کد خبر: ۳۷۳۱۴۳
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۲ - ۲۱ دی ۱۴۰۴ - 2026January 11

ورود سامانه بارشی جدید به کشور

کارشناس سازمان هواشناسی کشور گفت: «امروز سامانه بارشی با بارش برف و باران و نیز وزش باد شدید موقتی در نوار شرقی کشور به ویژه در استان‌های خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و جنوب سیستان و بلوچستان همراه است.

شفاآنلاین »عمومی» فعالیت سامانه بارشی که از عصر جمعه آغاز شده‌بود، با گذر از مرکز و جنوب کشور امروز به شرق رسیده‌است و استان‌های شرقی از جمله خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و جنوب سیستان و بلوچستان امروز یکشنبه (۲۱ دی) بارش را تجربه می‌کنند.

به گزارش شفاآنلاین کارشناس سازمان هواشناسی کشور گفت: «امروز سامانه بارشی با بارش برف و باران و نیز وزش باد شدید موقتی در نوار شرقی کشور به ویژه در استان‌های خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و جنوب سیستان و بلوچستان همراه است. با نزدیک شدن به اواخر وقت امروز این سامانه هم از شرق کشور خارج می‌شود.»

 

امروز نیز افزایش غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا در تهران، کرج، اصفهان، اراک، تبریز، ارومیه، مشهد سبب صدور هشدار آلودگی هوا سطح زرد شده است. در این شرایط لازم است شهروندان از ترددهای غیر ضروری اجتناب کنند.

امروز با خروج سامانه بارشی از اواخر وقت، به تدریج تا روز دوشنبه جوی آرام و پایدار در بیشتر مناطق کشور مورد انتظار است. سامانه بارشی بعدی باز هم از غرب کشور مهمان ما می‌شود.

فریبا گودرزی افزود: «ورود سامانه بارشی قبلی از مرزهای غربی کشور اواخر وقت جمعه اتفاق افتاد و حالا با گذشت ۳ روز در روز سه‌شنبه (۲۳ دی) نیز سامانه بارشی جدید از غرب کشور وارد می‌شود. طبیعی است که ورود این سامانه ابتدا در استان‌های آذرباجیان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان و کرمانشاه برف و باران را به همراه دارد.»

گودرزی با اشاره به اینکه جزئیات بیشتر درباره چگونگی فعالیت این سامانه را باید به روزهای آینده موکول کرد، ادامه داد: «سامانه بارشی در ادامه فعالیت خود علاوه بر نوار غربی کشور، دامنه‌های جنوبی البرز، نوار شمالی و بخش‌هایی از مرکز کشور را نیز در برمی‌گیرد و بارش برف و باران در این مناطق پیش‌بینی می‌شود.»

غرب خلیج فارس و دریای خزر مواج و متلاطم است. در این شرایط شنا در دریا ممنوع است و تردد قایق‌های سبک و تفریحی نیز محدود شده‌است. امروز مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر، در خلیج فارس افزایش ارتفاع امواج دارند که برای غواضان و صیادان با صدور هشدار هواشناسی دریایی سطح نارنجی به معنای احتمال غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت های تفریحی و اختلال در ترددهای دریایی قایق های صیادی همراه است.

بارش باران در آسمان پایتخت

در حالی که ظهر دیروز با ورود ناپایداری جوی در تهران و بارش پراکنده و وزش باد در استان تهران، از میزان آلاینده‌های جوی کاسته شد، امروز نیز تهران آسمانی با غبار محلی دارد. امروز نیز از بارش‌ در تهران خبری نیست و برای دیدن آسمان بارانی یا برفی باید منتظر ورود سامانه بارشی جدید از روز سه‌شنبه باشیم. گودرزی گفت: «بارش پراکنده در نتیجه فعالیت سامانه بارشی جدید از سه‌شنبه شب در تهران مورد انتظار است.»

گرم‌ترین منطقه کشور در شمال!

فعالیت سامانه بارشی از یک سو و وزش بادهای جنوبی در استان‌های ساحلی دریای خزر از سو دیگر سبب شده تا در شبانه‌روز گذشته، سردترین و گرم‌ترین مناطق کشور قدری جابه‌جا شود. بدین معنا که برای گرم‌ترین منطقه کشور این بار باید به شمال کشور در استان گلستان سفر کنیم و آق قلا در این استان را با دمای ۲۶ درجه ببینیم. کارشناس سازمان هواشناسی کشور در ادامه گفت: «میناب هم دمای ۲۶ درجه را ثبت کرده و ساری هم به عنوان گرم‌ترین مرکز استان دمای ۲۶ درجه داشته‌است. این در حالی است که بندرعباس ۲۴ درجه را گزارش کرده‌است.» اقلیم سرد و خشک لاله‌زار در استان کرمان سبب شده تا در شبانه‌روز گذشته این منطقه با کسب دمای ۱۰ درجه زیر صفر، رکورد سردترین منطقه کشور را از آن خود کند. بعد از آن هم چادگان در استان اصفهان با ۸ درجه زیر صفر و سربیشه در خراسان جنوبی ۶ درجه زیر صفر شده‌اند. اما سردترین مراکز استان هم کرمان و زاهدان با دمای ۴ درجه زیر صفر هستند.

گزارش سازمان هواشناسی کشور همچنین نشان می‌دهد که دمای میانگین کشور در یک هفته اخیر نسبت به مقایسه بلند مدت منفی ۰.۱ درجه شده‌است. در این مقایسه ۲۲ استان‌ افزایش دما نشان داده‌اند. استان های فارس و قم نیز هیچ تغییر دمایی نداشته‌است. بیشترین افزایش دما در استان مازندران با ۲.۳ درجه بوده‌است. استان آذربایجان غربی کاهش دمای منفی ۱.۳ درجه نشان داده‌است. استان تهران در این مقایسه منفی ۱.۴ درجه کاهش دما داشته است.

نظرات بینندگان