دکتر محبوبه حاجی عبدالباقی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین اظهار کرد: همزمان با آغاز فصل گرم و افزایش مسافرت ها، مردم درمواقعی بیرون از خانه غذا می خورند و به علت تشنگی بیشتر به نوشیدن آبمیوه های بیرون گرایش دارند. نکته مهم آن که اگر غذاها حتی مدت کمی در بیرون از منازل بماند منجر به رشد باکتری ها خواهد شد.
وی ادامه داد: در صورتی که فردی به خصوص افراد مُسن و کودکان به اسهال مبتلا شدند باید به آنها آب و املاح رساند. زیرا این افراد خیلی زود آب بدنشان کم می شود، کلیه اشان از کار می افتد وحتی منجر به مرگ می شود.
وی توصیه کرد: در مبتلایان به اسهال باید خیلی زود کم آبی را جبران کرد.البته این جبران فقط با آب امکان پذیر نیست زیرا آب املاح ندارد، در نتیجه امکان دارد نیاز بدن را برطرف نکند، بنابراین باید به بدن فرد مقداری نمک و پُتاسیم نیز برسد.
حاجی عبدالباقی اذعان کرد: این که برخی فکر کنند بعد از ابتلا به اسهال باید آنتی بیوتیک مصرف شود کار خیلی درست و مناسبی نیست.ضمن اینکه در اسهال های خونی ناشی از باکتری امکان نیاز تجویز به آنتی بیوتیک آنهم با صلاح دید پزشک وجود دارد. زیرا گاهی اوقات در برخی اسهال های خونی که ناشی از خوردن همبرگر ناسالم و سبزیجات باشد مصرف آنتی بیوتیک حتی می تواند مضر هم باشد.
عضو هیئت رئیسه مرکز تحقیقات ایدز ایران به شفا آنلاین گفت: به طور معمول در زمان بروزوبا، اسهال به صورت آبکی شدید است و با دل درد، زور پیچ و تب همراه نیست .حال آن که گاهی امکان دارد دل درد خفیفی رخ دهد، اما نکته مهم آن که فرد به سرعت آب از دست خواهد داد و حتی منجر به مرگش هم می شود، پس درزمان شیوع وبا ، جبران مایعات از دست رفته بسیار حائز اهمیت است.