
شفاآنلاین »سلامت» دانشمندان دانشگاه میشیگان و مرکز سرطان دانشگاه تگزاس دریافتند که ژن ۱۵- لیپوکسیژناز -۱ (ALOX۱۵) برای اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی (EPA و DHA) برای مبارزه با سرطان روده بزرگ بسیار مهم است.
به گزارش شفاآنلاین این مطالعه نشان داد که بدون ALOX۱۵، روغن ماهی میتواند خطر ابتلاء به تومورهای روده بزرگ را در موشها افزایش دهد.
«عماد شوریقی»، محقق ارشد و استاد پزشکی داخلی در مرکز سرطان روگل دانشگاه میشیگان، در یک بیانیه خبری گفت: «همه مکملهای روغن ماهی یکسان نیستند.»
همچنین مهم است که بپرسیم آیا فردی که این مکمل را مصرف میکند، آنزیمهای لازم برای متابولیزه کردن این محصولات را برای جلوگیری از التهاب مزمن و متعاقباً ایجاد سرطان دارد یا خیر.
محققان موشهایی را که با رژیم غذایی روغن ماهی تغذیه میشدند با موشهایی که رژیم غذایی کنترل داشتند، مقایسه کردند. در کمال تعجب، روغن ماهی باعث افزایش تومورهای روده بزرگ در موشهایی شد که در معرض مواد شیمیایی قرار داشتند که باعث التهاب و سرعت بخشیدن به تشکیل تومور میشدند.
محققان توضیح دادند که دلیل این امر این است که اسیدهای چرب امگا ۳ برای تجزیه شدن نیاز به ALOX۱۵ دارند تا به مولکولهای ضد التهابی به نام resolvins تبدیل شوند. التهاب مزمن عامل اصلی سرطان است.
این مطالعه نشان داد:
• موشهایی که ALOX۱۵ نداشتند، با مصرف روغن ماهی، تومورهای روده بزرگ بیشتری در آنها ایجاد شد.
• به نظر میرسید EPA بهتر از DHA عمل میکند و تومورهای کمتری در موشهای تغذیهشده با EPA مشاهده شد.
در حالی که نتایج مطالعات حیوانی اغلب در انسانها متفاوت است، اما این یافتهها نشان میدهد که روغن ماهی ممکن است از همه به طور یکسان محافظت نکند، به خصوص افرادی که ALOX۱۵ ندارند.
تیم تحقیقاتی در حال کار بر روی داروهایی است که میتوانند حضور ALOX۱۵ را در سلولهای سرطانی افزایش دهند و مکملهای EPA و DHA را در مبارزه با سرطان مؤثرتر کنند.
در حال حاضر، کارشناسان به بیماران توصیه میکنند قبل از مصرف روغن ماهی با پزشک خود مشورت کنند.