرداخته بود، مانند اينکه نيمي از شرکت کنندگان در مطالعه با کوچک شدن تومورشان روبه‌رو شده و اين اثر حدود 7 ماه به طول انجاميد.

در توضيح دوم، آمده بود که سازمان غذا و دارو از اين دارو به عنوان يک «پيشرفت غيرمنتظره» نام برده و توضيح سوم نيز گفته بود، سازمان غذا و دارو اين دارو را «نويدبخش» مي‌داند. تنها 10 درصد کساني که توضيح اول را خوانده بودند، معتقد بودند داروي فرضي در درمان سرطان ريه بسيار اثربخش است. اما با خواندن توضيح‌هاي دوم و سوم اين رقم به 22 تا 25 درصد رسيد. بنابراين به نظر مي‌رسد استفاده از کلماتي که چندان هم واقعي نيستند، اعتقاد افراد را به اثربخشي و قدرت شواهد حمايت کننده، بالا مي‌برد.

نظرات بینندگان