کد خبر: ۳۶۹۵۷۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ - ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - 2025November 01

انتشار دستورالعمل‌های جدید تغذیه‌ای برای تسکین یبوست مزمن

بر خلاف توصیه‌های سنتی مبنی بر افزایش کلی فیبر، راهنمای جدید بر مصرف خوراکی‌های مشخص تمرکز دارد. برای مثال، خوردن روزانه دو تا سه عدد کیوی می‌تواند حجم و آب مدفوع را افزایش دهد، زمان عبور مواد از روده را کاهش دهد و اثرات پروبیوتیکی طبیعی ایجاد کند.

شفاآنلاین »سلامت» نتایج پژوهشی تازه که ۱۳ اکتبر در مجلات Journal of Human Nutrition and Dietetics و Neurogastroenterology & Motility منتشر شد، نشان می‌دهد مصرف کیوی، نان چاودار و آب با میزان بالای مواد معدنی می‌تواند به تسکین یبوست مزمن کمک کند.

به گزارش شفاآنلاین یبوست مزمن حدود یک‌ ششم جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در ایالات متحده، ۹ تا ۲۰ درصد بزرگسالان از نوعی یبوست مزمن با علت ناشناخته رنج می‌برند. علائم رایج این وضعیت شامل دفع کمتر از سه بار در هفته، مدفوع سفت یا تکه‌تکه و درد هنگام دفع است.

به گفته دکتر ایرینی دیمیدی، نویسنده اصلی مطالعه و استاد تغذیه در  کینگز کالج لندن، دستورالعمل‌های جدید با تکیه بر شواهد علمی، شکاف میان پژوهش و توصیه‌های بالینی را پر می‌کنند و به بیماران امکان می‌دهند بهتر علائم خود را مدیریت کنند. این دستورالعمل‌ها برای بزرگسالان سالم با یبوست مزمن تدوین شده و برای گروه‌هایی مانند زنان باردار یا کودکان باید با احتیاط به‌کار رود.

بر خلاف توصیه‌های سنتی مبنی بر افزایش کلی فیبر، راهنمای جدید بر مصرف خوراکی‌های مشخص تمرکز دارد. برای مثال، خوردن روزانه دو تا سه عدد کیوی می‌تواند حجم و آب مدفوع را افزایش دهد، زمان عبور مواد از روده را کاهش دهد و اثرات پروبیوتیکی طبیعی ایجاد کند.

برای افرادی که کیوی دوست ندارند، خوراکی‌هایی مانند آلو، نان چاودار، دانه کتان، ماست، پرتقال، جو دوسر و حبوبات نیز مفید هستند. استفاده تدریجی از مکمل‌هایی مانند پسیلیوم نیز توصیه شده است. افزون بر تغذیه، فعالیت بدنی ساده مانند پیاده‌روی نقش مهمی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش دارد.

این توصیه‌ها بر پایه مرور چهار مطالعه نظام‌مند و فراتحلیل بیش از ۷۵ کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده تدوین شده است.

نظرات بینندگان