بیماریهای پریودنتال ناشی از التهاب لثه میتواند علاوه بر از دست دادن دندانها، با عوارض شدیدتری مانند بیماریهای قلبی همراه باشد. باکتریهای دهان ناشی از بروز التهاب لثه، میتواند به بدن و به جریان خون گسترش یافته و به قلب آسیب برساند
شفاآنلاین>سلامت> بخش کوچکی از علل مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبیوعروقی، ناشی از عوامل مادرزادی است. تنباکو، رژیم غذایی نامناسب، چاقی، شیوه زندگی بیتحرک و ...، از مقصران اصلی ابتلا به این بیماریها هستند.
به گزارش شفاآنلاین، بیماریهای پریودنتال ناشی از التهاب لثه میتواند علاوه بر از دست دادن دندانها، با عوارض شدیدتری مانند بیماریهای قلبی همراه باشد. باکتریهای دهان ناشی از بروز التهاب لثه، میتواند به بدن و به جریان خون گسترش یافته و به قلب آسیب برساند. بنابراین دو بار در سال، معاینات مکرر دندانپزشکی(Dental) را فراموش نکنید.
مصرف بیش از حد گوشت قرمز
بهجای تلاش برای حذف کامل گوشت قرمز از رژیم غذایی، مصرف محصولات گوشتی را به حداقل برسانید. حتی گوشت قرمزی که به ظاهر فاقد چربی است نیز بین 20 تا 25 درصد حاوی چربی است و به افراد بالای 50 سال توصیه میشود مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانند. این افراد باید بیشتر از گوشت سفید بهصورت کبابی و آب پز استفاده کنند.
خوب نخوابیدن
هنگامی که بهطور معمول کمتر از ۶ ساعت در شبانهروز میخوابید، خطر ابتلا به فشار خون بالا و کلسترول را افزایش میدهید. این مساله باعث ایجاد معضل چاقی و دیابت میشود که هر دوی آنها میتوانند به قلب آسیب برسانند. این بدان معنی نیست که شما باید در طول روز بخوابید. هنگامی که بیش از ۹ ساعت به طور منظم بخوابید، شانس ابتلا به دیابت و سکته مغزی را افزایش میدهید. خواب شبانه را ۷ تا ۹ ساعت تنظیم کنید.
بیش از حد ورزش کردن
ورزش برای قلب شما عالی است اما اگر ورزش نمیکنید و یا گهگاه این کار را انجام میدهید؛ به آرامی شروع کنید و استقامت خود را افزایش دهید. هنگامی که به سختی یا بیش از حد ورزش میکنید، ممکن است شما را در معرض خطر حمله قلبی و دیگر مشکلات قرار دهد. با یک ورزش ملایم مثل پیاده روی شروع کنید.
خروپف شبانه
این عادت آزاردهنده میتواند ناشی از وقفه تنفسی در خواب بوده و با فشار خون بالا، آریتمی، خطر سکته و حمله قلبی مرتبط باشد. برای اطمینان از سلامتیتان بهتر است خروپف کردن را دست کم نگیرید و با پزشک متخصص در این زمینه مشاوره کنید.
تایم کاری
بر اساس یک مطالعه که اخیرا در دانشگاه وسترن انتاریو کانادا صورت گرفته، کار در شب و یا ساعتهای نامنظم خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش میدهد. محققان میگویند که شیفت کاری نامناسب تاثیر بدی بر ریتم ساعت زیستی بدن دارد و میتواند به قلب شما آسیب وارد کند. بنابراین اگر ساعات عادی روز را کار نمیکنید، اقدامات اضافی را برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی انجام دهید، نظیر: ورزش، رژیم متعادل و ملاقات با پزشک برای دورههای چکاب.
تغذیه برای مقابله با سرماخوردگی
محققان توصیه میکنند گنجاندن برخی مواد غذایی در رژیم غذایی موجب بهبود سیستم ایمنی شده و فرد را در مقابل سرماخوردگی، آنفلوآنزا و عفونتهای ویروسی مسلح میکند.با نزدیک شدن به فصل پاییز، پزشکان و متخصصان توصیه میکنند با تغذیه سالم سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم تا بتوان با بیماریهای فصل مقابله کرد. در ادامه به برخی مواد خوراکی مهم برای تقویت سیستم ایمنی اشاره میشود.
