شفا آنلاين:روانشناسی>تغذیه-شیوه مصرف مواد غذایی و چاقی در افراد با ویژگیهای شخصیتی شان ارتباط دارد. جدیدترین پژوهشها نشان میدهد، ریشه بسیاری از پرخوریها را میتوان در مشکلات شخصیتی افراد یافت، به عبارت دیگر مبتلایان چاقی میتوانند با حل کردن مشکلات شخصیتی شان، راه حل پایداری برای کاهش وزن پیدا کنند.

به گزارش شفا آنلاين،،محققان، افراد تکانهای بیشتر تمایل به مصرف مواد غذایی بیارزش مانند تنقلات دارند و این روش را، راه حلی برای مقابله با استرسهای روزانه میدانند. این افراد در مقابل انگیزهها و افکاری که به سراغ شان میآید، ناتوان بوده و مصرف تنقلات و فست فودها را بهترین روش برای از بین بردن افکار منفی معرفی میکنند.
آمارها نشان میدهد، حدود 14 درصد افراد، به صورت تکانهای و برای کسب لذت و رسیدن به آرامش، غذا مصرف میکنند و در واقع مواد غذایی، به نوعـــی پاداش برای شان محسوب میشود.
یکی دیگر از ویژگی افراد تکانهای، مصرف مواد غذایی پرکالری و چرب، پس از گذراندن یک روز سخت و پر استرس است. آنها احساسات منفی و تجربیات نامطلوبی را که در طول روز با آن دست به گریبان بودهاند در پناه مصرف تنقلات و خوراکیهای فاقد ارزش غذایی، سرکوب میکنند و این ریسک فاکتور مهمی برای ابتلا به اضافه وزن در این افراد به شمار میآید.
پروفسور کلی کلامپ، محقق مؤسسه پژوهش میشیگان، در تحقیقی که به تازگی در این مؤسسه به اتمام رسانده است، به تکانهای بودن رفتار درصدی از افراد مبتلا به اضافه وزن و واکنش آنها در مقابل خشم از راه پرخوری تأکید کرد.
این محقق ادامه میدهد، بخشی از بیارادگی و تکانهای عمل کردن افراد مبتلا به چاقی به ویژگی شخصیتی آنها باز میگردد. مطالعهای که بر 600 زن دوقلو مبتلا به اختلال خوردن انجام گرفت، نشان داد رابطه استرس با چاقی در زنان مبتلا به اضافه وزن تابع فاکتورهای ژنتیکی و محیطی بوده که با کنترل شرایط استرس زا و استفاده از تکنیکهای مقابله با استرس میتوان این مشکل را تا حدودی حل کرد و به تناسب اندام دست پیدا کرد، اگرچه واکنش این افراد در برابر وقایع استرس زا، در مقایسه با افراد عادی شدیدتر بوده و معمولاً افراد تکانهای مبتلا به اضافه وزن در برابر قضاوتهای منفی حساس هستند، اما میتوان با کمک تغییر شرایط محیطی، روشهای مراقبه و خود کنترلی، این شیوههای فکری را تا حدود زیادی حل کرد.
ایران