کد خبر: ۳۵۹۸۵۹
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۴ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - 2025April 20

دشمنان پنهان کبد

کاهش سطح کلسترول LDL برای سلامت قلب مفید است، اما در برخی موارد، افت بیش‌ازحد آن می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات زمینه‌ای باشد

 شفاانلاین»سلامت»متخصص تغذیه، با هشدار نسبت به خاموش بودن بیماری کبد چرب در مراحل اولیه، گفت: بی‌توجهی به عادات غذایی می‌تواند به بهای ابتلا به بیماری‌های مزمن و حتی سرطان تمام شود.

به گزارش شفاآنلاین کاهش سطح کلسترول LDL برای سلامت قلب مفید است، اما در برخی موارد، افت بیش‌ازحد آن می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات زمینه‌ای باشد. در ادامه، نکاتی را که باید درباره‌ی این موضوع بدانید مرور می‌کنیم.

سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه با اشاره به افزایش بی‌سابقه‌ی کبد چرب در میان جوانان و میانسالان هشدار داد و گفت: کبد چرب بیماری خاموشی است که تا مراحل پیشرفته معمولاً هیچ علامت مشخصی ندارد و متأسفانه زمانی که بروز پیدا می‌کند، ممکن است وارد مرحله‌ی خطرناک یا حتی سرطانی شده باشد. اغلب افرادی که به ظاهر مشکلی ندارند، اما سبک تغذیه‌ای ناسالم دارند، در معرض ابتلاء به این بیماری قرار دارند.

وی با تأکید بر اینکه افراد مبتلا به کبد چرب معمولاً در میان سالی دچار عوارضی، چون چربی خون بالا، قند خون بالا و حتی سکته می‌شوند، گفت: رژیم‌های خاص مانند کتوژنیک برای این افراد توصیه نمی‌شود، چرا که ممکن است وضعیت کبد چرب را تشدید کند. در عوض، رژیم‌های فستینگ یا روزه‌داری متناوب می‌تواند در صورتی که صحیح اجرا شود، مفید باشد.

وی با اشاره به عوامل ایجاد کبد چرب، گفت: مهم‌ترین عامل مصرف مشروبات الکلی است. پس از آن، مصرف مداوم فست‌فودها، گوشت‌های پرچرب مانند گردن، شیشلیک و ماهیچه‌های بازاری، غذا‌های سرخ‌شده مانند کتلت و کوکو، ته‌دیگ، شیرینی‌جات صنعتی مثل کیک، بیسکویت، کلوچه، شکلات، تخمه و آجیل شور و پرچرب، قند و شکر، نوشابه، شربت‌های شیرین و غذا‌های فرآوری‌شده از عوامل جدی بروز این بیماری هستند.

وی خاطر نشان کرد: درمان کبد چرب در وهله اول با اصلاح تغذیه آغاز می‌شود. افرادی که حتی گرید ۲ یا ۳ این بیماری را دارند، بهتر است از مصرف گوشت قرمز پرهیز کرده و میزان روغن مصرفی را به شدت کاهش دهند. گوشت سفید مانند مرغ و ماهی باید به صورت آب‌پز، بخارپز یا هوا پز تهیه شود. همچنین مصرف سبزیجات پخته، سالاد بدون سس و سبزی خوردن پیش از غذا توصیه می‌شود. حبوبات مانند عدسی و ماش نیز در پاکسازی کبد بسیار مؤثر هستند.

کشاورز در پایان با تأکید بر قابل‌برگشت بودن کبد چرب در مراحل اولیه، گفت: اگر فرد در زمان مناسب نسبت به اصلاح عادت‌های غذایی خود اقدام کند، کبد می‌تواند خود را بازسازی کرده و به وضعیت طبیعی بازگردد. اما در صورت بی‌توجهی، خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن و حتی سرطان کبد وجود دارد.

برچسب ها: کلسترول
نظرات بینندگان