وی در ادامه افزود: «گوجهفرنگی از گروه سبزیجات به شمار میرود که فیبر 
موجود در آن به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند و حاوی آنتیاکسیدان خوبی به
 نام لیکوپن است که قبلا اثرات ضدسرطانی آن شناخته شده است.»
فرحبخش همچنین به نتایج این مطالعه اشاره کرد و گفت: «براساس نتایج 
مطالعهای که روی زنانی که حداقل دچار یکی از علایم یائسگی از قبیل اضطراب،
 تحریکپذیری و گرگرفتگی بودند، صورت گرفت و نتایج آن در مجله Nutrition 
Journal چاپ شد، مشخص شد زنانی که روزانه 200 میلیلیتر تقریبا 5/4فنجان آب
 گوجهفرنگی فاقد نمک، 2 بار در روز برای 8 هفته نوشیدهاند، بعد از گذشت 4
 هفته از مصرف این نوشیدنی، در زنان مبتلا به تریگلیسیرید بالای 150، یک 
کاهش اساسی در حدود 70 میلیگرم در دسیلیتر مشاهده شد و نکته حائز اهمیت 
اینکه علایم یائسگی به حدود نصف کاهش یافت.»
این عضو هیات علمی بنا به گفته محققان وجود ترکیباتی در گوجهفرنگی را 
دلایل احتمالی برای این اتفاق دانست و توضیح داد: «اجزای فعال مثل اسیدچرب 
13-oxo-ODA که فقط در عصاره گوجهفرنگی یافت میشود و از سندرم متابولیک 
پیشگیری میکند و esculeoside یک ماده مغذی گیاهی که باعث سلامت قلب میشود
 از ترکیباتی است که علایم یائسگی را به نصف کاهش میدهد.»
به گفته این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی، همچنین عصاره گوجهفرنگی محتوی 
لیکوپن و آنتیاکسیدانها است که به کاهش استرس یائسگی و وجود ماده 
نوروترنسمیتری به نام گابا در آب گوجهفرنگی نیز به کاهش گرگرفتگی و همچنین
 استرس کمک میکند.
سلامانه