سیستم ژنتیکی ایمنی و مقاومتها در خانمها بالاتر است و حتی در نوزادان هم میبینیم که نوزاد دختر تاب و تحملش در برابر استرسها بیشتر از پسران است.
شفاآنلاین>سلامت>دکتر مهرنازبانو اشرف گنجویی متخصص عفونی، با اشاره به اینکه مهمترین مسأله با توجه به اپیدمی کووید ۱۹ این است که حتی الامکان ارتباطات افراد و تجمعات کم شود و افراد در صورت نداشتن کار ضروری بیرون نروند، به بهداشت نیوز گفت: ضمن اینکه میتوانیم در خانه بمانیم، ولی باید فعالیتهای بدنی را در خانه داشته باشیم تا چاق نشویم، زیرا چاقی، خود عاملی مؤثر در ابتلای بیشتر به کووید ۱۹ است.
به گزارش شفاآنلاین:گنجی افزود: بسیاری از خانمها قبل از شیوع کرونا به کلاسهای ورزشی میرفتند، اما در شرایط فعلی که این مسأله محدودیت دارد، میتوانند از تمرینات و کلاسهای ورزشی آنلاین مانند پیلاتس و یوگا استفاده کنند و ضمن حفظ سلامتی و شادابی، کالری هم بسوازنند.
او خاطرنشان کرد: از طرفی خانمها در بحث تغذیه خود خصوصا در این روزها که فعالیت کمتری دارند و خانه هستند، باید دقت داشته باشند، یعنی از مصرف زیاد غذاهای حاوی کربوهیدارتها پرهیز کنند تا دچار اضافه وزن نشوند.
خانمها برای حفظ سلامت و چاق نشدن میتوانند از تمرینات و کلاسهای ورزشی آنلاین مانند پیلاتس و یوگا استفاده کنند.
این متخصص بیماریهای عفونی گفت: فعالیتهای داخل خانه از جمله نظافت منزل در سوزاندن کالریهای مضر بسیار مؤثر است و خیلی از خانمهای شاغل هم که به صورت دورکاری و از خانه کارشان را انجام میدهند، میتوانند زمانهایی را برای فعالیتها و کارهای منزل اختصاص دهند، زیرا این فعالیتها به نوعی ورزش به حساب میآید. خانمها کمتر از آقایان کرونا میگیرند!
گنجویی با اشاره به اینک طبق آمارها میزان ابتلا و مرگ و میر مردان در اثر ابتلا به کرونا نسبت به آقایان بیشتر بوده است، اظهار داشت: عوامل مختلفی در این رابطه دخیل است، یکی اینکه به لحاظ سیستم ژنتیکی، ایمنی و مقاومتها در خانمها بالاتر است و حتی در نوزادان هم میبینیم که نوزاد دختر تاب و تحملش در برابر استرسها بیشتر از پسران است حتی تلفات ما در نوزادان پسر بیشتر از دختران است.
وی ادامه داد: فعالیتهای اجتماعی مردان بیرون منزل و استفاده از وسایل نقلیه عمومی در مردان بیشتر از زنان است، بنابراین در خطر بیشتر ابتلا هستند از طرفی مصرف سیگار هم در مردان بیشتر است که خطر ابتلا را بالا میبرد.
او تأکید کرد: در مجموع خانمها به واسطه حس مادری که در وجودشان است، هم در بحث خودمراقبتی و هم مراقبت از دیگران و اعضای خانواده بهترتر از آقایان هستند. همچنین خانمها حس مسئولیت پذیری بیشتری از آقایان دارند و حتی در بیماران خودم میبینم که خانمها در خصوص تغذیه، خواب و استفاده از دارو دقیقتر به توصیههای ما گوش میدهند و بیشتر رعایت میکنند.
اگر دو ماسک بزنیم کرونا نمیگیریم؟
این متخصص عفونی در خصوص تأثیر استفاده از دو ماسک همزمان، برای پیشگیری از ابتلا به کرونا هم به بهداشت نیوز گفت: اگر ماسک ما مناسب و نفود ناپذیر باشد، زدن یک ماسک کافی است. وقتی شما دو ماسک میزنید، تعریق و رطوبت بیشتری در ماسک ایجاد میشود و وقتی ماسک مرطوب شود عملا قابل استفاده نیست و نفوذناپذیری اش از بین میرود.
وی اضافه کرد: در نتیجه اگر یک ماسک را درست استفاده کنند یعنی کاملا بالای بینی را بپوشاند و زیر چانه بیاید و منافذش بسته شود، زدن یک ماسک به طور صحیح، کارایی اش به مراتب بیشتر از این است که دو ماسک بزنیم.
آیا بعد از گذشت ۸ ماه بدنمان مقاوم شده و دیگر کرونا نمیگیریم؟
دکتر گنجویی با تأکید بر اینکه همهی ما در معرض خطر هستیم و اصلا اینطور نیست که برخی فکر کنند، چون تا الان به کرونا مبتلا نشده اند، بدنشان مقاوم بوده و دیگر مبتلا نمیشوند، عنوان کرد: بسیاری از افراد را میبینیم که پس از گذشت ۸ ماه، تازه مبتلا شده اند و درگیری شدید ریوی پیدا کرده اند.
او توصیه مهمی برای عدم ابتلا به کرونا به مردم داشت: اگر نکات بهداشتی را خوب رعایت کنیم و جدی بگیریم و در کنارش اضطراب نداشته، تغذیه و خواب خوب داشته باشیم، قطعا تا یک یا دو سال دیگر هم به این بیماری مبتلا نخواهیم شد. اکثر همکاران ما ماه هاست در این فضاهای آلوده کار میکنندو خوشبختانه مبتلا نشده اند رعایت موارد مذکور است.
با رعایت جدی پروتکل ها، خواب مناسب، تغذیه خوب و نداشتن استرس تا دو سال دیگر هم کرونا نمیگیرید.
پیشگیری از کرونا؛ جریمههای نقدی یا آموزشهای پایه؟
این متخصص بیماریهای عفونی در رابطه با تدابیر و جریمههای نقدی برای پیشگیری از شیوع کرونا هم گفت: تدابیری که وزارت بهداشت و مسئولین، اخیرا برای ترغیب مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی در نظر گرفته اند، خوب است، اما بهتر بود این برنامهها زودتر اجرایی میشد.
وی آموزش پایه را در رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیار مؤثر دانست و اظهار داشت: به نظر من بهتر است آموزش را ریشهای کار کنیم، زیرا استفاده از ماسک، شستن دست ها، نریختن زبالهها و پیشگیری از بسیاری از رفتارهای نادرست در جامعه نیاز به کار پایهای دارد و آموزش در سطح مهدکودکها و دبستان بسیار اثرگذار است.
دکتر مهرناز بانو اشرف گنجویی گفت: اگر بتوانیم رفتارهای درست اجتماعی را در آموزش و پرورش نهادینه کنیم و حتی به صورت کتاب، فیلم و تئاتر به بچهها آموزش دهیم، فرد وقتی وارد جامعه میشود به طور اتوماتیک وار رفتارهای درست را اجرا میکند و نیاز به زور و جریمه نیست.