سیر
آلیسین، مولفه اصلی موجود در سیر، موجب فعال شدن عوامل ضدمیکروبی و آنتی باکتریایی فعال میشود.تحقیقات نشان میدهد افرادی که سیر مصرف میکنند کمتر مبتلا به سرماخوردگی میشوند. به گفته محققان، سیر نه تنها موجب افزایش سلامت رودهها میشود بلکه موجب رهایی بدن از مواد سمی، باکتریها و ویروسها هم میشود.
گوشت گاو
سرشار از زینک(روی) بوده که تقویت کننده فعال سیستم ایمنی است. زینک برای رشد سلولهای سفیدخون در بدن ضروری است و سلولهای سفید خون به بدن در مقابله با عفونتها کمک میکنند. تحقیقات نشان میدهد در صورت کمبود زینک، واکنش و عملکرد سیستم ایمنی بدن اُفت میکند.همچنین گوشت گاو دارای مقدار قابل توجهی پروتئین است که به بدن در تولید آنتی بادی و مقابله با عفونتها کمک میکند.
سیبزمینی شیرین
این نوع سیبزمینی سرشار از ویتامین A بوده و نقش موثری در حفظ سلامت سطوح مخاطی از جمله درون بینی، مجاری معده و روده و حتی پوست، ایفا میکند. باید بدانید که پوست اولین خط دفاعی بدن محسوب میشود و از ورود عفونتها به پوست جلوگیری میکند.
روشهایی برای کاهش قند خون
بهطور معمول مواد شیمیایی، نمک و شکر فراوان در غذاهای بستهبندی شده و فرآوری شده وجود دارند. اگر قصد دارید بر پیشدیابت غلبه کنید، باید یک رژیم غذایی حاوی مواد غذایی کامل و تازه از جمله میوهها و سبزیجات، غلات کامل، لوبیاها، مغزهای خوراکی و ماهی را دنبال کنید.برای بیشتر مردم، حذف کردن غذاهای مضر یک فرآیند تدریجی خواهد بود. از این رو، به برچسب روی غذاها توجه داشته باشید و نمونههایی با کمترین میزان مواد تشکیل دهنده نامطلوب و کمترین میزان شکر و نمک را انتخاب کنید.
افزودن فیبر
فیبر آهنگ گوارش کربوهیدراتها و جذب قند را کند کرده، و موجب میشود قند خون پس از وعدههای غذایی نه بهصورت ناگهانی بلکه به تدریج افزایش یابد.
مصرف پروتئین کیفیت بالا
همانند فیبر، پروتئین کیفیت بالا میتواند ترشح انسولین را تنظیم کرده و به افزایش تدریجی قند خون پس از وعدههای غذایی کمک کند.یک صبحانه سرشار از پروتئین میتواند سطوح قند خون بهتر در طول روز را موجب شود. هیچگاه وعده غذایی صبحانه را نادیده نگیرید زیرا تاثیر چشمگیری بر سطوح قند خون شما در ادامه روز دارد.
مصرف چربیهای سالم
چندین مطالعه پیوند بین مصرف چربیهای سالم و پیشگیری از دیابت (Diabetes)را نشان دادهاند. مغزهای خوراکی، روغن زیتون، روغن نارگیل، آووکادو و ماهی سالمون از جمله بهترین منابع برای چربیهای سالم هستند.
آغاز روز با صبحانهای کامل
بدن انسان هرچه از طول روز میگذرد مقاومت بیشتری به انسولین پیدا میکند. بر همین اساس است که یک وعده شام سنگین بدترین گزینه برای سطوح قند خون شما محسوب میشود. در عوض، صبحانهای مقوی و کامل مصرف کنید و روز را با شامی سبک که حداقل سه ساعت پیش از خواب میخورید به اتمام برسانید.