کد خبر: ۳۶۹۷۰۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - 2025November 03

دو میوه پاییزی که کبد و کلیه شما را تازه می‌کنند

«مرکباتی مانند نارنگی و پرتقال می‌توانند به تعدیل این مشکلات کمک کنند.»

شفاآنلاین »سلامت»متخصصان تغذیه و طب سنتی می‌گویند: مصرف مرکبات پاییزی مانند نارنگی و پرتقال نه تنها طعم لذیذی به سفره شما می‌دهد، بلکه می‌تواند حرارت کبد و معده را تعدیل کرده، کلیه‌ها را پاکسازی و علائم سرماخوردگی را کاهش دهد. با این حال، مصرف پرتقال ترش باید با احتیاط باشد.

به گزارش شفاآنلاین با آغاز فصل پاییز و افزایش مصرف غذاهای گرم و مقوی، بدن ممکن است دچار حرارت اضافی کبد، معده و صفرا شود. دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، می‌گوید: «مرکباتی مانند نارنگی و پرتقال می‌توانند به تعدیل این مشکلات کمک کنند.»

 

خواص نارنگی

نارنگی به‌ویژه نوع شیرین آن طبعی سرد و تر دارد و رطوبت مناسبی به بدن می‌دهد. این میوه می‌تواند خفقان ناشی از سرماخوردگی و تنگی نفس را کاهش دهد، حرارت اضافی کبد و معده را کم کند و حتی گرگرفتگی دوران یائسگی را بهبود بخشد. علاوه بر این، مصرف نارنگی و سایر مرکبات باعث افزایش ادرار و پاکسازی سیستم کلیوی می‌شود و می‌تواند به دفع سنگ‌ریزه‌های کوچک کلیه و کاهش سوزش ناحیه تناسلی کمک کند.

 

خواص پرتقال

پرتقال نیز خواص مشابهی دارد و برای سوءمزاج‌های گرم کبد و معده مفید است. این میوه، قلب را تقویت می‌کند و با کاهش اثرات خشم و استرس، به سلامت روان نیز کمک می‌کند. بخش نارنجی پوست پرتقال با طبع گرم و خشک، مقوی معده است و می‌تواند نفخ، آروغ و ترشحات زیاد بزاق را کاهش دهد. دم‌کرده پوست پرتقال همراه با عسل نیز برای استفاده میان وعده یا صبحانه توصیه می‌شود.

 

هشدار درباره پرتقال ترش

با این حال، پرتقال ترش طبع سرد و خشک دارد و مصرف زیاد آن می‌تواند برای ریه و سیستم عصبی مضر باشد. این نوع پرتقال میل جنسی را کاهش می‌دهد و برای کودکان کم وزن، سالمندان و افرادی که سردمزاج هستند یا ضعف عملکرد تیروئید، کبد، معده یا قلب دارند مناسب نیست

 

نظرات بینندگان