کد خبر: ۳۵۹۶۷۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - 2025April 17

"کووید طولانی؛ راهی به سوی زوال عقل زودرس!"

گروهی از متخصصان مغز و اعصاب هشدار داده‌اند که افراد مبتلا به کووید۱۹ ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به زوال عقل قرار بگیرند، به‌ویژه آن‌هایی که از علائم طولانی‌مدت (کووید طولانی) رنج می‌برند.

شفاانلاین»سلامت» نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهند که ابتلا به کووید۱۹، به ویژه در صورت داشتن علائم طولانی‌مدت، می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را تا پنج برابر افزایش دهد. متخصصان هشدار می‌دهند که افراد بالای ۵۷ سال با سابقه کرونا ممکن است پیش از ۷۰ سالگی دچار مشکلات شناختی شوند.

به گزارش شفاآنلاین گروهی از متخصصان مغز و اعصاب هشدار داده‌اند که افراد مبتلا به کووید۱۹ ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به زوال عقل قرار بگیرند، به‌ویژه آن‌هایی که از علائم طولانی‌مدت (کووید طولانی) رنج می‌برند.

 

دکتر گابریل دو اراوسکوین، متخصص مغز و اعصاب، توضیح داد که مطالعات نشان می‌دهند افرادی که در سنین بالای ۵۷ سال به مدت طولانی از علائم کووید رنج می‌برند، در واقع ویژگی‌هایی مشابه آلزایمر زودرس از خود نشان می‌دهند. این علائم شامل مشکلات حافظه، ضعف در تمرکز و ناتوانی در انجام فعالیت‌های روزمره است.


دکتر دو اراوسکوین در حال انجام مطالعه‌ای بر روی ۴۰۰۰ بیمار بالای ۶۰ سال است که به کووید۱۹ مبتلا شده‌اند. داده‌های اولیه نشان می‌دهند که یک سوم از این افراد که علائم طولانی مدت دارند، اختلالات شناختی خفیف دارند، که می‌تواند پیش‌درآمدی برای زوال عقل باشد.


نتایج یک مطالعه دیگر که بر روی نزدیک به یک میلیون بیمار انجام شد، نشان داد که دو سوم افراد بالای ۶۵ سال که به دلیل کووید در بیمارستان بستری شده بودند، دچار زوال شناختی شدند. این یافته‌ها تأکید می‌کنند که کووید طولانی می‌تواند یکی از عوامل خطر برای ابتلا به آلزایمر و مشکلات شدید شناختی در سنین بالاتر باشد.


کووید طولانی یک وضعیت پیچیده است که در آن، بیماران پس از بهبودی از عفونت اولیه ویروس، با خستگی مزمن، تنگی نفس، و مشکلات حافظه مواجه می‌شوند. این علائم ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها ادامه یابند و در این روند، افراد به طور فزاینده‌ای در معرض اختلالات شناختی قرار دارند.


مطالعات جدید نشان می‌دهند که افراد سالمند که علائم کووید طولانی را تجربه می‌کنند، بیشتر از دیگران ممکن است با مشکلات حافظه و عملکرد شناختی مواجه شوند. این وضعیت می‌تواند تأثیرات جدی بر کیفیت زندگی آن‌ها داشته باشد و به زوال عقل دامن بزند.

 

پژوهش‌ها در حال حاضر نشان می‌دهند که ابتلا به کووید۱۹، به ویژه به صورت طولانی مدت، می‌تواند یکی از عوامل تحریک‌کننده برای بروز آلزایمر و سایر مشکلات شناختی باشد. متخصصان تأکید دارند که برای مقابله با این چالش، اقدامات پیشگیرانه و درمانی برای این افراد ضروری است.

توصیه‌های مهم:

  • آگاهی بیشتر در مورد کووید طولانی و عوارض آن به خصوص در سالمندان

  • مراقبت‌های پزشکی ویژه برای افرادی که از علائم طولانی مدت کووید رنج می‌برند

  • پیگیری و غربالگری شناختی برای افراد سالمند مبتلا به کووید

  • حمایت روانی و اجتماعی برای بیماران کووید طولانی

برچسب ها: کووید طولانی
نظرات بینندگان