با مصرف قند، سطح انسولین در بدن بالا میرود که به دنبال آن التهاب پوست بیشتر میشود. از آنجایی که التهاب یکی از عوامل مهم در ایجاد جوش بهشمار میرود، این مسئله در نهایت باعث زدن جوش و بیشتر شدن جوشهای صورت میشود

شفاآنلاین>سلامت>شکی نیست که بسیاری از ما شیفته شیرینیجات و مواد قندی هستیم. اما همین خوراکیها و نوشیدنیهای قندی، روزانه صدها کالری اضافه وارد بدن ما میکنند. این قند اضافه مشکلات زیادی برای بدن و از جمله پوست ما ایجاد میکند.
به گزارش شفاآنلاین، کافی است نگاهی به آینه بیندازید تا متوجه شوید آن یک کاسه بستنیای که دیشب خوردید، وقتی خواب بودید چه بلایی سر پوستتان آورده است.
اما مشکل قند چیست که پوست<Skin> ما را وادار میکند با این شدت به آن واکنش نشان دهد؟ قند یک ماده غذایی التهابآور است، به همین دلیل مصرف قند باعث بروز التهاب در داخل بدن میشود. وقتی مقدار زیادی قند میخوریم، این قند مستقیماً به دستگاه گوارش ما میرود، درون آن پردازش میشود و بعد وارد جریان خون ما میشود، مسئلهای که میتواند منجر به التهاب شود.
التهاب ناشی از مصرف مواد غذاییای که شاخص گلوکز بالایی دارند میتواند باعث تشدید بعضی از مشکلات پوستی شود. مواد غذاییای مثل نان سفید، نوشابه، سس سالاد و آبنبات، که شاخص گلوکز بالایی دارند، حاوی قندهای تصفیه شده و پردازششده و نشاسته هستند که باعث بالا رفتن شدید و ناگهانی انسولین در بدن میشوند.
با مصرف قند، سطح انسولین در بدن بالا میرود که به دنبال آن التهاب پوست بیشتر میشود. از آنجایی که التهاب یکی از عوامل مهم در ایجاد جوش بهشمار میرود، این مسئله در نهایت باعث زدن جوش و بیشتر شدن جوشهای صورت میشود.
زیادهروی در مصرف قند میتواند باعث تشدید دیگر مشکلات پوستیای مثل روزاسه، اگزما و پسوریازیس هم بشود. به همین دلیل اگر دچار هر گونه مشکل التهابیای هستید، بهتر است از مصرف زیاد قند خودداری کنید.
علاوه بر این، اگر نگران پیری پوستتان هستید، حتماً از زیادهروی در مصرف قند پرهیز کنید. علت این مسئله آن است که رژیمهای غذایی قند بالا ممکن است به روند پیری پوست سرعت ببخشند. مواد غذاییای که شاخص گلوکز بالایی دارند هم طی فرآیندی به نام گلیکاسیون، روند فروپاشی رشتههای کلاژن را افزایش میدهند و به این ترتیب باعث پیری پوست میشوند.
روند پیری پوست بیشترین تغییر را در لایه میانپوست ایجاد میکند، یعنی همان لایهای از پوست که رشتههای کلاژن و الاستین در آن قرار دارد. طی فرآیند گلیکاسیون، مواد قندی به کلاژن میچسبند تا چیزی را تولید کنند که به آن محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته گفته میشود. رشتههای کلاژن بعد از چسبیدن مواد قندی، سفت و شکننده میشوند و همین مسئله باعث میشود پوست ظاهری پیر پیدا کند.
نیازی به قطع کامل مصرف قند نیست، به شرط آنکه در انتخاب و مصرف مواد غذایی سختگیرانه و قاطعانه عمل کنید. خبر خوب آنکه برای اینکه پوست خوبی داشته باشید لازم نیست مواد قندی را به طور کامل از رژیم غذاییتان حذف کنید، بلکه کافی است دقت داشته باشید قند مصرفیتان از چه منبعی به دست آمده است.
قندهای افزودنی با قندهایی که به طور طبیعی در مواد غذاییای مثل میوهها و سبزیجات وجود دارند متفاوت هستند. به همین دلیل اگر قند مصرفیتان از مواد غذایی طبیعی باشد مصرف آن ایرادی ندارد چون این مواد غذایی حاوی مواد مغذی هستند و ارزش غذایی دارند. برای داشتن یک پوست صاف و سالم، باید از مصرف قندهای پردازش شده و کربوهیدراتهای ساده پرهیز کنید، اما باز هم لازم نیست بیش از حد در این مورد محتاط باشید.
مواد قندی اگر به میزان متعادل مصرف شوند، هیچ تاثیر چشمگیری روی پوست نخواهند داشت، اما زیادهروی در مصرف قند ممکن است در درازمدت به روند پیری پوست شدت ببخشد. در مجموع، کاهش مصرف قند و چربیهای اشباع شده و از طرف دیگر، افزایش مصرف میوهها، سبزیجات و اسیدهای چرب امگا، برای برخورداری از یک پوست سالم و همینطور سلامت عمومی، اقدامی آیندهنگرانه به شمار میرود.
بهترین کار این است که قند مصرفیتان را از منابع طبیعیای مثل میوهها انتخاب کنید چون میوهها حاوی فیبر و آب هم هستند که به کاهش سرعت روند هضم و جذب قند در بدن کمک میکنند، مسئلهای که جلوی افزایش ناگهانی و شدید قند خون در اثر تغییرات هورمونی را میگیرد. به علاوه، باید مصرف محصولات غذایی فرآوری شده که حاوی قندهای افزودنی هستند را محدود کنید.
به سختی میتوان تخمین زد مصرف دقیقاً چه مقدار قند برای کسانی که دچار مشکلات پوستی و التهاب هستند، قابل قبول محسوب میشود، اما طبق توصیه انجمن قلب آمریکا، این میزان برای زنان روزانه نباید بیشتر از ۱۰۰ کالری قند باشد و مردان هم باید روزانه حداکثر ۱۰۰ کالری قند مصرف کنند.روزیاتو