کد خبر: ۳۴۵۳۲۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - 2024June 10

سلامت، محور توسعه در نگاه «پزشکیان»

یکی از کاندیداهای اخذ صندلی قوه مجریه که می تواند، سکانداری این قوه را در هشتم تیر ماه با رای مردم به دست بیاورد، تاکید ویژه ای بر اجرای این سند دارد و معتقد است که سند چشم‌انداز اجرا نشده است.
شفا آنلاین:سیاسی>هنوز چند ساعت به انتخاب کاندیداهای ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان زمان باقی مانده بود که از طرف مردم و کارشناسان شهرهای مختلف تقاضا داشتند که مواضع دکتر مسعود پزشکیان در حوزه سند چشم انداز روشن شود امری که به اعتقاد آنها می تواند راه نجات و توسعه کشور باشد.
به گزارش شفا آنلاین طبق اعلام کارشناسان، سند چشم اندازی که در دوران دولت اصلاحات، در سال ۷۵ به عنوان برنامه ۲۵ ساله تدوین و اجرایی شد و قرار بود از نظر پیشرفت به کره جنوبی تا سال ۱۴۰۰ برسیم، بیشتر از ۲۵ تا ۳۰ درصد آن محقق نشد و بعدها به «سند چشم انداز ایران ۱۴۰۴» ارتقا یافت و ابلاغ شد. حالا یکی از کاندیداهای اخذ صندلی قوه مجریه که می تواند، سکانداری این قوه را در هشتم تیر ماه با رای مردم به دست بیاورد، تاکید ویژه ای بر اجرای این سند دارد و معتقد است که سند چشم‌انداز اجرا نشده است. امری که دیگر نامزدها در برنامه های اولیه شان به آن توجه چندانی نداشتند. برکسی پوشیده نیست که مسعود پزشکیان، وزیر سابق بهداشت و درمان در سال های ۸۰ تا ۸۴ که منشاء تحولات بسیاری در نظام سلامت بود، می تواند در این حوزه و با توجه به مفاد سند چشم انداز توفیقات بسیاری را ایجاد کند. برکسی پوشیده نیست که نظام سلامت در طی دهه های اخیر، یکی از دغدغه های اصلی مردم بوده، امری که به واسط ناتوانی بیمه ها در تامین هزینه های درمانی و مافیای دارو و… بسیاری از شهروندان را به زیر خط فقر کشانده و رنج بیماری را افزایش داده است.

سلامت در سند چشم انداز
حالا بد نیست که نگاهی اجمالی به نظام سلامت در حوزه سند چشم اندازه توسعه بیندازیم، تا بیشتر به اهمیت صحبت های وزیر سابق بهداشت و نماینده ادوار مجلس که حالا در قامت کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پا به عرصه گذاشته، پی ببریم. در افق ۱۴۰۴ نخستین اولویت در سند چشم انداز مقوله سلامت است و مهمترین اولویت ها در توسعه پایدار را موضوع بهداشت و درمان و سلامت عنوان شده است. تامین حفظ و ارتقای سلامت افراد جامعه، پاسخگویی به نیازهای غیرپزشکی مردم، مشارکت عادلانه در تامین منابع مالی. در این سند آمده که وزارت بهداشت به نمایندگی از سوی دولت، مسئولیت تولیت سلامت را بر عهده دارد و مسئولیت اجرایی و نظارت آن در سطح استان‌ها به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی واگذار شده است.

اقدامات سلامت محور در دوره وزارت پزشکیان
در این شرایط به باور کارشناسان، مسعود پزشکیان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی است، فوق تخصص جراحی قلب بوده و به بالاترین درجه علمی یعنی استاد تمامی در رشته خود نایل شده است، او طبیب است و راه های التیام زخم ها و درمان درد را می شناسد. موفقیت کشورمان در ریشه کنی بیماری سرخک و سرخجه مرهون تلاش دانشمندان ایرانی در ساخت این واکسن در زمان وزارت دکتر پزشکیان صورت گرفت. بیماری که تا پیش از آن، سالانه هزاران نفر را در کشور ما مبتلا و آمار مرگ و میر بالایی را به خود اختصاص داده بود. راه اندازی هفته سلامت در کشور و در خواست و مشارکت جدی برای راه اندازی رادیو سلامت، طرح موضوع پزشک خانواده و خدمات بسیار دیگری که طی سال های اخیر باعث بروز تحول در نظام سلامت شده، در این دوران (در سال های ۸۰ تا ۸۴) رخ داده است. به باور بسیاری که سابقه همکاری مسعود پزشکیان و در دوران وزارت بهداشت در طی سال های مذکور را داشتند، نگاه سلامت محور، عمده برنامه های دکتر پزشکیان خواهد بود و ایشان باور دارند در این حوزه باید رابطه مالی میان بیمار و پزشک قطع شود و هر نهاد یا سازمانی برای خود درمانگاه ها و بیمارستان های خصوصی نداشته باشد. درمان واقعی و یکسان برای شهروندان ایرانی جز باورهای پزشکیان است و معتقد است که هیچ شهروندی از این وظیفه که در قانون اساسی برعهده دولت گذاشته شده، نباید مورد تبعیض قرار بگیرد. در شماره های آتی بیشتر به این موضوعات در حوزه های سلامت خواهیم پرداخت./آرمان امروز

نظرات بینندگان