کد خبر: ۱۷۱۴۳۵
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۰۲ آبان ۱۳۹۶ - 2017October 24

کاهش کم خونی ناشی از فقر آهن با غنی سازی آرد نانواها

طبق گزارشات دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، طرح غنی سازی آرد نانوایی در کاهش کم خونی ناشی از فقرآهن و همچنین برطرف کردن کمبود اسید فولیک موثربوده است.
شفا آنلاین>سلامت>کارشناس ارشد نظارت و ارزیابی محصولات غذایی و آشامیدنی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: طبق گزارشات دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، طرح غنی سازی آرد نانوایی در کاهش کم خونی ناشی از فقرآهن و همچنین برطرف کردن کمبود اسید فولیک موثربوده است.

به گزارش شفا آنلاین،زهره پوراحمدی روز سه شنبه افزود: با توجه به گزارشات و بررسی های صورت گرفته درباره وجود کم خونی(Anemia) ناشی از فقر آهن در افراد جامعه، سازمان غذا و دارو طی سال های گذشته، برای تأمین نیاز ضروری افراد جامعه به ریزمغذی آهن ، اقدام به غنی سازی آرد گندم نانوایی های سنتی بجز نان سنگک به ریز مغذی های آهن و اسید فولیک خوراکی در کل کشور، کرده است.

وی خاطرنشان کرد: لذا آرد نان سنگک به علت آزادی در انتخاب برای افراد جامعه و همچنین ویژگی آرد سنگک از شمول این طرح خارج شده است. کارشناس ارشد نظارت و ارزیابی محصولات غذایی و آشامیدنی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: طرح مذکور مشمول تمام آردهای مخصوص نان های سنتی تافتون، بربری و لواش در کارخانه های آردسازی کشور است.

پوراحمدی افزود: با انجام این طرح، 30 میلی گرم آهن و نیم میلی گرم اسید فولیک به یک کیلوگرم آرد گندم ، اضافه می شود، این مقدار آهن افزوده تقریبا حدود 30 درصد نیاز روزانه افراد بزرگسال را تأمین می کند.

وی ادامه داد: این طرح در سال های اخیر بطور جدی مورد پایش قرار گرفته است. در کارخانه های آرد سازی، مسئولین فنی به عنوان نماینده سازمان غذا و دارو و همچنین کارشناسان معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور این طرح را مورد پایش و آزمایش قرار می دهند و با متخلفین برخورد قانونی می شود.
نظرات بینندگان