کد خبر: ۳۷۳۲۹۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۸ - ۲۴ دی ۱۴۰۴ - 2026January 14

اهدای خون را فراموش نکنید

مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: مراکز اهدای خون نیز در کنار تیم‌های سیار فعال هستند و خوشبختانه دی ماه میزان مراجعه به پایگاه‌ها خوب بود اما این مراجعه به معنای عدم نیاز به خون نیست.

شفاآنلاین »سلامت» با توجه به به کاهش مراجعات مردم جهت اهدای خون در فصول سرد سال و همچنین تحت تاثیر مباحثی نظیر آلودگی هوا و به دنبال آن کاهش ذخایر خونی در این فصول، در حال حاضر نیاز همیشگی مراکز درمانی و برخی بیماران نظیر بیماران تالاسمی به خون و فرآورده‌های آنوجود دارد.

 به گزارش شفاآنلاین بابک یکتاپرست معاون اجتماعی سازمان انتقال خون در این باره، گفت: با کوتاه شدن روزها در فصول سرد سال هوا زودتر تاریک می‌شود و شهروندان ترجیح می‌دهند زودتر به منازلشان برگردند. در شرایط آلودگی هوا نیز توصیه می‌شود افراد از منزل خارج نشوند، لذا همه این موارد به طور مستقیم باعث کاهش آمار اهدای خون در کشور می‌شود.

یکتاپرست یادآور شد: از طرف دیگر بارندگی در فصول سرد سال یا افزایش آلودگی هوا باعث بالا رفتن میزان تصادفات و بستری‌ها در مراکز درمانی شده و نیاز به فرآوده‌های خونی در این مراکز افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه همزمان با دو پدیده مواجهیم، از طرفی اهدای خون کاهش می‌یابد و از طرف دیگر آمار مصرف خون بالا می‌رود و تعادل بین اهدا و مصرف به هم می‌خورد، گفت: در این شرایط با کاهش ظرفیت ذخایر خونی مواجه می‌شویم و لذا ضرورت دارد هم وطنان در این ایام وقت بیشتری برای اهدای خون بگذارند.

یکتاپرست با اشاره به اینکه با هر نوبت اهدای خون می‌توان زندگی سه نفر را نجات داد، اظهار داشت: از یک کیسه خون سه نوع فرآورده می‌گیریم که زندگی سه نفر را نجات می‌دهد.

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون افزود: نیاز بیماران تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی به خون تعطیلی بردار نیست. یک بیمار تالاسمی باید حداقل در ماه دو کیسه خون دریافت کند. حضور مستمر مردم، نیاز این عزیزان را برای ادامه زندگی فراهم می‌کند.

فعالیت پایگاه انتقال خون تا ساعت ۲۰

در ادامه، محمدرضا مهدی‌زاده مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به درخواست و نیاز مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به خون و فرآورده‌های خونی، درباره افزایش تیم‌های سیار انتقال خون توضیح داد: تیم‌های سیار را افزایش داده‌ایم تا بتوانیم میزان ذخایر خونی را افزایش دهیم. تیم‌های سیار در بیمارستان‌های استان تهران حاضر می‌شوند و مردم می‌توانند خون اهدا کنند.

مهدی‌زاده افزود: مراکز اهدای خون نیز در کنار تیم‌های سیار فعال هستند. خوشبختانه، ۲۲ دی ماه میزان مراجعه به پایگاه‌ها و تیم‌های سیار خوب بود اما این مراجعه به معنای عدم نیاز به خون نیست. تا به این لحظه، تیم‌های سیار در ۱۰ بیمارستان حضور یافته‌اند.

مدیرکل انتقال خون استان تهران درباره فعالیت پایگاه‌های اهدای خون در تهران گفت: ساعت فعالیت مراکز اهدای خون طی چند روز گذشته محدود بود اما اکنون فعالیت مراکز مانند روزهای گذشته شده و مردم طبق روال سابق با مراجعه به پایگاه‌ها می‌توانند نسبت به اهدای خون اقدام کنند. مراکز جامع اهدای خون مانند «وصال»، «ستاری»، «تهرانپارس» و «شهر ری» تا ساعت ۲۰ فعال هستند.

نظرات بینندگان