به گزارش شفا آنلاین، افزایش گلوکز و
انسولین از نشانههای ابتلا به دیابت و سندرم متابولیک هستند. مطالعات
نشان میدهد که بر خلاف باور عمومی، مادر باردار لازم نیست به اندازه دو
نفر غذا بخورد. کیفیت رژیم غذایی مادر در دوران بارداری نقش مهمی در رشد
جنین و همچنین سطح گلوکز و انسولین کودک بعد از تولد ایفا میکند. بر اساس
تحقیقات رژیم غذایی غنی از چربی در دوران بارداری منجر به دیابت در کودک
میشود حتی اگر مادر، مبتلا به دیابت و چاقی نباشد. به این معنی که سطح
گلوکز و انسولین خون کودک بالا بوده و مقاومت انسولین نیز در او مشاهده
میشود.
رژیم غذایی نامناسب مادر، تکامل پانکراس (لوزالمعده) جنین را تحت تاثیر
قرار میدهد. پانکراس مسئول تولید هورمون انسولین در بدن است. از سوی دیگر
زمانی که مادر باردار به اندازه کافی مواد غذایی مصرف نکند، ذخایر گلوکز
بافتهای جنین کاهش مییابد تا مقدار کافی از این قند در اختیار مغز قرار
گیرد. این رویداد منجر به کاهش رشد جنین میشود.
در صورتی که مادر به میزان کافی انرژی دریافت کند، میانگین وزن نوزاد در هنگام تولد ۳/۳ تا ۳/۵ کیلوگرم خواهد بود. پژوهشگران معتقدند که در حدود نیمی از زنان از رژیم های غذایی با کیفیت پایین پیروی میکنند که سرشار از منابع حیوانی و چربیهای اشباع و فاقد کربوهیدرات ها، سبزیجات و منابع گیاهی است.