شفا آنلاین>سلامت>بیماران مبتلا به سنگ کلیه مرتب باید مایعات و خوراکی هایی استفاده کنند که به دفع سنگ کلیه آنها کمک کند.

به گزارش شفا آنلاین،محمد سام زاده متخصص ارولوژی و فوق تخصص پیوند کلیه گفت:
با توجه به تشکیل سنگ کلیه از کلسیم، مصرف مواد لبنی حاوی این ماده، باعث
بروز و تشدید سنگ کلیه به خصوص در افرادی که کلسیم بدن آن ها زیاد است، می
شود.
سام زاده با اشاره به ضرورت مصرف
لبنیات برای بدن، ادامه داد: از آنجا که نمی توان بیماران را از مصرف این
مواد منع کرد، باید با انجام اقداماتی دیگر در راستای کاهش ایجاد سنگ کلیه و
تشدید آنضمن مصرف لبنیات گام برداشت.
سام زاده
کاهش مصرف نمک و افزایش نوشیدن مایعات به خصوص آب را در کاهش سنگ کلیه موثر
دانست و بیان کرد:مصرف نوشابه های گازدار، گوشت قرمز،افزایش وزن، کاهش
فعالیت های بدنی، شرایط آب و هوایی و وجود ذرات معلق در هوا از عوامل تشدید
کننده سنگ کلیه هستند.
وی تاکید کرد:سالمندان،
مبتلایان به دیابت و کودکان گروه های خطر در معرض سنگ کلیه هستند و در صورت
وجود سابقه سنگ سازی کلیه آن ها باید هر شش ماه یک بار به اورولوژیست
مراجعه و تحت آزمایش های خاص قرار بگیرند.
سام
زاده با اشاره به افرادی که کلیه های سنگ ساز دارند، تصریح کرد: این افراد
باید با برنامه غذایی مناسب از بروز سنگ کلیه جلوگیری کنند (مثلادر طول روز
شیر مصرف کنند ) چرا که پوکی استخوان بسیار خطرناک تر از سنگ کلیه است.
این
متخصص اورولوژی به مصرف عرق کاسنی، عرق خار شتر و هندوانه برای کاهش سنگ
کلیه اشاره و اظهار کرد: اندازه سنگ کلیه بین 5 تا 6 میلی متر
است و با کنترل وزن و انجام فعالیت ها می توان سنگ کلیه را دفع کرد.