کد خبر: ۳۶۵۳۱۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - 2025August 09

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزهای گرم

در فصل تابستان، تغییرات دمایی و افزایش تعریق نیاز بدن را به آب و املاح بیشتر می‌کند. به گفته منصور رضایی، متخصص علوم تغذیه، در این دوران باید توجه ویژه‌ای به انتخاب مواد غذایی داشت تا علاوه بر تأمین نیازهای بدن، از ایجاد مشکلات سلامتی پیشگیری شود.

شفاآنلاین»سلامت»  یک متخصص تغذیه تأکید کرد که در فصل تابستان، مصرف غذاهای پرچرب و پرانرژی باید به حداقل برسد. با توجه به افزایش تعریق در گرما، جبران آب و املاح از دست رفته و مصرف مواد غذایی مناسب برای حفظ انرژی بدن در این فصل ضروری است.

به گزارش شفاآنلاین: در فصل تابستان، تغییرات دمایی و افزایش تعریق نیاز بدن را به آب و املاح بیشتر می‌کند. به گفته منصور رضایی، متخصص علوم تغذیه، در این دوران باید توجه ویژه‌ای به انتخاب مواد غذایی داشت تا علاوه بر تأمین نیازهای بدن، از ایجاد مشکلات سلامتی پیشگیری شود.

 

 

توصیه‌های تغذیه‌ای برای تابستان

رضایی بیان کرد که در فصل گرما، به دلیل کاهش نیاز بدن به کالری و افزایش نیاز به آب، املاح و ویتامین‌ها، باید مصرف غذاهای پرچرب و پرانرژی به حداقل برسد. وی افزود: "در هوای گرم، افراد باید بیشتر از لبنیات کم چرب و گوشت‌های کم چرب مانند مرغ استفاده کنند."

این متخصص همچنین مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه که غنی از آب، فیبر، و ویتامین‌ها هستند را برای حفظ سلامت و انرژی بدن در تابستان توصیه کرد. او افزود: "مصرف میوه‌هایی مانند هندوانه، زرشک، و آلبالو در تابستان نه تنها لذت‌بخش است بلکه به حفظ رطوبت بدن نیز کمک می‌کند."

 

 

غذاهای مناسب برای تابستان

رضایی بر استفاده از غذاهای پروتئینی گیاهی مانند دانه‌ها، مغزها، حبوبات و آجیل‌ها تأکید کرد و گفت که این مواد به افزایش توان جسمی افراد کمک می‌کند. همچنین پروتئین‌های حیوانی کم‌چرب مثل تخم‌مرغ و لبنیات هم گزینه‌های مناسبی هستند.

وی افزود: "در فصل تابستان باید از مصرف غذاهای فرآوری شده و پرنمک، مانند چیپس‌ها و تنقلات شور، پرهیز کرد." همچنین برای جلوگیری از افزایش کلسترول و چربی‌های مضر در بدن، بهتر است از مصرف گوشت‌های قرمز و غذاهای سرخ شده اجتناب شود.

 

 

غذاهای مناسب برای رفع عطش و حرارت بدن

این متخصص تغذیه غذاهای پختنی و آب‌پز را برای تابستان مناسب‌تر از غذاهای سرخ‌شده دانست و گفت: "غذاهایی مانند آب دوغ خیار، ماست و خیار، سبزیجات خنک مانند کاهو و اسفناج گزینه‌های بسیار خوبی برای این فصل هستند."

وی همچنین آش و سوپ سبزیجات را به عنوان غذاهای خنک و مفید برای تابستان معرفی کرد و افزود: "سوپ‌هایی مانند سوپ جو و آش جو به دلیل دارا بودن مواد مغذی و خاصیت خنک‌کنندگی برای رفع عطش و حرارت بدن بسیار مفید هستند."

 

 

مصرف مرکبات و میوه‌های ترش و شیرین

رضایی تأکید کرد که مصرف مرکبات و میوه‌های ترش و شیرین مانند زرشک، شاه‌توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو و هندوانه می‌تواند بدن را در تابستان خنک نگه دارد و علاوه بر تأمین ویتامین‌ها، به جبران آب از دست رفته کمک کند.

وی در نهایت توصیه کرد: "برای تهیه سس سالاد، بهتر است از سس‌های خانگی استفاده کنید و ترکیب ماست، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج به عنوان چاشنی مناسب باشد."

در فصل تابستان باید به تغذیه‌مان توجه ویژه داشته باشیم تا از گرمای زیاد بدن محافظت کنیم. غذاهای کم چرب، میوه‌های تازه، سبزیجات و پروتئین‌های گیاهی انتخاب‌های مناسبی برای این فصل هستند. همچنین، مصرف غذاهای پرچرب و فرآوری شده باید به حداقل برسد تا سلامت بدن حفظ شود./مهر

نظرات بینندگان