شفا آنلاین>تغذیه>آهن موجود در موادغذایی به دو نوع آهن هم و غیرهم است. آهن هم در گوشت و فراوردههای دامی یافت میشود و منابع گیاهی (حبوبات و سبزیجات) دارای آهن غیرهم هستند.
  	 	
به گزارش شفا آنلاین،دکتر
 پیام فرحبخش، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در پاسخ 
به این سوال گفت: «نوشیدن چای پس از صرف غذا، صرفا باعث اختلال در جذب آهن
 غیرهم موجود در منابع گیاهی میشود و جذب موادغذایی دارای آهن هم را دچار 
اختلال نمیکند.» 
وی
 در ادامه توضیح داد: «معمولا درصد جذب موادغذایی دارای آهن هم در بدن، 
حدود 15 درصد است و این نوع آهن باکیفیت بوده و ارزش غذایی خوبی دارد، اما 
جذب آهن غیرهم موجود در سبزیجات بیش از 8-3 درصد نیست و کیفیت آهن هم پایین
 است. با توجه به اینکه بیشترین تاثیر چای بر جذب آهن غیرهم است، میزان جذب
 آن به قدری نیست که نگرانکننده باشد و فرد را در معرض کمخونی فقر آهن 
قرار دهد.» 
این
 متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پاسخ به این سوال که جذب آهن در بدن 
تحتتاثیر چه عواملی است، توضیح داد: «چای حاوی پنیفنول و فیتات است که 
وجود این ترکیبات در آن، وقتی در مقادیر و دوزهای بالا مصرف شود، با جذب 
عناصر دوظرفیتی مانند آهن، روی، کلسیم و منیزیم تداخل خواهد داشت و توصیه 
میشود از نوشیدن چای پررنگ پرهیز شود.»
فرح
 بخش در نهایت با تاکید اینکه تامین آهن هم مورد نیاز بدن بهخصوص در سنین 
رشد اهمیت خاصی دارد، گفت: «با توجه به اینکه یکی از مشکلات والدین با 
کودکانشان در سنین پایین عدم مصرف گوشت است، پیشنهاد میشود والدین با 
راهکاهای مناسب و تمهیدات لازم کودک را تشویق به مصرف انواع گوشت به اشکال 
متفاوت کنند و از آنجا هم که شیوع کمخونی در دختران و زنان به دلیل مسائل 
فیزیولوژیکی بالاست تاکید میشود تناسب، تعادل و تنوع در مصرف موادغذایی 
رعایت شود و حتما درصورت تایید کمخونی این مساله جدی و اقدامهای درمانی 
لازم تحتنظر پزشک متخصص صورت بگیرد.»