کد خبر: ۳۶۶۲۵۵
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۲ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۴ - 2025August 27

اهمیت امگا ۳ در کاهش خطر آلزایمر در زنان

پژوهشگران دریافتند زنانی که به آلزایمر مبتلا هستند، سطوح پایین‌تری از چربی‌های غیر اشباع به ویژه چربی‌های سالم حاوی امگا در مقایسه با زنان سالم دارند.

شفاآنلاین»سلامت» مطالعه‌ای مشترک از کالج کینگز لندن و دانشگاه کویین مری نشان می‌دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانند در محافظت زنان در برابر بیماری آلزایمر نقش داشته باشند و توضیحی برای شیوع بالاتر این بیماری در زنان ارائه دهند. نتایج این تحقیق در مجله «آلزایمر و زوال عقل» منتشر شده است. 

به گزارش شفاآنلاین پژوهشگران دریافتند زنانی که به آلزایمر مبتلا هستند، سطوح پایین‌تری از چربی‌های غیر اشباع به ویژه چربی‌های سالم حاوی امگا در مقایسه با زنان سالم دارند. در این مطالعه، التهاب و آسیب مغزی در نمونه‌های پلاسمای ۸۴۱ بیمار بررسی شد و با استفاده از طیف‌سنجی جرمی، ۷۰۰ گروه از مولکول‌های چربی موجود در خون طبقه‌بندی شد. محققان تاکید کردند که چربی‌های اشباع غیر سالم و چربی‌های غیر اشباع حاوی امگا سالم در سلامت مغز نقش دارند».

نتایج نشان داد زنان مبتلا به آلزایمر افزایش قابل توجهی در چربی‌های اشباع و کاهش شدید در چربی‌های مرتبط با امگا ۳ دارند. دکتر آسگر ریتلند، نویسنده اصلی مطالعه، گفت: «این یافته‌ها تفاوت‌های بیولوژیکی چربی‌ها بین زنان و مردان را نشان می‌دهد و اهمیت چربی‌های حاوی امگا در خون را روشن می‌کند.» وی افزود که بررسی تغییرات در مراحل اولیه زندگی زنان از اهداف آتی پژوهش است.

طبق آمار مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، حدود دو سوم مبتلایان آمریکایی به آلزایمر زنان هستند و ۴.۲ میلیون زن بالای ۶۵ سال به این بیماری دچارند. دکتر کریستینا لیجیدو-کوگلی توصیه کرد زنان امگا ۳ را از طریق ماهی‌های چرب مانند سالمون، بذر چیا، بذر کتان، گردو یا مکمل‌های غذایی دریافت کنند.

دکتر جولیا دادلی، رئیس بخش تحقیقات مرکز آلزایمر بریتانیا، تاکید کرد که درک مکانیسم‌های متفاوت آلزایمر در زنان و مردان می‌تواند به طراحی درمان‌ها و توصیه‌های سلامت دقیق‌تر کمک کند و افزود: «این مطالعات می‌تواند نشان دهد که تغییرات سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی، چه تاثیری در پیشگیری یا کاهش شدت بیماری دارد.

نظرات بینندگان