گیاه چلغوز بومی کشورهای پاکستان، افغانستان و هیمالیا است و استفاده از این گیاه همانند روغن زیتون برای سلامتی بدن انسان مؤثر است.
  	 	
  	
شفا آنلاین>تغذیه>چلغور دانهای قهوهای رنگ شبیه هسته خرما است که بوداده آن استفاده می شود و خواص بسیاری دارد. 		 	    	
به گزارش شفا آنلاین،گیاه چلغوز بومی کشورهای پاکستان، افغانستان و هیمالیا است و استفاده از این گیاه همانند روغن زیتون برای سلامتی بدن انسان مؤثر است. 
عناصر تشکیل دهنده 
این گیاه از موادی مانند املاح معدنی، ویتامین E، A و K، پروتیین، پتاسیم، نیاسین، منگنز، منیزیم و آهن تشکیل شده است.
چلغوز دشمن تری گلیسیرید
 این گیاه در درمان بیماریهای کلیوی، کبد، سرماخوردگی و دردهای عضلانی 
بسیار موثر بوده و چربی غیراشباع موجود در چلغوز در زمان مصرف سکته قلبی، 
تپش قلب و کلسترول خون را کاهش میدهد.
همچنین؛ماده
 فیبر موجود در چلغوز در زمان مصرف باعث کاهش عوارضی مانند تری گلیسرید 
خون، چاقی و خستگی می شود، ماده اسید اولیک در این گیاه گلیسریدهای مضر را 
از بین برده و مصرف چلغوز باعث جلوگیری از آسیب رادیکالهای آزاد میشود.
تقویت کننده حافظه
مصرف گیاه چلغوز به دلیل وجود چربی غیر اشباع و اسیدآمینه باعث تقویت حافظه، چشم نافع و سیستم ایمنی بدن میشود.
گفتنی
 است؛ میتوانید مغز چلغوز را نرم کرده و سپس بر روی پوست بمالید و بعد از 
مدت ۴۵ دقیقه آن را بشویید، این عمل باعث تقویت پوست میشود.