کد خبر: ۱۴۵۲۷۵
تاریخ انتشار: ۰۶:۴۵ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 13

دو برابر شدن شیوع ابتلا به پرفشاری خون

به تازگی نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد طی 40 سال (از 1975 تا 2015) میزان ابتلا به پرفشاری خون دو برابر شده است
شفا آنلاین:پرفشاری خون، فشار اضافی روی رگ‌های خونی و اندام‌های مهمی چون قلب، مغز و کلیه وارد می‌کند.

به گزارش شفا آنلاین:پرفشاری خون <High blood pressure>علت عمده بیماری‌های قلبی – عروقی درجهان است. فشارخون بالا به عنوان فشارخون سیستولیک بالاتر از mmHg 140 و فشارخون دیاستولیک بالاتر از mmHg 90 تعریف می‌شود. به گفته محققان عواملی مانند مصرف بیش از حد نمک و عدم مصرف کافی میوه و سبزی، چاقی، بی‌تحرکی و مواجهه با سرب و آلودگی هوا در افزایش فشارخون نقش دارند.

به تازگی نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد طی 40 سال (از 1975 تا 2015) میزان ابتلا به پرفشاری خون دو برابر شده است. همچنین مشخص شد درحالی‌که در کشورهای ثروتمند میزان ابتلا کاهش یافته، در کشورهای با درآمد کم و متوسط به خصوص در آفریقا و جنوب آسیا این میزان افزایش یافته است. به گفته محققان، این امر می‌تواند به علت وضعیت سلامت بهتر و مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزیجات در کشورهای با درآمد بالا باشد.


همچنین تغذیه نامناسب در دوران کودکی در کشورهای فقیر می‌تواند سبب بروز پرفشاری خون در سال‌های بعدی زندگی شود. همچنین مشخص شد در سال 2015 در سراسر جهان میزان فشارخون مردان نسبت به زنان بیشتر بوده است. بیش از نیمی از بزرگسالان مبتلا به پرفشاری خون در سال 2015 در آسیا زندگی می‌کردند که حدود 226 میلیون نفر آنها در چین و 200 نفر نیز در هند ساکن بودند. در این سال بالاترین نسبت مردان مبتلا به پرفشاری خون در کشور کرواسی (38 درصد) و بالاترین نسبت زنان مبتلا در نیجر (36 درصد) مشاهده شد.سپید
منبع: WebMD
نظرات بینندگان