کد خبر: ۷۱۶۳۶
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۵ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - 2015August 02
عابد فتاحي/ عضو کميسيون بهداشت مجلس

راهکاري براي جلوگيري از توهين روزافزون به پزشکان

شفا آنلاین>اجتماعی>براي ورود به آنچه اين روزها در حوزه پزشکي و روابط جامعه و پزشک در حال وقوع است، بايد نگاه به حوادث ماه‌هاي اخير داشته‌باشيم و پيش از هر قضاوتي اين موضوع را در تظر بگيريم که حرفه پزشکي با ديگر مشاغل تفاوت دارد.

به گزارش شفا آنلاین،به عبارتي اگر نگاهي به اين شغل بيندازيد بسياري از دغدغه‌ها و سختي‌هايي که در اين شغل نسبت به جامعه وجود دارد، در ديگر مشاغل به چشم نمي‌خورد. رابطه پزشک و بيمار رابطه اي فراتر از ارتباط افراد يک جامعه با هر يک از مشاغل هم‌رده و هم‌سطح آن است.

 در طول درمان يک بيمار، پزشک به نوعي محرم اسرار بيمار مي‌شود. همين مسئله جايگاه ويژه‌اي براي جامعه پزشکي ايجاد کرده است.

اما متاسفانه مدتي است اخبار حاکي از آن است که حوادثي در راستاي خدشه وارد کردن به اين روابط و اين جايگاه به وقوع پيوسته‌است. ما در طي اين مدت جنجال‌هاي گوناگوني را تجربه کرديم، از مرگ پزشک گرفته تا هدف قرار گرفتن چند پرستار و آسيب‌هايي که از سوي افراد مختلف به آنها رسيده‌است.

 به تازگي هم درگيري پزشک بيمارستان وليعصر در ممسني با داديار و قاضي در رسانه‌ها منعکس شده‌است. همه اين موارد موجي را ايجاد مي‌کند که در نهايت به جامعه آسيب مي‌زند.
در حادثه‌اي که براي خانم رزمجويي، جراح عمومي بيمارستاني در ممسني اتفاق افتاد، همگان بر اين باور بودند که برخورد صورت گرفته از سوي مسئولان قضائي اشتباه بوده‌است و بي‌ترديد در اينجا همه حکم به مظلوميت پزشک مي‌دهند.

 با توجه به اينکه همه‌ مي‌دانند که پزشک موظف به رسيدگي به بيمار است و فارغ از شخصيت و مشخصات آن بايد مسير درمان بيمار را پي بگيرد و در اين بين کسي نمي‌تواند مشکلي براي او ايجاد کند. وجود چنين باوري به تنهايي مي‌توانست از بروز اين اتفاق جلوگيري کند و سير قضائي موضوع را به آينده موکول کند، که متاسفانه چنين نشد.

هر آنچه در اين روزها شاهد هستيم متاسفانه برگرفته از تغيير نگاه نسبت به اين قشر است.

جامعه به سمتي حرکت مي‌کند که نگاه بدبينانه نسبت به پزشک در جامعه ايجاد شود و در نهايت متاثر از آن رابطه پزشک و بيمار به رابطه اي پيچيده و در ابعادي نگران‌کننده تبديل خواهد شد.

در همين روزها بارها اخباري مبني با درگيري خانواده بيماران با کادر بيمارستان از پزشک و پرستار تا نظافتچي و دربان به دستمان رسيده‌است. به عبارتي همه به خود اجازه اهانت به جامعه پزشکي و کادر بيمارستاني مي‌دهند. اين موضوع يعني اوضاع روز به روز در حال بدتر شدن است و بايد به دنبال راهکاري باشيم.

اگر چنين برخوردهايي با جامعه پزشکي ادامه يابد و اين فضا دچار هرج و مرج شود. در گام اول اين پزشکان هستند که براي کاهش سختي خود از رسيدگي به بيماراني که شرايطشان امکان تنش دارد، بپرهيزند و از درمان آنها و ارائه خدمات مناسب خودداري کنند.

اين پزشکان براي جلوگيري از اينکه هدف برخوردها قرار نگيرند از انجام وظيفه اصلي خود خودداري خواهند کرد. ما براي اينکه بتوانيم شرايط درمان بيماران در هر سطح و شرايطي را بهبود بخشيم، لازمه‌اش اين است که شرايط به دور از تنش و اضطراب براي پزشکان ايجاد کنيم.

در مجلس هم در طي اين ماه‌ها و افزايش نگراني جامعه پزشکي برنامه‌هايي درنظر گرفته شده‌است. همين موضوعات به کميسيون بهداشت مجلس رفته‌است و به نظر مي‌آيد در راستاي آن قرار است تعاملاتي با وزارت بهداشت و قوه فضائيه داشته‌باشيم که در رابطه با رفتار قضات و داديارها تنها با اجازه رئيس قوه‌قضائيه چنين برخوردي صورت بگيرد.

در زمينه ساير مشکلات پيش آمده هم قرار است وزارت‌بهداشت براي بهبود رابطه پزشک و بيمار برنامه‌ريزي کند و در ارتباط با رسانه‌ها و صدا و سيما براي جلوگيري از تخريب آن برنامه‌ريزي درستي انجام گيرد. اميدواريم با کمک رسانه‌ها هر آنچه براي ايجاد فضاي بدبينانه در اين حوزه شکل گرفته‌است، از بين رود و آرامش بارديگر به جامعه پزشکي بازگردد.


نظرات بینندگان