کد خبر: ۳۶۱۷۵۴
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - 2025May 27

نخستین درمان غیرجراحی بزرگی «پروستات» در مشهد

آنژیوآمبولیزاسیون پروستات به‌ ویژه برای بیماران مسن و دارای شرایط پرخطر پزشکی که امکان جراحی برایشان وجود ندارد، یک گزینه ایده‌آل محسوب می‌شود

شفاانلاین»سلامت نخستین عمل غیرجراحی پیشرفته بزرگی خوش‌خیم «پروستات» (BPH) بر روی بیمار ۸۰ ساله در بیمارستان قائم(عج) از مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت انجام شد. 

به گزارش شفاآنلاین این روش درمانی به سرپرستی دکتر جواد محمدی، فلوشیپ اینترونشنال رادیولوژی این دانشگاه و با شیوه «آنژیوآمبولیزاسیون پروستات» مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) توسط ‌تیم تخصصی اینترونشنال رادیولوژی انجام شده است.

دکتر محمدی در این خصوص گفت: این روش درمانی یکی از شیوه های نوین در درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات است که در سال‌های اخیر در مراکز پیشرفته پزشکی جهان مورد استفاده قرار گرفته است.

وی ادامه داد: این تکنیک با تکیه بر دانش رادیولوژی مداخله‌ای و بدون نیاز به جراحی باز یا بیهوشی عمومی انجام می‌شود و با نتایج بالینی قابل توجهی همراه است. در این روش اینترونشنال رادیولوژیست از طریق یک برش کوچک در ناحیه کشاله ران یا مچ دست، با هدایت تصویربرداری آنژیوگرافی، وارد عروق خونی شده و عروق تغذیه‌کننده پروستات را شناسایی می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سپس با استفاده از ذرات میکروسکوپی مخصوص، این عروق به‌طور انتخابی مسدود می‌شوند تا جریان خون به بخش‌های بزرگ‌شده پروستات کاهش یافته و در نتیجه، حجم پروستات کاهش یابد.

به گفته وی، مدت زمان این عمل به طور معمول بین ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه است و بیمار پس از آن تنها چند ساعت نیاز به تحت نظر بودن دارد.

محمدی افزود: این روش درمانی می‌تواند تحولی چشمگیر در کاهش بار مراجعات جراحی، بهبود کیفیت زندگی بیماران و استفاده بهینه از منابع درمانی در بیمارستان قائم (عج) و سایر مراکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد باشد.

وی خاطر نشان کرد: آنژیوآمبولیزاسیون پروستات به‌ ویژه برای بیماران مسن و دارای شرایط پرخطر پزشکی که امکان جراحی برایشان وجود ندارد، یک گزینه ایده‌آل محسوب می‌شود. این روش با کمترین عارضه، کوتاه‌ترین زمان بستری و بدون نیاز به قطع مصرف داروهای ضدانعقاد، امکان بازگشت سریع به زندگی عادی را فراهم می‌کند.

 

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و حدود ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی قطب پزشکی شمال شرق کشور محسوب می شود.

بیمارستان هزار تختخوابی حضرت قائم (عج) یکی از ۲ بیمارستان بزرگ آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که به عنوان مجهزترین و تنها مرکز مغز و اعصاب در شمال شرق کشور شناخته می شود.

برچسب ها: سرطان
نظرات بینندگان